walla acayip ikilemdeyım ya :)
Printable View
walla acayip ikilemdeyım ya :)
crx al bence.del sol çok tipsiz bence.2. bir araba olarak crx daha mantıklı güzelce yapar binersin.şaka makinesi olur 900 kg araba.
arkdslar 1.4 u elden cıkarıp crx almak ıstemıyorum.
acıkcası ben aracımı sevıyorum, kırmıızı renk manuel vites,klima,orj sunroof vs vs ..boyle bı aractan crx ıcın vazgecmk ıstemyrm.
he belkı daha guzeldır ama EK kasa bana daha hos gelıyo.
ama delsol bıraz daha agır basıyo bnde crx e göre.
Gariban S2000 i işte kolay yoldan söylüyecek olursak bunun tabiri bu :D :D :D
Ayrıca hoşta gözüküyor ancak araç hakkında söylenenler biraz kötü
ardslar alıpta sureklı kullanıp bıncegım bı arac olmycak zaten.
boya takıntım yok, cok cok agır bı kazası olmadıkca o da sorun degıl, alıp bızde bı tadına bakıcaz :)
15bın cıvarı bsey bulursam yazılmak ıstıyorum :D hee cokta dökük olmasın tabi.
zaten alıp bıraz keyfını cıkarttktan sonra 6-7 ay sonra en kptu 1 seneey satarım gene.
15 i gözden çıkardıktan sonra temiz düzgün olanları vardı , yeşil vardı ankarada herhalde çok orginal duruyordu sahibi iyi bakmış ilanı vardı burda
Bİ tane aslında sıtede bı arkdsta war cok temız orj.bsey ama aradgm fıyattan cok azcık yuksek fıyatı :D aslında kassam o arac olabılır ama, dedıgım gıbı kısa surelık dusundugm ıcın cepten fazla para cıkarmak ıstemıyorum.
parana yazık uzak dur. Vti del sol alacağına CRX al. gerçekten on kat daha hızlı satılır.
Şimdi dersin ben satmaya almıyorum... Evladiyelik saklayacak halin yok.Alınabilir diyen arkadaşlara da sadece şaşkınlıkla bakıyorum.
bu da benim yorumum...
Delsol çok güzel şekli olan bir araba. motor modifiyesinede çok açık.. spoon jant + coilover ile mükemmel bir görünümün de olur . ben olsam 1994 sonrasını tercih ederim .
92 yılında üretime başlayıp 93 yılından sonra avrupaya satışı durdurulması(95 abd de var) aracın tasarım başarısını anlatıyor,
Toyota Celica da kullandım, iyi bir seçenektir. 1.6 olanlarında corolla motoru var ebayda zibil parçası var hiç sorunsuz kullanırsın
Abd deki 94 model ve yukarısı otomatik hard toplu ve bizim şu öndeki uzun farlar olmayan şekilde satılmış, bizdekilerin hepsini 93 biliyorum yanlışsam düzeltirsin
ewt bazı yabancı sıtelerde gordum bagaj yukarı dogru otomatık acılıyo tavan ıceırı gırıyo,
bu sonradan yapılan bseymı, yoksa bazı modellerdemı war :)
gercı cok onemlı bsey degıl ama :D
del sol 92 ylında üretilip 98 yılana kadar üretimine devam edilmiş bi araçtır ..
tr ye sadece 1992 model ve 1994 modeli gelmiştir 1 tane 1995 model vardır oda siyah otomatik vitesdir..
spawn nickli arkadaşımın 34rrk47 plakalı aracıda 94 model ama nedense 95 model diyor belkide trafige çıkış tarihi ile modeli karıştırıyor olabilir ...
otomatik tavanlı olanı tr ye hiç gelmemiştir ve modellede alakası yoktur yurt dışında 92 model del sollerde bile otomatik açılır tavanı mevcuttur ...
genel olarak tavan sesi çok olur tavandan su alma hastalıktır ;)
motoru b16a2 civic vti ile aynı motora sahiptir sadece şanzuman değişiktir ...
kazasız olanı vardır tr de ama o kişiler aracını satmıyorlar ...
egerki del sol'u (vti) diye almak için alıyorsan hiç alma derim ama severek alacaksan al derim
1 sene kullanıp heves alıp geri satacam diyorsanda bilemem ama satmaya kalktığında bianda satılan bi araç değildir ama alıcısı çıkar elbete 5 saat içinde salılan del sol da gördük ...
