|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Nissan Almera 1.5
|
Selam arkadaşlar,
Aramızda aracında, telefonunda kullandığı sim kartın eşi ile, yani eş sim kart ile telefon sistemini kullanan arkadaşlarımız var mı? Biz aracımızdaki sim kart yerine Turkcell'den aldığımız eş kartımızı taktık ancak acil aramalar dışında bir arama yapamıyoruz. Hat çekiyor gözüküyor ama dışardan da arama yapınca ulaşılamıyor deniyor. Ekstradan başka bir yere mi başvurmak gerekiyor? |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
diğer telefonu kapatmayı denedinizmi asıl telefon kapanınca eş kart devreye giriyor diye biliyorum ben
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: '93 200SX S13 - '95 Del Sol VTi EG2
|
kartı açtırma-aktifleştirme gibi bir olay olabilr mi acaba? Tcell'i arasanız daha faydalı olurlar sanki
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: E92 320d
|
İki hat aynı anda çalışmaz, ikisi birden açık kaldığından sorun yaşıyosunuz, araca bindiğinizde cebinizi kapatın sorun çözülür.
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
Araca girince telefonu kapatıyoruz ancak yine de fark eden bir şey olmuyor.
Bluetooth ile aracı ve telefonu bağdaştırmak gerekmiyor sanırım bu sistemde? Turkcell ile de konuştum, size verilen eş-kart ile telefonunuzda kullandığınız sim kartınızın kodları farklı olabilir dediler. Akşam onu kontrol edeceğiz ama zannetmiyorum öyle farklı bir kart vereceklerini. Çünkü araç içinde kullanacağımızı söyleyerek almıştık, biliyordur herhalde turkcell satış noktası bunu ![]() Kendi aracında kullanan arkadaşlarımız var mı aramızda? Eş kartı araca takınca ve telefonu kapatınca hemen devreye giriyor mu sistem başka bir şey yapmadan? |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
telefonun içindeki sim kartı takıp denediniz mi?
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
Mercedes forumunda şöyle bir şey buldum,
Eğer hattınız Turkcell ise Herhangi bir TİM mağazasına gidip 'EŞ KART' talep ediyorsunuz size iki tane sim kart veriyorlar Ücreti: 15.00 TL ve elinizdeki sim kartı çöpe atıyorsunuz. Bu verilen Sim kartların birisini "cep telefonunuza" diğerini ise "araç telefonuna" takıyorsunuz daha sonra yapacağınız işlem çok basit. Arabaya bindiğinizde cep telefonunuzu kapatıyorsunuz, araç telefonunuz zaten araç çalışır çalışmaz otomatik olarak açılıyor Bize sadece 1 kart verdiler. Belki böyle bir nedenden de kaynaklanıyor olabilir... |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
Onu deneyemiyoruz çünkü araçtaki yuva eski sistem, yani sim kartı o ilk aldığımızda içinde bulunduğu büyük kare kart ile birlikte sokmamız gerekiyor.
Araçtaki o eş kartı alıp bir telefona takmayı deneyebiliriz aslında artık, nasılsa o kart bir işe yaramıyor şuan araçta.. En azından sorunun kartta mı yoksa araçta mı olduğunu anlayabiliriz belki. |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
bende o sebepten dedim , en azından problemi bulmadan yardımcı olur
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
Teşekkür ederim : )
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: 1.2 SloWMotion TDI, x16xel
|
bende birşey ekleyim : eş-sim düşünen arkadaşlar faturasız hatlarda uygulanmıyor
__________________________________ 205 gti, 207 RC 1.2 SloWMotion TDI eski kullanıcı adım : 207rc emrah |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]() |
Kayın pederin aracında eş sim kart ile kullanıyoruz. Tim den alıp araca taktık ve çalıştı bence kartı söküp arkasındaki numaraları Türkcell Müşteri hizmetlerinden sordurun aktif olmamış olabilir. Çünkü biz taktık ve hiç problemsiz çalıştı .
__________________________________ PSN ID : fleature |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
Araçtaki sim kartı alıp telefona taktım telefonda çatır çatır çalışıyor
![]() İki kart arkasındaki numaralar da aynı... Herhalde sorun araçtaki sistemde. Ama araç kartı görüyor, sim kodunu giriyorum açılıyor sistem. Hat çekimi full gözüküyor. Ancak sadece Acil numaraları çevirebiliyoruz... Gökşenler yetkili servisi aradım, Telekomu arayıp Ankara'da bir yere araç evrakları ile birlikte başvuru yapmanız gerekiyor falan dediler. Bu şekilde bir bilgisi olan var mı? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
TechTurkey
Otomobil: www.Sancom.com.tr
|
aractaki gsm modulu telekominikasyon kurumuna kayitli olmayabilir bu nedenle ceksede arama yapilmiyordur
ikinci secenekse aracida cep telefonu gibi dusunun aractaki gsm modulu simlock olabilir . Arac nedir ve tr deki distribitor araciligi ile tr ye giris yapan araclardanmidir ? __________________________________ http://www.techturkey.com/forummisc/imza.gif http://img242.imageshack.us/img242/9...nleriimzaa.jpg |
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
|
Araç 2006 saab 9-3..
Gökşenler tarafından (yetkili servis ve distribitör) getirilen bir araç. Şase ve motor kodlarından falan sordurmuştuk alırken... Telekomu bir daha arayıp sormak da fayda var. Dediğiniz mantıklı. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
TechTurkey
Otomobil: www.Sancom.com.tr
|
o numarayi online sorgulatabilirsiniz : .:MCKS-Mobil Cihaz Kayt Sistemi:. __________________________________ http://www.techturkey.com/forummisc/imza.gif http://img242.imageshack.us/img242/9...nleriimzaa.jpg |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
![]()
|
Çok güzel bilgiler verdiniz çok teşekkür ederim. Bu tip sorun yaşayanlara da ışık tutar inşallah ![]() Gelişmeleri buradan aktarmaya devam edeceğim. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: 1.2 SloWMotion TDI, x16xel
|
araç telefonundan *#06# tuşlayın imei numarası budur
__________________________________ 205 gti, 207 RC 1.2 SloWMotion TDI eski kullanıcı adım : 207rc emrah |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|