tek kelime ile muhteşem. binalar eşyalar arabalar. yaklaşık 35 40 senedir hiçbirşeye dokunulmamış. muhteşem
Printable View
tek kelime ile muhteşem. binalar eşyalar arabalar. yaklaşık 35 40 senedir hiçbirşeye dokunulmamış. muhteşem
dün internetten kurcaladımda biraz baya bi ilginç öyküsü var maraşın
İnanılmaz merak ettigim biryer, turizme acılsa müthis is yapar.
cidden çok etkiledi beni 2 gündür netten buraya bakıyorum. kıbrıs taksi diye bi yer varmış reklamına denk geldim gezi düzenliyomuşlar buraya öyle yazıyodu reklamında.
Sohbet bölümüne alfa romeo sorgusu acil.. yazıp yukarıdaki araçların birkaç resmini eklesem, çok geçmeden tüm geçmişleri ortaya dökülür;
...araba bizdeydi 72 senesinde Mersine verdik ordan da kıbrısa satmışlar,
...bendeyken iyiydi ama yatak sarmış sonra sandık motor atıldığını duydum..
:) işin şakası bir yana bence en etkileyici görüntü garaj resimleri..
şuan maraştan yazıorum bomboş yıkık dökük şehir toyotayla alfa bayilerini gördüm ama durup bakamadım :/
bi rivayete göre bu bölgede sıfır km. mercedes olduğu söyleniyodu
ilk sayfalrda acentedeki 0 km araçlarda var zaten..
garip bende gecenlerde arakadaşlardan duydum
Babam kibris harekatindaydi simdi yanimda degil annemin anlattigina gore harekat bittikten sonra 4 gunde butun heryer yagmalanmis, babamin subay arkadaslari postallarinin icinde altin kolyeler yuzukler vs. Toplamislar yani subaylarin zengin oldugu pekte yalan degildir bolgeye 150000 asker 3000 e yakin tank girmis keske butun kibrisi alsaymisiz alabilirmisizde babanem anlatirdi 50000 yunanli geri cekildi ahhh ahhh diye o sira sanirsam usa geri cekil emri vermis galiba , babam geldiginde anilari var ise mutlaka kendi agzindan konua yazmasini isticem
askerlerin ayakkabı içinde kaçırdıkları külçe altınlar doğru :)
benim dikkatimide çeken bişey hiç kedi köpekte yoktu :) onlar bile kabullenmiş heralde yasak bölge olduğunu :) tek gördüğüm tuğlanın arasında kolum kadar kertenkele geçtiğiydi o tarz canlılar için çok uygun bier karışan eden yok :)
Çok etkileyici bir bölge ama adanın kaderinide bu bölge belirliyor desek yeridir. Potansiyeli çok yüksek bir turizm merkezi. Ancak sadece Rumlarla Bizim aramızda olan birşey olsaydı şimdiye kadar bu turizm merkezini faaliyete geçirirdik ancak İngilizler yine burnunu sokunca olay hala çözülemiyor. Bana kalırsa bu kıbrıs sorunuda asla çözülmeyeceğe benziyor. Çünkü iki tarafında birbirlerine yaptırım istekleri var. İngilterede keyfine düşkün olarak Rum yanlısı bir tutumla ara bulmaya çalışıyor ancak hala olduğu yerde talihsiz bir şekilde bölgenin hiç bir işlevi yok. Aslında bizimkiler gerekli kuralları bulsa diplomasi ile çözülür. Katı kurallar gerekli.
benım babamda 74 te kıbrıs harekatındaydı, acaba bırbırlerını tanırlarmı :D
babamın anlattıklarıyla sımdı bu resımlerı gorunce bu tuhaf oldum gercekten.
keske gıdıp yakındn gorebılsek.
ama emınmkı babam veya kıbrıs harekatına katılmıs bırısını şuan oraya gotursek, ne duygular cıkar ortaya. 35-40yıl once savastıgı yerlerı gorucek, o anları yasıycak.sımdı ıse normal yasantı ıcersınde coluk cocuga karısmıs durumdalar.
hıc akıllarına gelırmıydı acaba o an, sımdıkı durumda olucakları..
