|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: benzin israfı 560SEL , c4 hdi
|
Arkadaşlar içmimarlığı yeni bitirdim , şimdide okulumda yüksek lisansa başvucam ilersinde akademik kadroda devam etmek için.
Şimdi okula başvurduk , ilişiği kestiler , bisürü imza onay vss bürokratik saçmalığı tamamladıktan sonra askerliği tecil ettirmen gerekiyor dediler.Tecil ettikten sorna başvuru tamamlanıcakmış...İyide ön kayıt için böyle bi apaçiliğe gerek varmı gibisinden sorduk , seçiliriz , kesin kayıt yapılır ondan sonra tecil yapılır dedik,, bisürü bişeyler saçmalandı , onlarda tam manasıyla bilmiyorlar. Neyse , tecili yaptırıcaz.Ama benim bildiğim tecil bi ; herhangi biyerde 6 ay çalışansan ;;; bide yedek subaylık sınavlarına başvuracağım dersen yapılıyor (belki ikisini de yanlış biliyorumdur , bu konu hakkında bilgim sıfır) Yedek subaylık sınavına hazırlık gerekçesiyle tecil başvurusu yaparsam muayene vss uğraştırmazlarmı?Çevremde ne asker , nede yüksek lisans gerekçesiyle tecil yaptırmış kimse olmadığı için hiç bilmiyorum bu işleri , yanlış bişey yapmayalım...Okulda bitti , alıp götürmesinler sonra ![]() , yarın şubeye gittiğimde nasıl bi yol izliycem?
Son Düzenleyen Ahmet Saraçoğlu; 04-07-2011 18:47. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
okulu bitirdiğin zaman 1 veya 2 yıl tecil hakkı zaten veriyorlar diye hatırlıyorum değişmediyse ?
__________________________________ ![]() ![]() psn: onursumer 135 ├┼┼╕ 246R |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
Bana direk tecil belgesi almam gerektiği söylendi , 3 yada 3 buçuk sene oluyormuş o zaman tecilim (okuduğum süre boyunca sanırım.)
Yani yüksek lisans için geçerli bi prosedürmüş bu sadece. Son Düzenleyen Ahmet Saraçoğlu; 04-07-2011 18:57. |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Corolla D4D
|
okul bitiminden sonra bi sefer 2 yıl mazeretsiz tecil hakkın var diye biliyorum bende Ahmet
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]() |
yüksek lisans için farklı birşeyleri varmı bilmiyorumda en kotu askerlik şubesini arayıp sorabilirsin
zaten tecil hakkın var onlar direk yardımcı olurlar __________________________________ ![]() ![]() psn: onursumer 135 ├┼┼╕ 246R |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
aynen bizde öyle biliyorduk ama okul ;işini garantiye almak için (yani öğrenim esnasında askerliğe çağırılmamamız için sanırım) böyle bişey yaptırıyor...Yüksek lisans yapan arkadaş varsa bilir , vaya yapmıştır böyle bişey sanırım.
Bide bu yüksek lisansa her yaş grubundan öğrenci , çalışan , diğer okullardan vss insan başvurduğu için de askerlikle ilişiği yoktur gibi ibşey istiyo olabilirler. |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Pure White
|
ahmet snn gibi bi adam okulda çalışıcaksa yazık olur pıyasaya atıl bırak lısansı fln kımse yuksek lısans aramıo
__________________________________ Hareli köyün polisajcısı !!! ![]() 88 coming soon...
|
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
Otomobil: b5
|
askerlik şubesine gidip yüksek lisans yapmak için tecil ettirmek istiyorum demen yeterli olur..aldığın tecil belgesinide götürüp verirsin okula.