nerdeyse 10 yıldır del sol takipçisiyim 4 yılldırda del sol kullanıcısıyım şuan 3. del sol um ve tr deki nerdeyse %98 del sollerin hepsini biliyorum ...
uzun lafın kısası del sol anlatılmaz yaşanır şunuda söyleyim masrafsız del sol yoktur bütün del sollerin ufak tefek sorunları eksikleri olur kesinlikle
dip: not tamamen zevk aracıdır del sol
Tevfik abim ne güzel yazmış, TR deki tüm delsollar ondan sorulur beyler :D
delsol gerçekten guzel araçtır en baştada soyledıgım gıbı. Ama crx gerçekten del-sol e gore çabuk satılır bır del-sol e 15 mılyar vereceğine sahıbındende antalyada gozlerımle gordugum 07 BOR 02 plakalı 2. sahıbınden araç var ful orjınal tozlukları bıle duruyor uzerınde helekı arka pandızotuna vuruldum delık bıle yok ustunde. o araca 11 dıyor eleman ses sıstemı varmıs 3 mılyarlık sok onu al de 9 a alıp mısler gıbı bınersın hadı en kotu ıhtımal sokmem dedı 11 e alırsın. 2. sahıbınden crx bulmak bu ulkede okadar kolay bişey değil crx çok daha tipli ve giderli bi araç. en guzel yanıda crx ıcın bikaç kişiden duydugum şu laftır " crx olum bu altından ne çıkacağı bellı olmaz yarışmam ben motorunu gormeden " :)
bence al cok güzel arabalar ama tabi elden cıkarmak bıraz zor :)
temiz delsol çok az, o yüzden satılması biraz zor bi araba biraz da masraf etmek gerekiyo tabi... ;) tr de çok bulunan bi model olsa inanki sahibindende ilanı olmaz, delsolların fiyatı 12 ile 20 bin TL arası değişir. bu fiyata hem vti hemde delsol gibi bi arabanın sahibi oluyosun...:icon_tup:
Delsol VTI ile Cıvıc VTI motorları aynı,Şanzımanları farklı sadece ;)
ilk olarak sunu soylemek istiyorum "her daim su alır" sizin bindiginiz veya kullandığğınız arac icin gecerlidir rezil ettiği yoktur,indirmeye gelince gayet guzel indirdim ve kullanıyorum bi yerinin kaydıgı yok sizin nasıl kullandığınızı veya nasıl bi araca bindiginizi bilmiyorum fakat aracı bu kadar kotulememenizi anlayamadım ilginc:confused:
egzozu bağzı bilgisizler 60 lık egzoz takıyolar yada 70 lik artık çekiş kalmıyodur
ama rolantisinin obozulması rolanti motorunuzun bozulduğu anlamına gelir :)
aracınızı nereye emanet ettiğiniz kadar arabanızı tanımanızda çok önemlidir
93 model araba kullanıyosanız bunun yürüyen aksamını + olarak yaylarını da yenilemeniz şarttır bunu yapmamış biri olarak del sol ile ustu açık / kapalı çok viraj yaptım kullanmayı bilmek şarttır
dahada iyileştirmek için ebaydan ucuza 4 tane gergi seti alınır
radar hondanın aracı derece almıştı time trial de frenlerine iyileştirme olarak sadece disk balata ve fren hidroliği koydu zamk gibi duruyordu
orjinallerini kullanan biri olarak akıllı kullanımda hiç sert frene basma ihtiyacı duymadım apaçi gibi herkesin kıçından gazlarsam yetmiye bilir bunun sebebide fren merkezlerinden + hortumlarından + şimdiye kadar kimsenin değişmeyi akıl etmediği fren hidroliğinin artık suya donuşmesidir bakınız delsolun ilk çıktığındaki test verileri
delsolun şanzımanı da sorunlu değildir molozlar zamanında canına okuduğundan ve parasız 2 sahipleri ucuz yollu tamir yaptırdığından çıkma senkrolarla tamir olur ve yine bozulur sonrada maşon bozulur bole gider alsınlkar bakalım servisten sıfır senkro gorim bozuyomu bidaha yada usa dan karbon alın
del solun motorunda bağzı parçalar vti gore farklıdır eskilikle alakalı volanı bariz daha ağırdır mesela donen bi aksam olduğıundan performansı da etkiler
ecu farklıdır elektrik sistemide
aldığınız araç artık nerdeyse vergi dilimine bile girmiyor ondan *** atarken parçaların bırakın raf omrunu neredeyse doğaya karışacağı kadar zaman geçmiş
onları yeniledinizmi onagore yorum yapın
kazasızı çok azdıra gelince okadar yıllı karaba belliki klasikte olmayacak keyif için alınıyor eğer adam akıllı yapılıp boyandıysa kimse için farketmemeli onemli olan alacağınız kişi aracını nekadar tanıyor ona bakın aracını kimlere emanet ediyor
nasıl kullanıyor bunlar daha önemli kazasız aracı bi verirsin çöp ederler o şekilde alırsınız kazasız diri diye sora sırf motor + şanzıman bitirir adamı
ben yıllardır kullanıyorum herderdni de gordum her derdinide çozdum
sıkıntı yok :) para harcarsanız tadından yenmez
o tavsiye edilen slk lardada bi yürüyen masrafı yada bi gaz kelebeği sorunu yaşasınlarda goreyim :) o konuda çok masrafsızdır 100 kaada debriyaj merkez,ni deişiosun arabanın tum yuruyen parçaları war burda el altında
tamam farı yok vs ama normal kullanımda eskiyecek herşeyi war ve ucuz
güncel:icon_tup:
konu tarihine bakmada mesajları okuyordum ve fiyatları görünce bulun o paraya ben alayım diyecektim ama sonradan fark ettim. honda nın iyi prim yaptığının bir kanıtı daha.
