|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Nike Capri
|
![]() 180 kilometreden hedefini vuracak İzmir’de yapılan Hava Kuvvetleri’nin 100. yıl kutlamalarında TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen ilk yerli seyir füzesi halka tanıtıldı. Güncelleme:04 Haziran 2011 14:34 İlk defa uçak üzerinde sergilenen füze, 180 kilometre menzili ile kara ve deniz üzerindeki sabit veya hareketli tüm hedeflere hassas atış yapabiliyor. Türk mühendislerinin tasarladığı, yazılımını yaptığı füze, Hassas Güdümlü Stand-off Mühimmat (SOM) Projesi olarak geliştirildi. 2006’da başlıyan çalışmaların ardından uçuş ve atış testlerine başlayan SOM, yıl sonundan itibaren teslim edilmeye başlanacak. RADARA YAKALANMIYOR Üç farklı varyant olarak geliştirilen füze, 180 kilometrenin üzerindeki menzili ile hava savunma radarları tarafından tespit edilmesini zorlaştıracak özelliklere sahip. Gövdesinde çok hafif alaşım metal ve kompozit malzeme kullanılan füze, küresel konumlandırma sistemi (GPS) kullanarak hedefine uçuyor. Eğer bir karıştırma yapılırsa Ataletsel Navigasyon Sistemi (ANS) ve Yeryüzü Referanslı Navigasyon Sistemi kullanarak hedefini buluyor. HEDEFİ EŞLEŞTİRİYOR Füze son aşamada devreye giren kızılötesi görüntülemeli arayıcısı sayesinde hedefini bilgisayarına önceden yüklenen görüntü ile eşlendirerek birkaç metre hassaslıkla vuruş sağlıyor. SOM, Türk Hava Kuvvetleri envanterindeki F-16 Block 40 ve F-4E 2020 Terminatör uçakları tarafından kullanılıyor. TÜBİTAK SAGE, mühimmatın gelecek yıllarda envantere girecek F-35 uçaklarında kullanılabilmesi için de sertifikasyon çalışmaları yapıyor. TÜBİTAK SAGE’nin ayrıca geliştirdiği yüksek atış özelliğine sahip mühimmatları da bulunuyor. __________________________________ Cesaretin Yoksa İzLe RizeLi
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Nike Capri
|
mynette gördüm dikkatimi çekti sizinle paylaşmak istedim..
__________________________________ Cesaretin Yoksa İzLe RizeLi
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Bmw F800s moto/ 1.8T
|
Güzel bişey ama mühendisini öldürürler yakın bi zamanda...
Edit: Pardon mühendisi ''İntihar eder'' dicektim. |
|
|
|
|
|
#4 | |
![]()
Otomobil: sedan VTI
|
söylenecek başka birşey yok. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
![]()
Otomobil: sedan eg coupe rex sir
|
cok guzel acıklamısın
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: .:. VTI .:.
|
Güzel birşey tabiki lakin fiziki güç hariç ordumuz pek iyi konuda değil, 50'li yıllarda tasarımlarına bağlanan ve ilk körfez savaşında denenen Tomahwak füzeleri 2500 km menzile sahip yani sen uçak kaldır gir 180 km yakına reketi at gel diyene kadar adam 2500 km den denizaltı bataryalarından fırlatı veriyor. :/
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Uzaklaştırılmış Kullanıcı
![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Uzaklaştırılmış Kullanıcı
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: vti
|
Öldürülmesi yada intihar etmesi eskidendi artık sıkar öle şeyler...
__________________________________ PSN:dohcvtec99 dc5 fn2 ep3 106 306 506 gti rc 3.28 5.38 7.50 8.60 alayınıza gide-R
![]() |
|
|
|
|
|
#10 | |
![]()
Otomobil: nissan
|
anlatım sanırım, lancırında taşıyan ucağın görev bilgisayarıda bizim, ufuk ötesi füze gönderecek teknoloji güzel bir gelişme. saygılarımla... |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
![]() |
__________________________________ Çok mu hastalandın EY ''AŞK'' sürekli yataktasın ![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
her savunma sanayii konusunda şehit edilen mühendislerin konusu açılmak zorundamı?
Artık mühendisler,öğrenciler,üniversiteler,özel şirketler ile yürüyor bu işler.Tek taraflı değil büyük bir dağılım var. SSM bile istiyor kobi'ler bile burdan pay alsın diye.Al hepsisi öldür üstüne beni öldür. ![]() AGM-154 (JSOW) muadili bir füze yapmışız hayırlı olsun.Mynettense haber pek çok şey yanlış olabilir. Umarım roket motoru vardır.Normalde bunun mudaillerinin ilk varyasyonlarında motor yoktur uçaktan ayrılır kanatları açar süzülür.Motor varsa daha alçaktan uçar yakalanma ihtimali düşer.Hayırlı uğurlu olsun umarım çeşitli varyasyonları üretilip farklı görevlerde kullanabilicek hale gelir. Durmak yok hedef TomaHawk! muadili inşallah.
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]() |
Dagılım felan deyıl konu kardesım sonucta bunlar olan seyler bır suru sırket deyıl tum dunya olsun ısıne gelmeyen güçlü b devlet oldumu soz konusu adamın ayagını anında kaydırıyolar gerçekler bunlar !
__________________________________ Çok mu hastalandın EY ''AŞK'' sürekli yataktasın ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: cliooo
|
atlas jet ısparta kazası yakın zamanda uçakta mühendisler vardı onun dışında aselsanın intahar eden yada kalp krizi geçiren mühendisleri ki buda yakın zamandaydı tam tarihlerini hatırlamıyorum şu anda.
__________________________________ [SIGPIC][/SIGPIC] |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 00:20 ::::

anlatım sanırım, lancırında taşıyan ucağın görev bilgisayarıda bizim, ufuk ötesi füze gönderecek teknoloji güzel bir gelişme. 
Çok mu hastalandın EY ''AŞK'' sürekli yataktasın