|
|
#1 | |||
|
TechTurkey
|
şimdi bir bankaya kredi başvurusu yaptınız diyelim
kredi onaylandı ama henüz almadınız ve başka bankadan kredi kullanmak istiyorsunuz başka bir bankaya başvuru yapabilirmiyiz? bunlar birbirine bağlımı ? önce ötekini iptal etmek gerekirmi ? kontrol edip: sizin başka kredi kredi talebiniz olmuş, size kredi veremeyiz derlermi ? __________________________________ |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: sedan eg coupe rex sir
|
sızı arastırmadan kredı vermezler ama baska bankadan kredı cıktıysa sız baska bankayada kreduı bas vurusunda bulunduysanız onların bılecegız ıs daha oncekı kredı kartı banka + telefon odemelerınde her han gıbı bır odeme gecıkmesı olmadıuysa verırler kredı gecıkme olduysa bıraz ısı yokusa surebılırler
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: d4d-gti
|
farklı bankalardaki kredi durumunuz görülür.değerlendirilirken mevcut riskinizin artmış olduğu görülür.
__________________________________ maf
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Passat 4Motion
|
Bütün başvuruları olumlu veya olumsuz görüntüleyebiliyorlar.
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: loading..
|
başka bir bankaya başvuru yaptığınızda önceki kredinizi görürler muhtemelen
__________________________________ piston garage |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: ..... 53DN637 ..... Renault Clio Williams
|
Eğer kredi için şube kendi içinde karar verirse( düşük meblalarda oluyor bazen) diğer bankadaki durumu göremez.Diğer bankadaki durum için kendi merkezine göndermesi gerek.Başvurunuz merkezleri tarafından değerlendirilirse %100 görünür + yada - bankacılık ile ilgili neyiniz varsa
__________________________________ Powered by PPRMotorsport |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: yok
|
Merkezi Banka Sistemden görebiliyorlar bütün bankacılık işlemlerini teker teker elemanlar...kredin onaylanmışsa burada önemli olan paranın hesaba çekip çekmediği oluyor genelde... geçtiyse bile diğer taraftan çekeceğin miktar ve senin sigortalı olarak aldığın maaş önemlidir bankalar için... banka için önemli olan krediyi geri ödebilecek olup olmamandır... maaşın dolgun ve daha önceden sürekli banka kredilerini şuyunu buyunu düzenli yapmışsan diğer bankanın sorun çıkaracağını sanmıyorum... sonuçta bir kredi puanı var herkesin ve bu puanın yüksekse her banka sana krediyi rahatlıkla verir farklı bankalarla çalışıyor olsanda...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
TechTurkey
|
şimdi şöyle
garantiden kredi başvurusu yaptık kredi çıktı ama istemiyoruz onu almadık zaten parayı . ykb den almak istiyoruz ve başvuru yapıcaz önce garantiyi iptal etmekmi lazım ? __________________________________ |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Abiye 458 İTALİA - Freelander II - W124 500 arıyorum
|
Kredin onaylandı ise merkez de görülür hangi bankaya gidersen git kredinin onaylandığını veya iptal olduğunu görür sen böyle bir şey yapmak istiyorsan kredi başvurusunu müşteri danışmanının yanına giderek diğer bankada onaylandığını fakat kullanmak istemediğin söylersen sıkıntın çözülmüş olur artık bankalar TC kimlik numarası girdikleri zaman üzerine kayıtlı olan mülkleri araçları kredileri görebiliyorlar sadece banka hesabında ne kadar paran olduğunu göremez.
__________________________________ İşsizliğin çok olduğu ülkemizde işçi bulamıyoruz. İşsizlik yoktur şükürsüzlük vardır. |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: -
|
hiçbir alakası olmaz.
bankalar sadece olumsuz kredi notlarını (mbde kayıtlı sicil) ana sistemden ortak olarak görebililer. başka bankalara olan kredi talebinizi kontrol edemezler. isterseniz beş bankaya aynı anda başvuru yapın. beşide kabul görsün. gidip istediğiniz bankadan kredinizi alabilirsiniz. ama ne olursa olsun garantiden almayın...
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
TechTurkey
|
![]() ben şöyle düşündüm kötü niyetli olsam mesela 7 tane bankaya kredi için başvururum ,15 bin tl hepsi çıkınca aynı gün hepsini çeker cebe indiririm ? 7x15 = 105 bin tl bankalarda bunu biliyor olmalı heralde __________________________________ |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
|
yanlış düşünüyosunuz.
