|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: ef
|
![]() 2. El oto pazarında satışlarda durgunluk yaşanırken, ne alıcılar ne de satıcılar bu durumdan memnun değil. Fiyatları yaz aylarının gelmesiyle yüksek bulanda var, satışların düşük olduğunu ancak yine de satış yapamadığını ifade eden satıcılarda var. Ağırlıkta ise yaz aylarının gelmesi ile birlikte fiyatların yükseliş trendinde olduğunu ifade eden vatandaşlar yer alıyor. Bu çoğunluktan biri de İbrahim Taştan isimli vatandaş. Taştan, 2. el oto fiyatlarının kış aylarına göre daha pahalı olduğunu ifade ederek “Elimizde bir araç var onu takasta kullanarak bir araç almak istiyorduk ancak oto pazarına geldiğimizde gördüğümüz manzara karşısında bu ümidimizi gerçekleştirebileceğimize pek ihtimalimiz kalmadı. Kış aylarında daha düşük seyreden otomobil piyasası Yaz aylarında ise daha yukarılara çıkmış gözüküyor” dedi. Oto galeri işletmecisi Şükrü Kahveci de galericilik yaptıklarını ifade ederek biz pazar günleri de burada 2. el otomobillerimizi satmak için buradayız. 8- 9 haftadır bu işli yapıyorum. Geçen haftaya nazaran otomobil pazarına olan rağbet daha aşağıya düşmüş gözüküyor. Özellikle yaz aylarının gelmesi, okulların kapanmış olması, başka ülke ve illerden buraya gelen turistlerin ilgisinden dolayı kış aylarına göre fiyatlar daha yukarı çıkmış durumda. Kış ile yaz ayları arasında kesinlikle en az bin- 2 bin TL’lik bir fark söz konusu” şeklinde görüş bildirdi. Otomobil pazarına araç satmak için gelen Fehmi Kibar isimli vatandaşta satışların çok düşük olduğunu belirterek, “ 1 aydır buradayım. Aracımı satıp başka bir iş yapmak istiyorum ancak alıcı çıkmadı. Burada gelen giden de yok. Fiyatlar düşük olsa bile müşteri yok. Satış yok. Bizde gelip gidiyoruz her pazar” dedi. __________________________________ "Bazen ulastigin cevaplar daha fazla soruya yol acabiliyor." |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: -
|
ben devamlı (marka model önemli değil) ne var ne yoksa sahibindeni takip ederim.
şu iki aydır fiyatlar öyle bi yükseldiki inanılır gibi değil. özellikle hondalar sanki prim patlaması yaşamış, sanki borsada depar atmış gibiler. makyajlı 97 broadwayler 7500-8000den başlıyo, 12.000e bile var! bi ara 9-10.000 seviyesindeki tutulmayan elde kalan omegalar 15.000e, biraz daha modelle 20.000e çıkmış! e heralde böyle durgunluk olur. be adam hangi vatandaş 10.000 liraya broadway alır, 17.000 liraya omega alır örnek bunlar... |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: e30'lar
|
2.el gayet canlı bence su 2 aydır
__________________________________ butik@sonax.com.tr - 0216 385 96 77 - Fahrettin Kerim Gökay Cad.261/A Göztepe-Kadiköy www.sonaxbutik.com |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: ---
|
0'km fiyatı 43 bin tl olan araca 2.elde 2009 modeline 39-40 bin tl fiyat çekersen. Son modellere 0'ından fazla fiyat istersen tabiki durgunluk olur.
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Ae101 96 GLİ
|
şimdi oto pazarından geldim fiyatlar çok yüksek ya küçümsemek gibi olmasın ama 1990 model şahinler bile 7-8 bin arası bizim 2 sene önce sattığımız 1990 model corolla 7 bine sattık bugün pazarda gördüm adam 9.400 istiyor beynimden vurulmuşa döndüm.
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: ,,,
|
Aynı sekılde 97 corollayı 15 ay once 8 e zor sattk sımdı 10.500 lerde
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Clio rs
|
Ben 4 er milyara zar zor satmıştım 1994 Model Kartal ve Renaul 9 springi
Milet 6-7 milyardan kapı açıyor sürekli 2. elde birde güven iyice aşşağılarda düştü Ne orjinal KM kaldı nede kazasız araba .Bunları sürekli duuyuyoruz etraftan mide bulandırıyor gerçekten |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Ex-ex F7R'ci, Ex GC8'ci, Güncel DSG TDI'ci
|
Türkiye'de ikinci el piyasa olayı yok ki. Tutturabildiğine.
Araç galeriden çıkınca bir kere kafadan %20-25 değer kaybı olmalı. Sonra da sene başına %5-10 (modele göre) değer kaybı olmalı. Ama nerede......... Yurtdışında genelde böyle...... __________________________________ Okumadan imzalamam..... |
|
|
|
|
|
#9 |
![]() |
bence bu aralar gayet hareketli ikinci el piyasası , ama pazarda 98 ford ka ya 13.500 istendiğini gördüm aynı km de kazasız arabayı ben 8 e sattım oysa akşam evine döndü.. sonra sorsan o amcaya ikinci el durgun hareket yok der..
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: benzin israfı 560SEL , c4 hdi
|
Şu bikaç yıldır sattığım tüm araçlarımın fiyatlarıyla sahibindende şuanki fiyatları kıyaslayıp kahroluyorum.Suni piyasa yaparlarsa , değerinin çok üzerindeki fiyatlarda ısrar ederlerse daha çok beklerler kıpırtı olmasını...Antalyadan amcam geldi , şimdi ona araba bakmaya bazaar a gidiyoruz ama hiç ümidim yok , sinirlenip dönücem sadece.
Son Düzenleyen Ahmet Saraçoğlu; 03-07-2011 11:28. |
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: Lancer
|
2005 206 hdi ı geçen sene zar zor 14250 ye satmıştım araçta orj xs jantıda vardı.
bu sene aynı araca 17 istiyorlar... ellerinde kalsın, sıfır araç daha mantıklı.. |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: honda vtec 2
|
Tabi olmaz değeri 7 8 bın olan arabalara 10 bın 12 bın fiyat cekerlerse elbet hayat olmaz
ümraniye oto pazarına gıdın bakın arabaları resmen Tarlada kullanır gıbı kullanmıslra bi coğunu ve arabada boyanmadık ıslem gömedık yer kalmamıs fiyat cekmiş 12 bın 13 bın :S |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: Cooper-Esay
|
piyasa çok yükseldi ikinci elde
__________________________________ RİZE'ye Yağmur Yağar, Haftada İki Kere, Biri Dört Günde Biter, Diğeride Üç Günde
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Uzaklaştırılmış Kullanıcı
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
Otomobil: ' DS 6477
|
|
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Uzaklaştırılmış Kullanıcı
![]()
|
konfor yok yol tutuş yok güvenlik yok güç desen 1.6 ieste az buçuk 1 tane airbag ve koltuğu deri olan full oluyo ama hala insanlar 18 lira verebiliyo, gerçekten çok ilgnç |
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
piyasada 3-5 body kiti 3-5 angelli farı 3-5de stopu var diye heralde...
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: ben aslımda yoğum.
|
Siz aracın kmsiyle oynayın. pertten toplayın kazasız deyin. Kıçıkırık arabalara fahiş fiyat çekin. Kim kimi ........rse mantığıyla piyasanın içine edin sonra 2. elde hayat yok.Peh..
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: honda vtec 2
|
|
|