User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
35 sonuçtan 20 ile 35 arası

Konu: Scooter Sorunsalı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Honda Activa-Beat-Today 3'lüsünden birine bak derim.

2004'ten beri Honda Activa kullanıyorum;daha yağ-filtre-buji değişiminden başka birşey yapmadım motora.Fren balataları bile geçen yaz değişti ilk defa.Sorunsuzluk örneği diyebilirim.75-80 km/h sürati var.Bir depo ile de 200 km'leri çok rahat görüyorum.

Today'i ise vergisi olmadığı için öneririm ama o da yavaş kalıyor.

Asya-Mondial zart zurt.Hiçbirine de bakma ucuz diye.Bana 2.400 TL'ye motor alındığı yıl çoğu tanıdığım gitti 900-1.000 TL'ye,1.250 TL'ye 125 cc-150 cc diye Kangda-Zongshen-Asya-Haojin gibi motorlardan aldılar.Şimdi birçoğunun yerinde yeller esiyor.Parça bekleyeni de oldu;dökülüp en sonunda bir yere kaktırılıp bırakılanı da.Nereye gitti o 1 milyar dersen;cevabı hurdada..

Honda'da 7.senesinde,34.000 km'sinde hâlâ saat gibi çalışıyor..

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SErhat. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Honda Activa-Beat-Today 3'lüsünden birine bak derim.

2004'ten beri Honda Activa kullanıyorum;daha yağ-filtre-buji değişiminden başka birşey yapmadım motora.Fren balataları bile geçen yaz değişti ilk defa.Sorunsuzluk örneği diyebilirim.75-80 km/h sürati var.Bir depo ile de 200 km'leri çok rahat görüyorum.

Today'i ise vergisi olmadığı için öneririm ama o da yavaş kalıyor.

Asya-Mondial zart zurt.Hiçbirine de bakma ucuz diye.Bana 2.400 TL'ye motor alındığı yıl çoğu tanıdığım gitti 900-1.000 TL'ye,1.250 TL'ye 125 cc-150 cc diye Kangda-Zongshen-Asya-Haojin gibi motorlardan aldılar.Şimdi birçoğunun yerinde yeller esiyor.Parça bekleyeni de oldu;dökülüp en sonunda bir yere kaktırılıp bırakılanı da.Nereye gitti o 1 milyar dersen;cevabı hurdada..

Honda'da 7.senesinde,34.000 km'sinde hâlâ saat gibi çalışıyor..

Peki ya honda Spacy ?

Maşallah hondanın motor piyasası da araba piyasası gibi, neredeyse 2.eli sıfırından pahalı olacak

Dongul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı murat1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki ya honda Spacy ?

Maşallah hondanın motor piyasası da araba piyasası gibi, neredeyse 2.eli sıfırından pahalı olacak
    spacy 110 cok ii motor kullandım keyifli we activa vew beat e göre daha serii

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı murat1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki ya honda Spacy ?

Yeni Spacy'lerden bahsediyorsan yollarda görüyorum hergün.Kuryelerin-paketçilerin altında ama nedir ne değildir bilmiyorum.

Fakat 2003 senesinde arkadaşımda 125'lik Spacy vardı ve o da sorunsuz;güzel bir motordu her ne kadar tipi baygın balık gibi olsa da..

Sen yine de Activa-Beat ikilisinden birine bak derim.Satacağında zarar etmeyeceğin motordur ikisi de.Türkiye'de nereye götürürsen götür satarsın.

Bu arada Activa-Beat'lar artık sıfır olarak üretilmiyor ve motorlar yavaştan kıymete başladı.Geçende sezon öncesi benim motora 1.600 TL verdiler;vermedim.Gerçi emsalleri 1.000'e de var-1.200-1.300'e de;benimki temizliğinden o parayı gördü biraz.Zaten satma gibi bir ihtiyacım yok.Yaz da geldi.Ama 7 yaşındaki motor için güzel bir rakam.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coderz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    LİNK BOZUK sanırım

Link uzun olunca bozulma olmuş sanırım. Today'in sahibinden linkini göndermiştim.

