onat Nickli Üyeden Alıntı
araç enjeksionluysa tüpte kullanımda motorda zarar diğerine nazaran daha az oluyor.
amaaa eğer ki karburatörlüyse takılan lpg çok problem çıkartıyor.başımdan gçen olayı anlatayım hemen. hava filtresinin ucunu açık bırakmışlardı.yani araca hava ve lpg şeklinde bi giriş oluyordu.ama bu araçta fazla hava yarattığı için tüpün beyni bunu algılayarak gaz göndermedi.yani algılamadı ve araç rölantideyken kendiliğinden stop ediyordu.sonra bizim muhteşem lpg ustalarımıza götürdük dur abi ben hallediyim dedi.tamam dedik.sen tut hava akışını hava filtresinin ucunu koli bandı ile bantlayarak kes.araç yavaşladı gitmez oldu.bende güçten düştüğünü anladım ve o bantın bi *** yaramayacağını anladım çıkarttım.şimdi arabama zarar vereceğime cebime zarar veririm mantığında iyi bi lpg ci bulana kadar benzinde biniyorum.
sıkıntı ne mi ?? lpg zamanla motor içi unsurları eritebilen bi yakıt.hergün çalıştırırken benzinle çalıştırılmalı ve motor içinde lpg nin oluşturduğu zararları temizlemeli.aracın karburatörlüyse ve lpg uyumsuz çalışıyorsa benzine geçtiğinde problem oluyorsa veya olucaksa lpg alma derim...