dalgamı geçiyosun ?
Printable View
Bazı bankaların hafta sonu açık şubesi oluyo.ATM dende günlük para çekme sınırı fazla değil. Ama ben ve çevremdeki çoğu arkadaşım araç almaya giderken yanımızda götürüyoz parayı:) Alışkanlık heralde gerçi 50.000-100.000 TL lik arabaları almıyoz belki ondandır.:)
noter sadece araba satışımı yapıyor :D
Konuyu hortlatiyorum :)
arkadaslar noter calisma saatlerinde degisiklik varmi bilgisi olan varmi cumartesi oglene kadar acik oluyorlar tazinda bir iki duyum aldim net olarak bilgisi olan varsa ve paylasiirsa cok sevinirim
en güzeli her zaman alici kimse satici kisiye ait hesaba yani o isme havale cikarmasi. notere gitmeden para havale edilir sorun ciksa bile ortada hesap bilgileri var. en güvenli yol bence bu. su zamana kadar hep arac alim-satimlari bu sekilde yaptim hic sorun yasamadim. bir arkadasim yasadi bu sekilde parasini kurtarmisti zamaninda. hem sahte para olayindan kurtulmus olursunuz
Noter açık olursa cumartesi veya pazar günü trafik şubelerininde acık olması gerekmekdedir.
Bırakın adamlar dinlensin.
İşleri cidden ağır.
Hele sene sonundaki defter tasdiklerini görseniz dibiniz düşer.
insan boyunda defter onayları yapıyorlar.
Tek işleri araç alım satımı değil yani...
ingilteredeki sistem olacak aslında. çok rahat.
araç sahibinde bi dosya var sahipliğini gösteren. satacağın zaman 1 nüshasını dolduruyosun alıcıya veriyosun. 1 nüshası sende kalıyo. gönderiyosun notere. onaylayıp yeni sahiplik belgesini yeni adama gönderiyolar. o süre zarfında da sendeki nüsha ile kullanıyosun arabayı. sorun olmuyo. ne noteeer derdi var ne bişi. ama TR de yapmazlar bunu. snra noterler nasıl para kazanır :)