şu an tecil hakkın var senin mezun olduğun için,2 sene olması lazım. __________________________________
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
![]()
|
Kanka piyasa adam istihtam etme değil , köle çalıştırma derdinde ,, Adam kendisi hiçbişey katmadan benim emeğimin , oluşturduğum görselin üzerinden milyarlarca para kazanacak her iş başına , benide aylık üç kuruşa bağlayıp hem çizim , hem ofis işleri koşturacak..Herkes bunun derdinde malesef. Zamanında yapmadık değil taşeronun taşeronu olma işlerini ama bu daha beter.Direk üç kuruş aylığa adamları besliyosun...O zaman öğrenciydik , ''nedir ki yani , mercedesin üç beş günlük benizni''diyebiliyodum ufak işlerden aldığım paraya...Ama okula o kadar para gömüp mezun olduktan sorna bu şekilde bi firmada sadece yeni mezun bi içmimar olarak kalacağım bi gelecek ağırıma gider. Onun için ilk etapta;hem az önce bahsettiğim konseptte sabit bi maaşla çalışıp bikaç sene piyasayı öğrenirim , hemde haftada bir gün yüksek lisans kovaladıktan sonra ileride okulda yarı zamanlı çalışma şansını zorlarım diyorum.Sen daha iyi biliyosun , piyasada herkes çevre , bağlantı ve isimle iş yapıyor.istediğin kadar süper iş çıkar , bikaç adamakıllı firma harici kimse iş kalitesine bakmiyor.Piyasayı öğrendikten çevremi genişlettikten ve yarı zamanlı akademik kariyerin adını ve bağlantılarını kullanabildikten sonra da işimin hakkını albilecek konuma gelirim inşallah. Piyasadaki , billboardlardaki , reklamlardaki işlerin çoğu görsel vasatın altında , hepsi çok daha iyisiyle yapabileceğim işler ama belli bi ismin , akademik ünvanın vss olmadığı taktirde istediğin kadar kral ol , yeni mezun bi içmimarın ötesine geçemiyosun malesef..Ben birazda onu delebilmeye çalışıyorum işin özeti. Son Düzenleyen Ahmet Saraçoğlu; 04-07-2011 20:10. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Pure White
|
ahmet askerden donunce senın gıbı arkadaslarımı bır araya toplayıp sırket kurucam kendı kendının patronu oldunmu ınan daha guzel oluyor.bosver okulu
__________________________________ Hareli köyün polisajcısı !!! ![]() 88 coming soon...
|
|
|
|
|
|
#11 | |
![]()
|
yoksa aynen kendi kendinin patronu olmak en güzeli ama biraz çevre edinmeden ve isim yapmadan direk kalkışırsan işi bilmeyen çavuşlar oluyosun işte kötü yanı o ![]() İşi bilmemekten değil , çevre ve ismin olmadığından düşüyosun o konuma.İstediğin kadar birinci sınıf iş yap , ''yeni mezun gençler '' önyargısını aşamıyosun lanet bi şekilde.Hem onun için hemde ilk etapta dükkan çevirmenin riskine girmeden önce bi süre maaşlı devam etmek için , hemde bu işleri yeni mezun içmimardansa hoca kartvizitiyle alabilmek için kısa süreliğine bi firmada çalışmak+yüksek lisans sonrası akademik kariyer formülüne yöneldim.Sonrasında biraz tecrübe kazandıktan sorna kesinlikle bi yer açmak var aklımda... Son Düzenleyen Ahmet Saraçoğlu; 04-07-2011 20:24. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
yüksek lisans bitirdim anlatym hemen
![]() sen mezun olduktan sonra askerlik şubesine gidiyorsun ve tecil işlemi istiyorsun. sonra o tecil belgenle beraber kendi okulunda yuksek lisans başvruunu yapıp kabul ediliyorsun. sonrasında da okul şubeye okuduğun bölümle ilgili yazı yollayıp senın namına tecil yapıyor. yüksek lisansın 2 senelik bölüm olduğunu varsayıyorum, totalde 3 sene tecil ediliyor, ardından da mezun olduktan sonra yüksek lisanstan, 1 sene daha tecil ettirebilirsin. ya da doktora yapıp 35 ine kadar tecil ettriebilirsin |
|
|
|
|
|
#13 | |
![]()
Otomobil: Vw 9n
|
Yüksek lisans sırasında da askere gidebilirsin istersen her hangi bir sorun olmuyor ben öyle yaptım.
Bi kere tecil ettir kaydını yaptır sonrasına karışma okul hallediyo zaten
|
|
|
|
#14 |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
okul bittikten sonra 2 yıl tecil hakkın var gidip tecil ettirebilirsin bende ettirmiştim şu an yüksek lisans yapıcam ama tecilim bitti bakaya kalmam gerekiyor belli süre ders almadan tecil etmiyor okul
__________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
#15 | ||
![]()
|
Tecil için yarın başvuruyorum o zaman , çok teşekürler. |
||
|
|
|
|
|
#16 |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
mezuniyet belgen vs varsa götür fotokopi al yanına 3-5 tane, fotoğrafın falan olsun yanında bunlar için geri dönme bide başka ne gerekiyordu unuttum ama aklıma bunlar geldi
__________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
az önce benim durumumda olan bi sınıf arkadaşım askerlik şubeye gittiğinde muayene olması gerektiği söylenmiş,,,arkadaşlar bu kadar detaylımı bu işler , o mu yanlış yaptı prosedür mü böyle hakikaten?
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: W220 + florasan + vti
|
ahmet kardeşim şimdi sodum öğrenci işleri daire başkanına askerlik şartı kalktı artık oyle bişey yok dıyor dırek başvurusunu yapıcak dıyor, hangi üni seninki
__________________________________ "HAYALLE YAŞAYANINDA YAŞAMAYANINDA ... " NAMIK KEMAL Atmoşferit fitenk ![]()
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
haliç benimki
|