Yeni Spacy'lerden bahsediyorsan yollarda görüyorum hergün.Kuryelerin-paketçilerin altında ama nedir ne değildir bilmiyorum.

Fakat 2003 senesinde arkadaşımda 125'lik Spacy vardı ve o da sorunsuz;güzel bir motordu her ne kadar tipi baygın balık gibi olsa da..

Sen yine de Activa-Beat ikilisinden birine bak derim.Satacağında zarar etmeyeceğin motordur ikisi de.Türkiye'de nereye götürürsen götür satarsın.

Bu arada Activa-Beat'lar artık sıfır olarak üretilmiyor ve motorlar yavaştan kıymete başladı.Geçende sezon öncesi benim motora 1.600 TL verdiler;vermedim.Gerçi emsalleri 1.000'e de var-1.200-1.300'e de;benimki temizliğinden o parayı gördü biraz.Zaten satma gibi bir ihtiyacım yok.Yaz da geldi.Ama 7 yaşındaki motor için güzel bir rakam.

Kesinlikle activalardan da bu sebeple emin olamıyorum. Paket serviscilerinde nasıl kullandığı *****. Otomobil sektörünün era'sı gibi hor davranılıyor Motor konusunda yeni olduğum için sanırım sıfır motor almaya yöneleceğim. 2. el konusunda emin olamıyorum. Bütçemi de yükseltmem gerekiyor fazlasıyla

Alıntı Dongul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    spacy 110 cok ii motor kullandım keyifli we activa vew beat e göre daha serii

Hondaya gittiğimde activa'da vardı yanında. Tabiki spacyyi öneririz demişti yetkililer.

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 sene kadar mondial 150 zat kullandım. toplamda 28.000 km yaptım. 4.000 de bir kayış değiştirdim. bir kere yolda bırakmadı. sürekli yağını değiştirdim. bir kere egsoz kırdım değiştirdim. onun haricinde hiç masraf çıkarmadı. hemde yaptğım km nin yarısından fazlasını iki kişi yaptım. (160 kg) sık sık gevşeyen vidaları zevkle sıkıp durdum. çok 150 cc ye göre çok ekonomik ve kesinlikle vibrasyon yok. kollanması ve dengesi çok iyi. bütçeye göre bence en uygunu bu. çin malı alınmaz diyenlere inat zevkle bindim ve ilanı görüp arayan ilk kişiye sattım şimdi yine ufak birşeye ihtiyacım var temizini bulursam yine alacağım. (ben motorumu sıfır almıştım)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RottingChrist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 sene kadar mondial 150 zat kullandım. toplamda 28.000 km yaptım. 4.000 de bir kayış değiştirdim. bir kere yolda bırakmadı. sürekli yağını değiştirdim. bir kere egsoz kırdım değiştirdim. onun haricinde hiç masraf çıkarmadı. hemde yaptğım km nin yarısından fazlasını iki kişi yaptım. (160 kg) sık sık gevşeyen vidaları zevkle sıkıp durdum. çok 150 cc ye göre çok ekonomik ve kesinlikle vibrasyon yok. kollanması ve dengesi çok iyi. bütçeye göre bence en uygunu bu. çin malı alınmaz diyenlere inat zevkle bindim ve ilanı görüp arayan ilk kişiye sattım şimdi yine ufak birşeye ihtiyacım var temizini bulursam yine alacağım. (ben motorumu sıfır almıştım)

Ben de bu sebeple sıfır diyorum aslında. En nihayetinde en kalitesizinden en kalitilesine, ömürü senin nasıl kullancağına bağlı. İşe başlayacağım sanırım, 1 ay içinde ehliyet sonraki ay da motorumu alırım. Büyük ihtimalle sıfır mondial, eğer bütçeyi ayarlayabilirsem, spacy olur

Murat Özcan
    Misafir
    mondial rs 151 kullandım,şehir içi uygun bir motor lakin çok hor kullanmaya gelmiyor arkadaslarımda vardı yakın zamanda dagıttılar motoru,ben hor kullanmadıgım ıcın 2 sene sapa saglam bındım ve saglam bır sekılde sattım sahıbıde temız ve tıtız kullanıyor halada goruyorum motoru tavsıye ederım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar ben de bir ara düsünmüstüm kücük hacimli bir scooter almayi. Sitede kullanmis/kullanan pek cok arkadas varmis. Konuyla ilgili birkac sorum var.

