Çok geçmiş olsun bro :S
Printable View
Çok geçmiş olsun bro :S
Saol broo cana mesaj attim bakiyim omuzu nasil onun
geçmiş olsun kardeşim. artık dikkat etmen lazım.benim bi akrabam aynı kol çıkıp durunca alışmıştı kendisi takıyordu yerine.Allah beterinden saklasın..
Amin hemso bakalim biz napcaz
Öncelikle geçmiş olsun..
Evet benimde sağ omuzum bundan 7 sene önce basketbol oynarken çıktı..
Ben omuzumun çıktığını anladım ve elimle tutup yerine oturttum..
Felaket bir acıydı hala unutmam sanki dirseğini masa kenarına çarparsında sinirlerine denk gelir, onun bir kaç katı..
Daha sonra Amerikan hastanesinde gösterdim.. Omuzun etrafında bir kapsül var ve omuz kemiği çıkarken o kapsülü yırtıyor, ve malesef bu doku kendini zamanla yenileyen iyileştiren bir yapı değil. Bu yüzden omuzu çıkıp ameliyat olmayan kişiler hayatları boyunca ceket giyerken bile çıkan laçka olmuş bir omuz ile yaşamak zorunda kalıyor.
Ben hiç uzatmadan ameliyat olmaya karar verdim.. Eğer yırtık çok büyük değil ise omuzum arka tarafından 2 tane kamera deliği açarak kapalı yani artroskopik ameliyat yapıcaklardı fakat malesef benim yırtığım çok büyük olduğu için direk neşter ile ön taraftan açık ameliyat oldum. Ozaman için estetik dikiş atıldığı söylensede hala izi durmakta :) Sonuca gelirsek bizim anlayacağımız dilde kapsül laser ile ısıtılarak büzüştürülüp daraltılıyor, ve 2 adet üste 2 adet alta platin çivi takılarak aralarına ip çekiliyor yırtığı kapatması için..
Ameliyat kısmı zaten hissetmiyeceğin için önemli olmasada sonrası gerçekten çok zorlu.. Gözünü korkutmak istemem ama hayatımın en sinir en zor zamanlarındandı diyebilirim.. En başta süresini tam hatırlamasamda 2-3 ay gibi bir süre kolun özel bir askıda kalıyor. Kolunun durması gereken belli bir açı var bu yüzden taktığın askıda vücudunla kolunun arasında duran sabit bir yastık var. Zaten istesende çok az oynatabiliyorsun çünkü gitmiyor.. İşin daha zor kısmı ise fizik tedavi.. Yalan olmasın sanırım 1 ay boyunca haftanın 5 günü gittim.. Önce aylarca kıpırdamamış olan ve gözle görülücek şekilde kas kaybına uğramış koluna pedler bağlayarak elektrik vererek kaslarını çalıştırıyorlar.. Daha sonra ödem olmaması için buz pedleriyle masaj yapılıyor.. Bu böyle sürüp gittikten ve kolundaki kaslar yeterli seviyeye geldikten sonra egzersizlerle, sert lastiklerle çalışma yaparak cm cm omzunu açıyorsun.. Başlarda kolum 30 derece bile kalkmıyordu zamanla hergün bir kaç cm açıyorlar..
Sonundaysa kolun eskisinden daha sağlam oluyor. Platinlerim hala duruyor hiçbir sıkıntı sorun yaşamadım, soğuk havalarda ağrı sızı gibi şeylerde olmuyor.. Gerçekten eskisinden daha sağlam olduğu konusunda hemfikirim..
Ameliyat olmayı düşünüyorsan tek tavsiyem bu işi yaz sonrasına bırak. O sıcaklarda o askı ile dolaşmak çekilmez.. Hele birde denize girip yüzememek çok büyük sıkıntı olur. En güzeli ameliyatı kışın olup, kıpırdatamadığın kolunla bilgisayarın başında zaman geçirmek :)
Tekrar geçmiş olsun..
Sanada gecmis olsun tekrardan..desene is guc yalan olucak epey zahmetliymis kol askida olunca tuvalet ihtiyaci dus ihtiyaci cok zor oluyorya bakalim doktor ne dicek ist gelince mr cektiricem bakalim ne olcak
Ama eskisi gibi olmasi sevindirici
cok gecmis olsun...
Saolasin abi
Eğer birkaç defa çıktıysa yalama oluyor omuz cerrahi müdahale ile kapsül takılıyor düzeliyor..
Bu sefer yalama olmustur buyuk ihtimal yine kollicaz bakalim
geçen yine omuzumu sakatladım voleybol oynarken çıktı girdi bişiler oldu eşşeklik bende...hastaneye gittim film de çıkmamış dedi.dedim girdi herhalde anlamadım:) sonra doktora gittim dedi ameliyatlık değilsin sen dedi en son geçen sene çıkmıştı çünkü egzersiz yap güçlendir dedi.ama anlamadığım daha önce body yapıyordum omuz okadar kaslıydı ama sonra boşa gelince yine çıktı.nekadar güçlendirsekte çıkıyor sanırım.dikkat etmek gerek.allah hepimizi beterinden korusun ne insanlar var hastanelerde.halimize şükretmek lazım.
Biz sporda bu tür olayların sürekli olmasına yalama olmuş deriz. Bizim spor salonundan bir arkadaşın da sağ ayak bileği böyle olmuştu. Biraz zorlama da çıkıyordu hemen. Ameliyat olması gerektiği söylenmişti. Arkadaş ta olmadı bekliyor öyle. En ufak zorlamada ayak bileği çıkıyor. Geçmiş olsun.
Cerrahi müdahaleden sonra Rotator kas gruplarınızı thera band larla güçlendirin. Doktorunuz zaten söyle fizik tedavi vs. Geçmiş olsun
geçmiş olsun
Çok geçmiş olsun, benzer bir olay benimde başıma geldi. Antreman sırasında düşüp sağ köprücük kemigimi kırdım ve gerçekten hayatımın en zor 1 haftasını yaşamış oldum. Bu olay tekrarlanırsa ameliyat banada gözükür. Omur çıkıgı ameliyatı olcaksanız kesinlikle iyi bir doktora gitmenizi öneririm.
saolun arkadaşlar allah benımki zorlayın yük falan ağır kaldırınca çıkmıyor. şuan için düşünmüyor dikkat etmeye devam edicem.ilerde iyice yalama olursa bakıcaz artık.zahmetli bir süreç:(
Kadyr az asıl :D