![]() memur size krediyi verirken onay butonuna bastığı anda karşısına çıkar yaptığınız kredi işlemi. size artık krediyi verirken yani en son kredi başlangıç işlemini yaparken karşısına çıkar. işte o an masabaşındaki şahıs "kusura bakmayın bi başka bankadan az bi zaman önce kredi almışsınız, sistem size kredi verme talebimi kabul etmiyo" der. ![]() hayırdır bu arada?
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
TechTurkey
|
hayır
![]() o zaman diğer krediyi cebe indirmediğime göre sorunda kalmıyor. __________________________________ |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
evet allahın izniyle bi sorun kalmıyo abi.
![]() konu bu değil ama şu bankalar faiz maiz derken bizi nasılda sömürüyolar. tavsiyem mümkün olduğunca krediden uzak durmak. sizin kadar belki hayat tecrübem yok ama haksızda değilim.
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: 2012 1.3 Mjet Linea..
|
krediyi çekmessen diğer bankadan alabilirsin
ayrıca 2 saat içinde gidip hazır olan 2. kredinide alabilirsin benim bmw yi satarken 2 saat arayla 10.000 tl lik krediler aldık arkadaşa
__________________________________ Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: s2000
|
Aynısını ben de yaptım zamanında. Finansbanktan kredim çıktı. Evrakları hazırlandı imza atmaya gittim. Kalemi elime aldım imzayı atmama 5 saniye varken cebime AKBANK tan mesaj geldi ve kredimin onaylandığı haberi geldi. Finansbankı bırakıp Akbanktan aldım krediyi. Finansbanka da hiçbirşey söylemedim. Acil işim çıktı diyip çıktım gittim şubeden. Ertesi gün Akbank kredi param hesabıma yattıktan sonra Finansbank aradı hala kullanmak isteöiyormusunuz diye ben de hayır dedim ve iptal ettirdim.
Senin anlayacağın sıkıntı olmaz. Rahat rahat diğer bankadan kullanabilirsin. __________________________________ good friends are like butt cheeks, shit may tear them apart... but they always come back together... |
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: clio 3
|
imza atmadığınız sürece kredi için diğer bankadan kredi alabilirsiniz ykb masrfaları garantiye oranla fazla oluyordu,bi araştırın isterseniz
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: KALAS
|
Kredi notuna göre istediğin kadar kredi alabilirsin bu işlerde önemli olan kredi notunudur bunuda telefon doğalgaz faturandan tut kredi kartına kadar olan tüm ödemelerinin toplamı belirler ne kadar erken ve zamanında yatırırsan ve aylık gelirin yüksekse ona göre not verirler yada ne kadar geç yatırır ve alarma düşürürsen o zamanda notun bi o kadar da düşük olur kredi vermezler
|
|
|
|
|
|
#19 | |
![]()
Otomobil: Wagoon :)
|
Hazir yeri gelmisken TCMB bunyesinde bir kara liste varmidir ? Ne ise yarar ? Evet vardir ama hic bir ise yaramaz. Bu listeden kimse silinmez yasal sureci dolan herkes silindigini dusunur yada sildirmeye calisir ama sehir efsanesidir. Sahsi dusuncem bankalarin direk basvurduklari bir platform degil direk arkasina saklandiklari bir platformdur bir nevi. Cunku ne zaman sorsaniz TCMB oyle cevap geliyor diyorlar. Bunun bir baska ornegini 3 haziran 2011 sabahi patlak veren ve 3 gun suren pazar aksami cozulen eft sistemindeki sorunundada yasadik. Kendi musterileri ile basa cikamayan bankalar bizim numaralarimizi ve mailimizi vererek hem sorunun cozum surecini yavasattilar hemde binlerce cagri almamizi saglayarak sinirlerimizi cigrindan cikarmislardir. Azili musterilerde can havliyle kimi zaman ofkeli kimi zaman kufurlu kimi zaman istemeyerekde olsa anlayisli olarak karsimiza ciktilar. Kredi ve kredi karti basvurularinda bankalarinin genelini kapsayan ortak bir havuz olan bilgi bankasi tarzinda bir sistemle hangi bankanin musterisi olursaniz olun hatta musteri bile olmayin isterseniz tum kredi notlariniz odemelerinizin duzenliligi harcamalariniz yaptiginiz hemen hemen tum parasal islerinizi degerlendirebilirler. Bunun icinde TCMBde bulunan listelere ihtiyac duymazlar. Ne dolmusum yaaa az daha yazardim ama cagrilar cigrindan cikti yine.... __________________________________ mgnPower since1996 |
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |