biz 6 dan sonra yaptırmıştık bence sende öyle düşün..daha sağlıklı diyorlar.. dedikleri gibi koruyucu ...
Kork!!sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...
ben çocugumu 1.5 yaşındayken sünnet ettirdim maşallah hiç bir sorun olmadı hatda erken yaptırmanın artılarıda var ilerde büyüyünce sıkıntı olur dediler küçük yaşda bezin içinde 2 3 gün içersinde iyi leşir dediler bizimki ertesi gün ayaga kalktı maşallah artık çogu kişi erkenden yaptırıyo.
Sünnet olurken bebeğin acı çekmediği konusu çok yanlış biliniyor , çocuk acı hissettiği gibi hatta daha fazlasını bile hissedebilir. Acı eşiği yeni doğmuş bebeklerde düşündüğünüzden çok daha düşüktür..
Ama sünnet konusunda internetten de araştırırsanız hep aynı sonuca ulaşırsınız.Bebeğin erken yaşta sünnet olması fakat en az doğumdan sonra 24 ile 48 saat beklenmesi gerekiyor..
2 yada 3 aylıkken niyetlendim ben bebek için başka sağlık problemleri olunca erteledim 1 yaşını doldurduğunda hidrosel+ sünnet ikisini bir arada yaptırdım aynı gün hiö bişey yokmuş gibi sürekli gezmek istiyo iyi bir doktor olduktan sonra yaptıralabilir.
Kendi görüşüm hayırlısıyla sağlıklı sıhatlı gelsin dünyaya birkaç ay geçsin duruma göre bakarsınız hayırlısı olsun
ya küçükken kestirin gitsin abi yaş kemale erince bişileri anlamaya başlayınca o iş sıkıntıya girer valla benide bebeyken kesmişlerAllahtan kesmişler valla canım acayip tatlıdır benim 7-8 yaşlarında o sünnetçiyi vururdum herhalde
![]()
“Yeni doğan sünnetinde de lokal anestezi tercih ediliyor bunun nedeni ise bebeklerin acı hissetmediğine dair inanışın olması. Tıbbi literatürde bebeklerin en az herkes kadar ve belki de daha fazla acıya hassas olduğu ispatlanmıştır” şeklinde konuşarak yeni doğan sünnetinin de mutlaka anestezi yardımıyla yapılması gerektiğini belirtti.
banada burası ilginç geldi olayın, henüz iki günlük bir bebeğin anesteziye maruz kalması hoş değil..
Allah analı babalı büyütsün benim oğlumda ağustos 17 de 2 yaşına girecek 2 yaşına girmeden yaptırmamı tavsiye etti doktorlar hem daha hızlı gelişeceğini söylüyor herkes bende bugünlerde yaptırmayı düşünüyorum o yuzden
Derdi dünya olanın, dünya kadar derdi olurmuş. Yunus Emre
öncelikle analı babalı büyüsün inşallah, ben oğlumu 1 yaşındayken sünnet ettirdim vede doğar doğmaz sünnet ettirmediğime pişman oldum...
çocuk sağlığı açısından erken olması iyi ama 5 6 yaş aslında ne biliyim ideal gelmiştir bana hatırlanması güzel birşey![]()
körler sağırlar
Ne kadar erken o kadar iyi bırakın hatırlamasın, hala kesen deyyusu-o anları hatırlıyorumbudadı gitti şerefsizim
![]()
Ben dahil tum akrabalarim ve yegenlerim hep 7-8 yaslarinda sunnet oldular. Dugunle dernekle. Hicbirimiz ne bir psikolojik travma gecirdik ne de ruh sagligimizda bir bozulma oldu. Gayet saglikli sekilde atlattik. Cocugun da bilincinin yerine geldigi yaslarda yapilmasinda fayda var.
Dogru doktorlarin ve tibbi mudahelenin oldugu ve de hepsinden onemlisi dogru aile destegi ve morali ile hicbirsey olmadan atlatilir evelallah.
bende oğlumu 3 aylıkken sünnet yaptırdım 15 dk.da bitti bezledik ve de inanın hiç ağlamadı haberi bile olmadı sanırım2 gün sonrada kendiliğinden iyileşti çok şükür.
doktorumuzda erken yapmanın çok yararlı oldugunu ve eğer yapılmazsa derinin altında 1-2 damlada olsa idrar kalacagını ve o bölgeyi zaman zaman temizlemek gerektiğini dahi söyledi.
bana kalırsa erken yaptırmak iyidir, ileride çok isterseniz alırsın bir sünnet kıyafeti yaparsın eğlenceni çektirirsin fotoğrafları hatıra olur.
History;
1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG
iş yerınden arkadasımda 2 haftalıkken yaptırdı daha yenı oldu lokal olarak uyusturup kesmısler krem felan vermıslerdı hatırladıgım kadarıyla .en ıyısı dogduktan sonra buyudukce sıkıntı olur
Allah analı babalı buyutsun
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)