yakında girersin sende bu işe :D
Printable View
bende ilk defa duyuyorum
barterda el altı diye bir olay yok. Her sey resmi, sozlesmeli ve faturalı olmak zorundaki, yarın uyeler arası ticarette olası bir sıkıntı halinde, her seyin resmi ispatlı olması lazım. Ayrıca barter firması hem uyelik bedelini hem de aldıgı komisyonlara fatura verir.
bazı arkadaşlar yazmış onlara katılıyorum,
sen dürüst çalışıcam diyorsun-iyi tamam dürüst çalışacaksan bizde seninle çalışalım fakat bu işi dürüst yapan firma ayakta duramaz.
yanii birde sen barter anlaşması yapmışsın-fakat o barter firmaları dediğin adamlar eski adıyla tefeciler.
sokağa cıktıklarında tanımadıkları insan yok.
yanii dışardan göründüğü gibi değildir, sanmıyorum.
o kadar güçlü sermaye koyacaksan daha karlı ve riski az işlere adım atmak mantıklı(yok 3 kaat yaparım arasıra çakarım malı piyasaya dersen bildiğin tefeciliğe girer o iş ondada hakkaten para var:D
Adam 2.500.000 TL işlem yaptım 1.000.000 TL borç ödedim dio arkadaşlar. Biz daha sistemi çözmeye çalışıyoruz. Belliki arkadaş bizden bikaç adım önde. Hakkında hayırlısı olsun kardeşim.
ilk defa duydum barter olayını valla.
siz çok kullanmışsınız belli ki ve bizden daha çok bilgiye sahipsiniz
kendiniz artıları ve eksileri yanyana koyun. yeterli çevre ve nakit varsa yaılmayacak iş değil. ama çok risk taşıyor.
hakkınızda hayırlısı olsun
tanıdıgım biri bu işin içinde şimdi konuyla birlikte fark ettim :)
hatta bir referansından yesil insaatta var. Emre görürse yazar belki
Katar Barter A.
katardan kimi tanıyosun :D
cevre konusunda sıkıntı yok. Fıkra bolumundeki carlos gibiyiz. Tefe konusunda ise isim olmaz, namaz niyaz var haram olmaz. Obur tarafı da dusunmek lazım.
aynen oyle barter oluyor, normalde siz demircileri tek tek dolasıp bunu teklif edersiniz. Barterda ise broker bu isl senin yerine yapar.
Serkan beyi bende tanıyorum katar barterin sahibi gerçekten çok iyi ve düzgün bi insandır
Barter güzel olaydır çok güzel tufaya düşürülüyor millet ama barteri yapıcaksan tek olmucaksın yanında en az 1 tane kafası çok iyi çalışan bi adamının olması lazım ve senin elindeki mallar öle düşeş olcakki 1 e alcan 5 satcan kimse farkında olmucak.Birde barterda satılamayan değerlendirilemiyen malları değerlendirebiliosun onları veriosun karşılıgında bişey alıosun hiç yoktansa daha az bile olsa paraya çevirebiliosun
bu işin kilit noktası verdiğine karşı alacak olan kişi kontrolü kendi yapmalı.
yani elemana 100k lik evi 150k ye vermeye çalışyorsa barter. gitsin araştırsın emlakçılardan sahibinden vay efendim hürriyetemlaktan (atıyorum işte) baksın ki pahalı. almasın:) zaten pahalı gelmiyorsa o da alır veya o da teklifi satışa çıkarır belki kendisine pahalı gelen müşteriye pahalı gelmez ve teklifini paraya çevirmiş olur.
veya desin ki ben bu evi 100k ya sayarım. işine gelirse. o zaman barter de 150k ya ev vermek isteyene der ki 150k değil 100k sayıyorlar razı mısın? razı olursa takas olur. olmazsa takas olmaz. bu kadar basit.
ha barter takas olmadığı için kazanamadı değil mi? işte orada da barter in çevresi nazı geçiciliği vay efendim portföyünün genişliği rol oynar. ona gelen teklife bu kadar dersen takası olur veya olmaz diyebilecek duruma geldiği anda zaten olabilecek işleri alır ve kendisi de kazanır.