Abi hiç sorma aynısı bana oldu geçen sene aman allahım o nasıl bi kaşıntı sefaköyden beykentte giderken bi tuttu otobüste ağlıyodum resmen o 3 günü nası atlattım anlatamam...ama ben baya bi yanmıştım kremde kullanmamıştım..o kaşıntıyı asla unutmam..
Printable View
Abi hiç sorma aynısı bana oldu geçen sene aman allahım o nasıl bi kaşıntı sefaköyden beykentte giderken bi tuttu otobüste ağlıyodum resmen o 3 günü nası atlattım anlatamam...ama ben baya bi yanmıştım kremde kullanmamıştım..o kaşıntıyı asla unutmam..
Ben kullandım o kremleri güneş kremi kullansaydım keşke de onları kulanmama gerek kalmasaydı..:D o anlık etkisini geçriyor ama o kaşıntıyı seve seve çekmek zorundasın :D ben akıllandım artık güneşlenmiyorum denize gir çık giy tshrt ü ohh miss :D
alerji tarzı birşey olabilir aslında surekli oluyorsa bir doktora gorunmekte fayda var
banada havuz bazen yapıyor suyun içeriğiyle alakalı sanırım ;)
Johnson´s Baby Extra Nemlendirici Krem 350 GR | | Bebefix.com < çıkar çıkmaz bunu sürersen hiç birşey olmuyor tecrübeyle sabit :D
deri kuruduğu için kaşınıyordur.. nemlendirici krem sürerek derinin kurumasını engellerseniz kaşıntı kesilir..
arkadaşlar bendede oldu güneş alerjisi dediler gece uykumdan uyanmıştım dayanamadım sağlık ocağına gittik ilaç verdiler düzelmedi.gecesinde uyandım uykumdan kaşıntıyla.hastanede iğne yaptılar bi daha hiç böyle bişey başıma gelmedi
after sun kullanmanı tavsıye ederım ,ben ancak bu sekılde gecırebılıorum o durumu..yuksek faktorlu gunes kremı,dus ertesı de after sun devam (yalnız degılsınız :D PS: 1.85 11o kg :D)
Hepinizinki güneşle ilgili değil.Kiminizinki girdiğiniz suyla alakalı.Benim hanımdada vardı.Envai çeşit ilaç kullandı.Antiallerjik haplar daha yararlı oluyordu.Bizde güneşten sanıyorduk.3yıl önce mersin-silifke-susanoğlu-yapraklı koy da denize girdik.Olmayınca çok şaşırmıştık.Oradayken bir kezde kumsalda denize girelim dedik.Su kirliydi o yüzden tam anlamıyla girmedik bile ama yine oldu.Biz de ondan beridir çok temiz yerlerde denize giriyoruz ve şükür bir daha yaşamadık aynı sıkıntıyı.
Konuyu okuyunca kasınmaya basladım..Kollarım kıpkırmızı oldu suan kasınmaktan:D:D
Ama cok sükür öyle biseyim yok:)
Deniz öncesi ve sonrası aralıklı oılarak 20 faktor nivea güneş kremi kullandım 1-2 gun ondan sonrada garnier bronz krem le yandık tavsiye ederim :)
No kaşıntı no problem :D
Biliyorsunuz o temiz diye girdiginiz havuzlarin suyu sezonda sadece 1 kere yenilenir. Onun disinda kum filtreler vardir ve o kum filtreler sadece sudaki sac kil sumuk gibi seyleri filtreleyip temizler. Diger bakteriyel temizligi de Klor mlor bin tane kimyasal madde atarak yapmaya calisirlar. O maddelerden herhangi birine karsi alerjiniz var ise kasinti kizariklik vs yapar.
Tavsiyem havuz yerine denize girmenizdir. En azindan tuzlu su. Heryerinize iyi gelir :D
Arkadaslar konuyu bi guncelleyelim;
Bende her sene bu siddetli kasintiyi yasiyorum nerdeyse.
Daha dogrusu kasinti degil, igne batmasi diye tarif edebiliriz.
Kasiyinca 3-5 saniyeligine geciyor ve sonra daha da siddetli olarak tekrarliyor kendini.
Bunun sebebi acik tenli veya uzun suredir gunes gormeyen bir tenin kontrolsuz olarak guneste yanmasidir.
Mutlaka yuksek faktorlu kremler ile gunese cikin ilk 1-2 gun. Sonraki gunlerde faktor seviyenizi azaltin.
Ozellikle acik tenli arkadaslar mutlaka her gun krem kullansin.
Her aksam da gunes sonrasi krem kullanin mutlaka.
Cunku bu kasinti (batma)' nın asil sebebi tenimizin kuru kalmasi.
Yeterince nem olmadigindan bunu yasiyoruz.
Dedigim sekilde onlem alarak guneslenir ve sonrasinda aksamlari nemlendirici krem kullanir iseniz bu duruma dusmezsiniz.
Olur da duserseniz eger hemen nemlendirici krem veya silverdin uygulayin.
Kasimak kesinlikle cozum degil!
Ayrica bazi yerlerde "claretine" (hap) tavsiye edilmis ama ben hic kullanmadim.
Neyse, son olarak kimsenin bu duruma dusmesini istemem; felaket bir batma hissi.
Herkes onlemini alsin.
Ahahaha abi krize girdim. Geçen sene benimde başıma gelmişti, evde eski sarı süpürgeler varya onunla sırtımı kaşıyordum ama çok nalet bişey.
Sanki derinin altı kaşınıyor ama ne kadar kaşısan da o kaşıntı gitmiyor. Ağlamıştım artık.
Ölüm gibi birşeydi ama kimse ölmedi :scared:
denizdeki tuz oranı havuzun klor oranı gibi şleyler de etkiliyor girerken ve çıkarken kesinlikle tuş alınmalı
Tuş alırsak kaşınmazmıyız @Yigit-Y abi ?
Ben bir yerde okumuştum, kaşınan yere urinae sürerseniz anında geçiriyormuş kaşıntıyı ama denemedim hiç.