|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Yok
|
Öncelikle herkese merhabalar
geçen gün 18 yaşıma girdim kızılay a kan bağışlamak istiyordum bugün sağlık ocağına gittik kan durumumu öğrenmeye ( kan bağışlayıp bağışlayamayacağımı öğrenmek için ) 2 tüp kan örneği aldılar 5 dakika sonra yolda yürürken gözlerim karardı başım döndü 5-10 dk da eve gidene kadar hep böyle oldu durdum dinlendim eve geldim düzeldi biraz kan verdikten sonra normal bir durum mu bu siz kan verdikten sonra hiç böyle oldu mu ? |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Impreza Station Wagon, 406 Hdi
|
2 tüp kan ile böyle bişey yaşanmaz normalde.
Ünite bazında kan verdiğiniz zamanda şekerli bişeyler yer içer 15-20 dk dinlenir çıkarsınız kan merkezinden. Yaşadığınız durumun farklı sebepleri olabilir, kapsamlı bir test yaptırın derim. __________________________________ Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Fluence
|
Kan şekerin düşmüş.
Normal bir durum. Kan verdikten sonra 10 dk dinlenseydin birşey olmazdı.. |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: HDI @330nm
|
seni kan tutuyor demekki
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: hangini yazsam daha zengin gösterir acaba?
|
normal bir durum bünyeye göre değişiklik gösterir bol sıvı al, yaz günü zaten dikkatli ol
meyve suyun dayan veya bol meyve geçmiş olsun __________________________________ Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor ) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: 106 gti
|
kan verildikten sonra normal bir durum..fakat senden sadece örnek almışlar yani 1 ünite kan almamışlar..belkide biraz kan tuttu seni..meyve suyu iç yarına birşeyin kalmaz
ben kan verdiğimde sonlara doğru soğuk terlemeye başlamıştım ve midem bulanmaya başlamıştı..kişiden kişiye değişir gösterdiği etkiler.
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
sağolun dinlenmeden direkt çıktım yola
şimdi haftaya belli olacak sonuçlar hayati vücut değerleri nette biraz araştırdım kan verdikten sonra daha sıhhatli olunuyormuş bende ters tepdi herhalde fazla da kan vermedim 2 tüp sadece o da örnek için bünyeye göre değişiklik gösterir cümlesinde hak veriyorum , bazıları kendini daha iyi hissedirken bazıları da böyle sorunlar yaşanabiliyor |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Uzaklaştırılmış Kullanıcı
![]()
Otomobil: -
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
Kan vermemiş iki tüp sadece test için almışlar, o miktarda kandan böyle tepki vermemesi gerekir vücudun.
__________________________________ Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
![]()
|
markete girmiştik dakikada bir yere çömelip duruyorum gözlerim kapanıyor çok halsiz düşmüştüm. bir de benim kışın hep ellerim morarıyor du kansızlıktan günde bazen 1-2 litre süt içerim kafam estiğinde süt te kansızlık yapabiliyormuş fazlası |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
![]()
|
Sol el baş parmağım neredeyse kopmuştu tuttum sağ elimle hastaneye gittim
__________________________________ Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: 206Quik & e36 Coupe
|
kan verdikten sonra olabilen birşey tansiyonun düşmüş, şekerli bişeyler yada tuzlu ayran iç toparlarsın
__________________________________ |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
evet ama 2 tüple böyle olduysam Allah korusun daha kötü bir durumda halim ne olur.
|
|
|
|
|
|
#14 | |
![]()
|
3 ayda bir yağı değiştiriyorum iyi oluyo
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
evet vücut kanı yeniliyormuşKan Vermenin Faydaları * Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur. * Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur. * Kandaki yüksek yağ oranı düşer. * Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır. * Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur. * Kan bağışçısı her kan verdiğinde: AIDS , Hepatit B , Hepatit C , Sifiliz hastalıklarından korunur. Kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanmış olur. * Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Bağışınız çok insancıl ve onurlu bir davranıştır. Erkekler,en sık 2 ayda bir; kadınlar ise, en sık 3 ayda bir olmak üzere ve yılda toplam 4 üniteyi geçmemek koşuluyla kan verebilirler. |
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
|
bakalım sonucum çıksın ona göre kan bağışı yapıp yapamayacağım ortaya çıkacak
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
florance nightingale kan bankasında tek üniteyi en hızlı aktarma rekoru bende
O bölümün sorumlusu olan çocuk hızlı aktaranlara kronometre tutuyo süreyi net hatırlamıyorum ama en yakın rakibime 30sn fark atmıştım 5 ay önce
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]() |
Geçen 8tüp kan verdim, akşam antremana gittim birşey olmadı,
Kendime iğne yaptım elim ayağım kesildi, gözlerim karardı psikolojik etkisi olabilir.
__________________________________ Parça beklemek kaderim... |
|
|
|
|
|
#19 | |
![]()
Otomobil: 106 gti
|
senin biraz ciğer yemen lazım kan yapar..ama bu sıcaklarda yenir mi ? hayır geçmiş olsun diyelim
|
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |