|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: 2001 Peugeot 106 GTi
|
Merhaba arkadaşlar.. Aracım 106 GTi..
Aracımın cumartesi günü yağı, yağ filtresi, bujileri vs. değişti.. Cumartesi gecesi bayağı dolaştım herhangi bir sıkıntı yoktu.. Sabah otoparktan babam arabayı yine sıkıntısız şekilde almış.. Gideceği yere kadar gitmiş ve gittiği yerde arabanın altından çamurumsu şekilde su damladığını görmüş.. Herneyse getirdi arabayı bana, açtım kaputu radyatör su dolum yerinin ordan kapak kapalıyken bayağı atmış motorun içine bu çamurumsu sudan.. Ben radyatör kapağını açıp su doldurduğumdada bahsettiğim çamurlu su çıkıyor içinden.. Arabayı aldığımdan beri hararet normal, herhangi bir sorun yok.. Fakat arabayı bi yere çektiğimde altından ince ince bahsettiğim sudan akıyor.. Durduğu yerde 1 saat durursa 2-3 damla civarı.. Oda sanırım motordaki, tamponun ordaki kalıntılardan damlıyor.. Tazikli su vurdurdum yine çıkmadı bahsettiğim çamur.. Sizce sorun nedir ? Ne yapmam gerekir ? Edit : Yağ soğutucusu patlamış.. Neden patlar ? Belirtileri ne olur ? Sıfırını, çıkmasını nerden kaça buluruz ? Bilgisi olan varmı ? Son Düzenleyen OnurGTI; 13-06-2011 20:16. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Pure White
|
radyator ıcındekı su camur gıbı olur normaldır susuz kalmıs olabılır araban yada tasırma kabın tam sıkılmamıs olabılır fazla sıkıstırmada bnm bıldıgım 106 lar su kacırır radyator kapagını kontrol et .ama baska bı sorunda olabılır.
__________________________________ Hareli köyün polisajcısı !!! ![]() 88 coming soon...
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
Valla biraz su koydum kapağı iyice sıktım şimdilik atma vs. gibi bi sorun yok ama mide bulandırdı bi kere.. Acaba öylemidir acaba böylemidir diye.. Hararet vs. yapmamış araba, sıkıştırılmamışta..
Bende saat 15:00 civarından bu saate kadar arabaylaydım herhangi bir hararet sorunu vs. yok.. Contada bi sorun yoktur heralde, conta yansa hararet yaparız bildiğim kadarıyla ? |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Peugeot
|
Onur
radyatorunu sök temizlet yada değiştir.. temizlettiğinde yada ilacını koydugunda patlak çıkma riskide var.. kaçırma olayına gelirsek, sağ altta büyük olan hortumda delinme olabilir, o hortum klasik delinir..sogukken kaçırmaz ama ısındıgında koy verebiliyor.. o hortum 50-70 tl bişeydi.. hararet çıkmadan contayı yakamazsın ? çıktımı çıkmadı mı ? baban söylemiyordur belki
|
|
|
|
|
|
#5 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
![]()
|
bide herşeye ragmen havasını al..
radyatorun solunda ince siyah kafalı bi tıpa var, onu aç suyu bas ordan su çıkana kadar. su çıktıgında tıpayı kapat. sonra termostatın oldugu(silindir kapagının yanında, sensorlerlin takılı oldugu parçada 4 alyan baslı vida var onu sök) su koymaya devam ordanda su çıkınca kapat orayı.. sonra emme manifoldunun yanında hortumun üstünde sibop var onu aç su koymaa devam, ordanda çıkınca kapat. su koymaya devam et arabayı çalıstır kapat kapagı.. selamün aleyküm.. durduk yere bozuluyor
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
![]()
|
![]() Şanzıman alt kulağındaki civatalardan 2 tanesi yalama olmuş 1 tanesi kesmiş 1 tane tutuyodu.. Cumartesi şanzımanı indirttim tornada onu yaptırdım baskı balataydı yağdı filtrelerdi bujilerdi derken yine cepte para kalmadı ![]() 1 gün ağız tadıyla binemeden 2. günde bu çıktı çıldırcam valla
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
kafamda saç neden kalmadı sanıyosun
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
Yağ soğutucusu patlamış.. Neden patlar ? Belirtileri ne olur ?
Sıfırını, çıkmasını nerden kaça buluruz ? Bilgisi olan varmı ? |
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: Porsche 911 Turbo S - Peugeot 106 GTI
|
Onur yahu bu kaçıncı sorun..
Büyük ihtimal hortumların birinde ufak delik yada kaçak var.Yada radyatörde kaçırma olabilir... __________________________________ 34H2404 |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
|
|
|
|