6 aylık bir dslr kullanıcısı olarak şunu anladım, makina %20 lens %80 önem arz ediyor.. body'ye ayıracağın bütçeyi düşür lense para ayır derim..
Printable View
6 aylık bir dslr kullanıcısı olarak şunu anladım, makina %20 lens %80 önem arz ediyor.. body'ye ayıracağın bütçeyi düşür lense para ayır derim..
Yarı prof. değilde prof. seri bir makine almak ilerde daha çok işime yarar diye düşünüyorum. Bu yüzden Canon'un 2 sayılı serisine geçtim..
Kitle gelecek lensler beni tatmin eder..
Dslr'li Arkadaşlarımın hepsinde kitlens var. Onların makineleriyle idare ediyorudum şimdiye kadar..
Belki en yakın olarak 50mm sabit bir lens alabilirim.
1 yıl içinde de makro için bir lens düşünüyorum.
Daha da ilerde geniş açı, tele vs.. ne çekmeye meyillendiysem ona göre bir şekilde devam eder gider..
Ben d 90 aldım 2 ay once vatan computerden 2100 lıraya world karta yuzde 25 ındırım yapıyolar 18*105 lenslı cok memnunum efsane makınedır kendısı
bende d80 ve 550d var.model uzerinden karsılastırma yapmaktansa marka uzerinden yapmak isterim ki 2 markayida kullanan olarak.nikonun renkleri cok cok daha iyi.canon bu konu uzerinde bana gore cok zayıf kalıyor.o yuzden tercihim nikon olurdu....
nikonun renkleri daha sıcaktır daha net alayabılmen için aşağıdaki linkte sonlara doğru ınıp 550d ile d90 ın karşılaştırmasına bakabılırsın.
Canon Rebel T2i / EOS 550D Compared to the Nikon D90 Side by Side
media markt da 2229 a inmiş sanırım d90.
Renk'ler ışığa göre değişir ..!!!
ISO 800 testinde Canon daha sıcak !
Demek ki"Nikon'un renkleri daha sıcak" demek, yanlış bi deyim olur.
550D içerik olarak çok daha iyi bir makine ama ben D90'ı elime aldıktan sonra kesinlikle vazgeçtim.
Ayrıca fullframe sensörü ve yüksek iso performansı D90'ın gözle görülür derecede iyi..
60D daha prof. olduğundan seçimim oldu ama alamayacak olursam seçeceğim ilk makine D90 olacak..