Aklımda hep del sol vardı ama bunların üstü otomatik açılmıyor muymuş ya(daha doğrusu Türkiye de kilerin) , bütün hayallerim yıkıldı vallahi :D
motorlar yine b16a2 ancak eski sistem ateşleme beyin vs var
sitede çok konusu var volan vs daha ağır
Volan ı daha ağır falan değil, EK4 vti lara göre daha hafif, geçen gün resmini de koydum foruma hatta.
oem Del Sol vti B16A2 volan: 7.6 KG
oem EK4 vti B16A2 volan: 8.2 KG
Eski ateşleme diye bir mantık yok, sistem EK4 vti yla birebir aynı, farkı TR de ki Del Sol ler modeli gereği OBD1 elektrik sistemine sahip ve üzerinde OBD1 P30 çiplenebilir ecu bulunuyor, bu yüzden çiplemek için EK4 vti lar gibi P28 ve harness almaya gerek kalmıyor. Egzantrik loblarına kadar ölçtük birebir aynı EK4 vti ile.
Şanzımanı daha uzun falanda değil, oranlar vs birebir herşey EK4 vti ile aynı, hidrolik sistem vs.
EK4 vti lar 8200 devir dönerken Del Sol vti lar yaklaşık 8450 dönüyor.
Bazı yalan yanlış bilgiler yazılmış zamanında bu yüzden TR de Del Sol ler yanlış tanınmış diyebiliriz. Debriyajı farklı diyen bile oldu, ben ise aracıma VTI debriyajı taktım vs vs :)
Yurtdışında ki forumlarda P30 ecu çok değerli olarak kabul edilir B16 serisi motorlarda, oem map olarak B16 lar içinde en performanslısı olarak bilinir, hatta EK4 vti ylarda ecu yu P30 la değiştirip kullanalarda bolca mevcut, bunlardan bir örnek;
b16a2 (ek4) + p30 ecu test 8500rpm - YouTube
Delsol hondanin benim fikrimce en estetik modelidir. Her gittiginiz ortamda size arac hakkinda soru sorarlar. Kimse 93 model olduguna inanmaz Yeni mi cikti bu model ? sorusunu bile duyarsiniz cunku cizgileri hala gunceldir. Onunuzde bmw 6 serisi ustunu acmistir fakat herkesin dikkatleri sizin uzerinizdedir. Bekarlar icin soyluyorum yoldaki iki manitadan birini secmek zorunda kalirsiniz :P ayrıca sarımsaklı plajinda three amigos bufenin onune cekerseniz ayvalik tostuna ve sezlonga ucret odemezsiniz :))
satılık yada takaslık delsol varmı :D
hem satılık hem takaslık delsolum var.
http://www.techturkey.com/forum/otom...elsol-vti.html
evet ben bile arabamda bazen yüksek sıkıştırma piston var sanıyorum okadar çok kötüledilerki vaktiyle delsolleri yürüdüğünü görünce içime kurt düşüyor :D
hocam benim bile delsol alasım geldi :p
delsol tamamen keyif işi bu tarz bir araç alıp binicem diyorsanız masrafları minimum olan targa araçlardan biri hatta tek bile diyebilirim...
Yol tutuşu için after market yapılacak birşeyler yokmu ?