|
|
#1 | |||
![]() |
Bugün bi araçla pazarlık ettim kısmetse sabah alıcam.
MTV 1 Temmuzla 30 Temmuz arasında ödeniyor bildiğim kadarıyla şimdi bu arabanın vergisi bana mı ait aldığım kişiye mi? Yarın 1 Temmuz
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
güzel soru ama aranızdaki anlaşmaya bağlı yarın birinin ödemesi lazım satış için
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: benzin israfı 560SEL , c4 hdi
|
ben haziran sanıyodum , güzel oldu.
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
Onumuzdeki ay sen bincegin icn sana ait bir hafta sonra alsaydin ona gore pazarlik yapardin ama suan elit olan sana bakiyor
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]() |
Ya araç 1.7 corsa fiyata razıydım aslında 200TL daha indirdim ben ödeyim dedim şimdi baktım 6 aylık taksiti 283TL imiş
![]() Birde yüksek hacimden dolayı bir alt dilimden ödenecek araç listesi buldum http://www.motorlutasitlarvergisi.co...ar-listesi.pdf Burdada kırmızı çizilenlerde var bir alt dilimden mi ödeyeceğim ki ? |
|
|
|
|
|
#6 | |
![]()
Otomobil: Vw 9n
|
Temmuzda yatırılan para ikinci 6 ayın parası Temmuz-Ocak için,bu süreçte de araba sende olucağından dolayı senin ödemen daha mantıklı olur bence.
|
|
|
|
#7 |
|
TechTurkey
Otomobil: fio emo 95ps
|
Vergi 1 temmuz saat 00:00'da tahakkuk eder. Artık o aracın sahibi vergisini ödemeden satışını yapamaz.
Son ödeme tarihi verginin vadesidir. Ay sonuna kadar süresi olması verginin tahakkuk ettiği kişiyi değiştirmez. Yani her halükarda 1 temmuz'da aracın sahibi her kim ise vergi yasal olarak ondan tahsil edilmeden satış yapılamaz. Ha senin gönlünden kopar, ödersin o ayrı. __________________________________ “ Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better. ” Samuel Beckett |
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
Teşekkürler.
peki alt dilimden ödeme nasıl olacak sistemde direk alt dilimden mi çıkar borcu? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
TechTurkey
|
Alt dilim nedir?
Aşağıdaki linkten hesaplayacağın 6 aylık verginin ödenmesi lazım satış için. https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/...ge=IVD_HSP_MTV __________________________________ “ Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better. ” Samuel Beckett |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Primera GT Volvo S70 T5
|
etik açıdan vergi sana ait.satılan aracın yılın 2. yarı vergisini satıcının ödemesi anlamsız.
|
|
|
|
|
|
#11 | |
![]() |
Yukarıda verdiğim listedede var araç Bir alt dilim 1300cc-1600cc |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
TechTurkey
|
Eğer kasko değerinin %5'i şartını sağlıyorsa, önceden dilekçe verilip işleme konulmuşsa zaten ödeme kısmında bir alt dilimden vergi tahakkuk etmiştir.
Yok dilekçe yeni verilecekse, ilk sefer için, dilekçeyi verdikten sonra düzeltme yapılınca vergi dairesine gişeden ödemeniz gerekebilir. __________________________________ “ Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better. ” Samuel Beckett |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: dci
|
henüz son ödeme tarih gelmediği için sanırım satışa engel olmaz , ödemeden de satış yapılabilir diye biliyorum
ama etiklik açısından ödenecek bu taksit 2011temmuz-2012ocak dönemini kapsayacağı için sana ait olmalı ama bütün olay nasıl anlaştığınıza bağlı tabii ![]() hayırlı olsun şimdiden |
|
|
|
|
|
#14 | |
![]()
Otomobil: 320d M '12
|
ocakta sattığım aracım için vergimi ödemiştim satarken. Ne olursa olsun vergi bana tahakkuk etmiş, karşındaki alıcı vaz geçtim dediğinde siz o vergiyi zaten ödeyeceksiniz. bu aracı temmuzda değil ağustosta satsa kalan 5 ay için vergiyi isteyebilir misin alıcıdan ? Bundan dolayı pazarlık durumunda bu durum göz önüne alınıp karşılıklı anlaşarak ticaret yapılabilir. veya gönülden kopar ayrı bir konu dediğin gibi. |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
Otomobil: 08' Audi A4 2.0 TDi , 09' BMW 5.20D
|
__________________________________ Gemi gelir yanaşır içi dolu çamaşır roll'de sana bi atlarım iki gözün kamaşır.
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: 3+1
|
peki ödemeleri satışı yapacağımız notere yapabliyormuyuz. yoksa vergi dairesine mi gitmemiz gerek..
__________________________________ MERCEDES bile namaz kılmıyo, RENAULT CLİO |
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: Tofaş Kartal 1.6
|
sana ait artık 1 temmuzdan itibaren sen kullanıcaksan
![]() hatta benim arkadaşım dün arabasını sattı yeni alan arkadaş ![]() 1-temmuz vergisi var 2-ağustosda muayensi var 3-bakım var ağustosda hepsini o ödiyecek
__________________________________ Biz Böyle Mutluyuz |
|
|
|
|
|
#18 | |
![]()
Otomobil: ES7
|
Bankalardan yapılan ödemeler geç işlendiği için banka dekontu gerekiyor. |
|