'97 Euro Civiclere 19-20 milyar yazarlarsa tabi durgun olur. 1.6ies´lerden hiç bahsetmiorum vti´dan pahalı.
2. el araba alıcaktım sırf bu yüksek fiyatlar yüzünden gittim sıfır partner aldım adventure modelini 27.000 liraya 1.6 hdi 90lık araç 850 lirada mazot çeki verdiler bana geldi 2011 model araba 26 liraya neden gidip 17-18 e 2005 model 100000 deki araca para vereyimki 3 gün sonra nolcağı maluum bence almıcaksın acele yoksa 2.el araç sıfır araçlardan pahalı neredeyse geleneksel türkiye saçmalığı
Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar
değerinde satılığa konulan her araba satılıyor. 3 liralık arabaya 5 lira istersen satılmaması o kadar normal ki. aslında piyasa durgun filan değil. sadece herkes arabanın değerini bildiğinden bu fiyat hengamesinde değerini isteyen arabayı arıyor.
Clio 2001 1.4 RXT SoldVolvo C70 2.3 T5 Sold
babamda vtec2 honda var araba pazarına gıttık ısde geçen hafta araba bakıorrdum kendıme ufak yollu bısy
arabalar okadar leş ki darma duman kasa yorgun fıyatlar 12 bın 15 bın
1.5 ex civic gördk temız duruyodu yazmıs 12 bın tl dedım bu civic si mı ? ex abi dedı dedım nıe bukadar pağlı gideri öle satar san ara dedım adama
aynen, bnde 8 senedır honda kullanıyorum, hondam wardı sattım gene honda aldım.
ama bu fıyatlara bu arac mantıksız. kullandıgım halde mantıksız dıyorum
aynı paraya daha az km de dizel corsa-fiestalar war.
ama sanırım bıraz hastalık gıbı.
şahsen 2006 focusum war 1 tanede full + full, ama bu aracı kullanırken hıc zevk almıyorum. 98 civic daha keyıflı gelıyo nedense![]()
bu hondalar ileride patlayacak alanların elinde zatentamam ben de seviyorum ek kasaları falan ama etmez o kadar paralar mümkün değil. zaten sağlamı çok az kaldı. arabası iyi olan yüksek fiyat çekiyor, hadi buna eyvallah ama onu gören pertten toplanmış arabasına da ondan 1-2 bin lira daha aşağıda fiyat istiyor ki o bile aşırı yüksek. ne gerek var. ufak tefek alım satım işiyle uğraşıyorum, geçenlerde 2010 accent era dizel team modelini sattım 20 liraya. üç günde en az 400 kişiyle telefonda görüştüm, 100 kadarıyla da yüzyüze görüştüm. çoğu soruyor abi bu araba niye ucuz? e kardeşim ederi bu. ben bu arabayı 22'ye de çakmayı bilirim. ama niye cebime haram para girsin ki? niye vicdan muhasebesi yapayım ki sattıktan sonra? araba önden kazalıydı, kaput, çamurluk, ön cam falan değişmiş, hafiften boya farkı var, şaşesi düzeltilmiş. çok da güzel toplanmamıştı açıkçası. bunun ederi 20 liradır benim gözümde ve o fiyata da sattım. hem beni kurtardı, hem alan kişiyi kurtardı böylece, hak geçmemiş oldu. gönlüm rahat o yüzden. demek istediğim honda sahipleri biraz yeryüzüne inmeli artık.
Some cars are for boys and the others for real men only.
"M3 drivers have no friends."
Bu fiyatlarla 2.elin durgun olması gayet normal![]()
Adam alıyor arabayı. 2bin lira üstüne koyup aynı gün internete ilanını veriyor. Kar ederim hesaabı... Ondan alan da aynı... Aynı arabalar piyasada dönüp duruyor.
İkinci el piyasası müşteri kaybediyor. İyi kötü biraz düzenli geliri olan adam ikinci elin çirkeflikleriyle uğraşmak istemiyor ve gidip üzerini kredi çekerek sıfır alıyor. Pazardaki, sahibindendeki adam da uçuk fiyatlar istemeye devam ediyor. Bilmiyor ki talep yok...
Bir de iktisadi bir paradox var ortada. Kimse satılan arabaların fiyatlarını, gerçek satış fiyatlarını görmüyor. Sahibinden'de gördüğünüz fiyatlar satılmayan arabaların yüksek fiyatları. Arabasını satacak adam da satılmayan arabaların bu yüksek fiyatlarına göre fiyat belirleyince olanlar oluyor ve fiyatlar üstel fonksiyona binip göğe uçuyor...
İkinci el en azından benim ve benim gibi düşünen birçok mantıklı kişi için bitmiştir artık. Alırım sıfır arabayı, beş kuruş masraf etmeden binerim 5 sene, satarım 5-10bin tl altına, gider yine alırım sıfırını... (teg'im garajımda sabit, onun yeri ayrı)
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
Sizinki yine iimis benim 3 sene once 30k tl ye sattigim transam bgn 40k $.
Satarsa hayatimin zarari diyicem.
4 gozle kisi beklioruz s2k dusmesi icin..
herkes euro kuruna göre fiyat koyuyor artıkeuro çıktı,hadi tl bazında fiyatları arttıralım diyorlar..bunu 1990 model aracı olan da 2011 olan da yapıyor.
vallahi bende satıyorum aracımı , fiyatlara bakıp fiyat belirledim ama geçen hafta arabamı pazara çıkarttım.gayet net herşey... sahibinden.com'daki araç fiyatları gerçekten yüksek.ve hatta honda'nın altın gibi alınıp satılması halen düşündürücü.kaldı ki ; hemen yanımda 1.4is vardı 98 model 185k.km de , 16500 istiyordu , yazık dedim ... angeli var diye 16500 istiyor olmalı diye düşündüm şahsen ... hayırlısı ...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)