way be benimde dikkatimi sonradan cekti mükemmel bi yermiş resmen miami gibi
askeri ordu evi ve kız yurdu özel bir yöntemle korunuyor keskin nişancı falan değil arkadaşlar farelerden koruyorlar kapalı maraşta kimse zaten askerlerin olduğu bölgenin dışına gidemiyor heryer fare. Bu bölge için çok yere teklif vermek istedik türk-yunan üniversiteleri dostuk kampı diye ancak boşverin orası paylaşılamayan yer denildi. süper bir ortam var ama faydalı değil. Küçük bir ayrıntı da benden şuan da subay ordu evi olarak kullanılan otelin sahibinin kızı harekattan bir gün önce otelde evlenmiş ve tören sahilde olmuş, orada adetmiş havaya renkli küçük taşlar atılırmış. bugun bile hala plajda o renkli taşları gören bulanlar oluyormuş,
büyüleyici bi yermiş,çok etkilendim..
orduevi yapılan otelin hikayesi öyle değil. otel talidat geçirior yenilenior acılıp gala gecesi yapılıyor. ve ertesi gün Türkler gelior. otelin girişinde çıta var doldurulmuş ve fil dişi var adam sadece bunları istemiş ama vermemişler adamda intihar etmis otelde. 1ay tatil yaptım taş falan duymadım hiç :D
otelin üst katında generallerin yemek salonu falan var şansıma oraları gezdim 3 boyutlu resimlerden tutun elmas gözlü heykele açılamayan dolaplardan gümüş kakmalı masaya (dünyada 2 adet varmıs.)
keskin nişancılar falan hikaye maraşın içi bomboş un cular bile nadiren kontrol ediyor.
maraşı merak edenlere gezebilcekleri tek yer girişteki kiliseymiş onu öğrendim.
ve rumlar maraşın aynısını kendi bölgelerine yapmışlar girişteki kilisenin aynısını orayada yapmışlar.
maraşın acılması konusundada tek engel araziyi paylaştıramamaları yoksa orduevinde acıoruz deyip açmışlar herhangi bi sözleşme anlasma yok
bir şekilde girilse cezası ne acaba?
vur emri filan saçma o kadar kolay değildir ama çok gizemli güzel bir yer keşke gezme şansımız olsa yada macera arayıp amerikan filmleri gibi oraya kaçak girsek eğlence amaçlı :P :D
paylaşım içi çok saol.konuyu okudukça dahada heyecan verici bi hal alıyor.tüylerim diken gibi oldu
Öyle kolay kolay vuramazlar da askeri bölge olduğu için gelip yakalarlar. Ama ben bizzat tellerdeki delikten içeri gören bir amca görmüştüm. Sonuçta çok büyük bir bölge ve her tarafını kontrol edemiyorlar. Bir de askeri personel olsanız bile sadece orduevine kadar olan yoldan gidip gelebiliyorsunuz, diğer kısımlara geçmek yasak. Mesela fotoğraflarda havaalanı var ama ben hem içten hem dıştan gezmeme rağmen hiç görmedim havaalanını.
Paylaşım için çok tesekkürler gezip göremesekde az çok bilgi sahibi olduk fotoğrafları paylaşan arkadaslarada ayrıca tesekkürler...
Dışardan fotoğraf çekmesi bile yasak olan biyerdi.İngilizce uyarmıştı beni. Daha sonra çektim tabiki dışardan. Denizden dalarak geçersiniz ben tek o şekilde geçiş düşünüyorum :D
Toyotalardan bir kaçını almak isterdim :(
Photojournale | Photo documentary and Photo stories from around the world
şöyle bir link buldum siz havaalanı deyince hakkaten fena bir merak uyandı:D
çok ürkütücü bir şehir valla garip.tam film çekilmelik
Ne güzel yermiş yav arkadaş gidip gezmek istiyorum keşke bir yolu olsa .
sanırım benim koyduğum resimlerden gördünüz.
havaalanı resimlerini yanlış koymuşum..
kapalı maraş bölgesinde değilmiş sanırım google maps'den bakınca..
benimde resimlerini ekledıgım yer kıbrısta kapatılmış havaalanı sınıra yakın ama kapalı maraş bölgesıne uzak
resimlerdeki uçagın tam google maps koordinatı: 35.161819,33.273522
arama yerine yapıstırırsanız çıkar..
ne güzel yermiş aslında
sadece filmlerde olur diyodum ,,harbi gercekte varmış hemde burnumuzun dibinde,,,bi hayaleti eksik ama iyi film cekilir hazır dekor tozlu tozlu..
konuyu okuyamadım ama neden giriş çıkış yasak ve bu kadar ciddi şekilde korunuyor burası
70lerde insanlar bugünün şartlarından çok çok daha iyi yaşıyormuş.. mimariler eşyalar..
kaldırımlarda ozamandan kalma yazılar var sevgililer isimlerini kazımış falan