50 ve 150 cc icin ayrica cevaplarsaniz sevinirim. 50 cclerin vergisi olmadigini yukarida okudum.

Bu araclara plaka almak gerekiyor mu?
    Plaka alinirsa vergi ödemek de mi gerekir? (bazi kurye motosikltlerinde plaka görüyorum.)
    Muayeneleri var mi?
    İkinci el scooterlarin satis islemi nasil gerceklesiyor (noter ruhsat belge?)?

İlgilenen arkadaslara tesekkurler.

fasterhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla aklımdan geçiriyodum söyle 250 tl - 350 tl gibi bir paraya işe gidip gelmek için scooter alınır mı diye ama bu yazılanları okuduktan sonra hayalden öteye geçemeyecegimi anladım...
    Çıkar at acıları , Giy hadi cicileri ; Herşeyi unutturur Ankara Geceleri...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kg270 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar ben de bir ara düsünmüstüm kücük hacimli bir scooter almayi. Sitede kullanmis/kullanan pek cok arkadas varmis. Konuyla ilgili birkac sorum var.

50 ve 150 cc icin ayrica cevaplarsaniz sevinirim. 50 cclerin vergisi olmadigini yukarida okudum.

Bu araclara plaka almak gerekiyor mu?
    Plaka alinirsa vergi ödemek de mi gerekir? (bazi kurye motosikltlerinde plaka görüyorum.)
    Muayeneleri var mi?
    İkinci el scooterlarin satis islemi nasil gerceklesiyor (noter ruhsat belge?)?

İlgilenen arkadaslara tesekkurler.
    50'liklerde vergi yok.100 cc'den sonrası vergilendirmeye giriyor hacim olarak bildiğim kadarıyla.

Plaka trafiğe çıkan her motorlu araçta olduğu gibi 50'likler için de gerekli.

Muayene var.

Satış işlemleri de aynı otomobiller gibi oluyor.Herhangi bir fark yok.Noterde satışı yapılıyor.

@murat1
    Sen yine de sıfır da alacak olsan;2.el de alacak olsan Honda-Yamaha'dan şaşma derim.Ben 7 senedir tek gevşeyen vida sıkmadım bunu da belirteyim..

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben sıfır mondial çapır dediklerinden aldım hediye ettim kardeşime. daha ilk sene zincirine kadar japon markalarınkiyle yeniledik. yoksa dağılıyor mondial motorlar.

parçalarını yenileyince japona çevirince hiç sıkıntı kalmadı artık sorunsuz.

yani ne varsa japonda var motor konusunda. çin malları çok can sıkıyor.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    he birde dominos mesela bayilerine japon olmayan motosiklet almayı yasaklamış hepsi honda.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Murat Özcan
    Misafir
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    he birde dominos mesela bayilerine japon olmayan motosiklet almayı yasaklamış hepsi honda.
    aynen oyle yoksa dayanmas zaten burdakı domınostada hepsı HONDA BEAT kırmızı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    50'liklerde vergi yok.100 cc'den sonrası vergilendirmeye giriyor hacim olarak bildiğim kadarıyla.

Plaka trafiğe çıkan her motorlu araçta olduğu gibi 50'likler için de gerekli.

Muayene var.

Satış işlemleri de aynı otomobiller gibi oluyor.Herhangi bir fark yok.Noterde satışı yapılıyor.
    Tesekkurler.

Anu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de Honda Today i öneririm, her türlü yol şartında kullandım. Çok sağlam ve aşırı az yakıyor. Tek sorunu büyük şehirde ve kalabalık bir yolda kullanacaksanız 55-60 km hızdan daha yükseğe çıkmıyor, bazen problem olabiliyor bu ülkemizde maalesef. Yol sıkıntılı değilse Today, sıkıntılıysa 100 cc üzeri scooter alın. Ya da 2 zamanlı 90 cc lerden
    ''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)