Nudo akvaryum konsepte gittim, 35x25x30 ölçülerinde cama cam akvaryuma 1450 tl para dediler, dalga geçtiler sanırım... Sektöre bak, kendim camdan yapacağım istediğim ölçülerde kestirip
Printable View
Nudo akvaryum konsepte gittim, 35x25x30 ölçülerinde cama cam akvaryuma 1450 tl para dediler, dalga geçtiler sanırım... Sektöre bak, kendim camdan yapacağım istediğim ölçülerde kestirip
Selanik caddesindeki Juen(Juer de olabilir) Pet Market'te akvaryum fiyatları daha uygun. Kendiniz yaptırmadan önce oraya da sormanızı tavsiye ederim. Geçen yıl 100x40x50h buhar camlı akvaryumu 300 liraya almıştım. Sizin dediğiniz ölçülerde de 120-150 TL arasına bulunabilir.
Let go'ya bakmanı tavsiye ederim. Kasım ayı başında 50x50x50 alttan sump'lı akvaryumu, sehpası ve yaklaşık 20 kilo hagen kum ile birlikte 200 liraya aldım.
Bilenlere de ben bir soru sorayım. Bu akvaryumda Java fern, tilki kuyruğu, elodea ve adını hatırlayamadığım iki tür daha bitki var.
Kullandığım aydınlatmanın özellikleriyse 6500K, 4320 Lümen, Metrede 23w, SMD LED teknolojisi. Bu aydınlatma yeterli mi? Bana biraz zayıf geliyor. Öneriniz var mı?
Bir de yavruları boylandırmak için nasıl bir akvaryum kurmalı?
Bettalar için aşamalı üretim kapları yaptım, 3-5 litrede yumurta alıp 1 ay burda tutup sonra, 60 cmlik akvaryuma, sonra 1 metrelikte tam boylandırma şeklinde kullandım. Akvaryumların hepsi cama cam üretim filtreli idi. Filtre ne kadar büyük olursa o kadar iyi oluyor. Ayrıca ne kadar sık su değişimi yaparsanız o kadar hızlı boylanıyorlar. Düzenli dip çekimi de önemli. 200 balığı tek akvaryumda tutmak yerine 30-40-50 adet olacak şekilde bölmek daha hızlı boylandırma sağlıyor. Aynı şekilde irileşen balıkları da küçük balıklardan ayırmak küçük kalanların daha hızlı boylanmasını sağlıyor.
Meleklerde ise 40x50x40h ölçüde akvaryumlar kullanıyorum. Yavruları 3 akvaryuma böldüm, 1 Metrelik akvaryumu boşaltabilirsem irileri 1 metreliğe alıp orda boylandırmaya devam edeceğim.
Yem olarak Canlı yem kullanıyorum. Artemia, sivrisinek larvası(kültür üretimi), kan kurdu(kültür üretimi), su piresi(kültür üretimi). Son zamanlarda çok ilgilenemesem de canlı yem ciddi hızlı büyüme sağlıyor. Bunun dışında Ocean Nutrition marka yavru yemi 300-500 mikron ve İnve toz yavru yemi (100-200) mikron da melek, zebra danioda güzel sonuç verdi.
selamlar arkadaşlar konuya girmemişim , kendime kızdım şimdi bak .
bende bir akvaryumcuyum uzun senelerdir , en son severyum , mücevher v.s. besledim , ardından tema değiştim , onları bıraktım şimdi yine zararsız türe geri döndüm,
pangarsus , tetra ve zone , silvershark, kuhli v.s. herkesin keyfi gıcır olsun selamlar :)
150/60/65 Flowerhorn - Sump
100/45/55 Tropik
uzun yıllardır başla bırak şeklinde herkeste olduğu gibi devam ettirdiğim hobimdir.
bende hala 120x60x60 sumpl sistemli bi akvaryum mevcut frontoza bakıyorum 8-9 yıldır bendeler yavru vs aldım çokca
Endler’s besleyen var mı?
Arkadaşlar selamlar, 45x30x25 akvaryumum var, 5-6 kg hagen kum aldım, dophinc500 dış filtrem mevcut, ne almam gerek başka, kepçem, dipçek, kayalarım da mevcut. Bitki için sıvı gübreler aldım.
Yem oalrak balıkları alırken akvaryumcunun önerisi doğrultusunda ilerleyeceğim.
Neon tetra ve karides alacağım
Aliexpressten CO2 sistem ve difüzör sipariş ettim, inşallah gelir...
Başka bi ekipman almama gerek var mı ?
İlk su koyarken ilaç vs dökmeme gerek var mı ?
İlk etapta hagen kum ve kayalar ile takılacağım, co2 geldiğindew monte carlolar ile devam edeceğim
Monte carlo bulamadım nereden alabilirim
trepeus bakıyordum, taki 2 hafta önce üst sol köşeden akvaryum açılıp 160 litre su boşalana kadar Allahtan eşim evdeydi parkeler suyu çekmeden kuruladı. Bu korkuyla eve zor akvaryum bakarım.
Monte carlo için sahibindene bakabilirsin.
Eğer balıkları daha almadıysan direk musluktan bas suyu. İki üç gün filtre çalışsın. İstersen klor giderici falan kullanabilirsin ama gerek yok. Boş akvaryuma çok az balık yemi at ki bakteri kültürü oluşmaya başlasın. İstersen hazır bakteri kültürleri ve bakteri besini satılıyor. İstersen başka bir akvaryumdan da birkaç litre su ekleyebilirsin.
Bitkiler cuma akşamı geliyor canlı montecarlo, ekim yapıp spreyleyeceğim 4-5 gün, daha sonra biraz su ekleyip bekleteceğim, aliexpress co2 sistemini daha göndermemiş :( tatildelermiş
Abi canlı olarak aldım, tam yetiştirmeyi bilmiyorum ama nette ilk olarak aralıklarla kökleri ekiyorlar, hergün 2 kez spreyliyorlar üstü streçle kapatıyorlar, bitki biraz yayılmaya başlayınca su koyuyoarlar.
Aliexpressten DIY CO2 sisteminin gelmesi bence 2 ayı bulur oda gelirse, korona muhabbetine...
O zaman kadar mayalı sistem yapacağım
Bitki geldi canlı olarak, 25 er kuruş boyutlara ayırdım belli aralıklarla ektim toprağı spreyledim baya, ektikten sonra da zeminde 2-3 mm su kalacak şekilde su spreyledim.
6500 K ışığı açtım günde 8 saat kullanacağım. CO2 henüz yok su olmadığından dolayı. Doğru mu gidiyorum var mı önceden monte carlo eken :)