|
|
#1 | |||
![]() |
İzmir’deki Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan bugün öğle saatlerinde eğitim uçuşu için havalanan T-37 tipi askeri eğitim uçağı, Güzelbahçe İlçesi’nde denize düştü. Pilotlar uçağı son anda evlerin üzerinden denize döndürerek muhtemel bir faciayı önledi.
Görgü tanıklarının ifadesine göre, uçak kalkıştan kıza bir süre sonra irtifa kaybederek, Güzelbahçe’de kıyıya 30 metre uçakta denize çakıldı. İçinde henüz rütbeleri ve kimlikleri açıklanmayan bir öğretmen ve bir öğrenci pilotun uçak düşmeden önce fırlatma koltuğu ile uçağı terkedemedikleri belirtildi. Olayın duyulmasının hemen ardından bölgeye arama kurtarma helikopterleri ve sivil savunma ekipleri sevk edildi. Balık adamlar uçağı deniz dibinde arama çalışmalarına başladı. Türk Hava Kuvvetleri’nde başlangıç jet uçağı olarak kullanılan T-37’ler, 1964 yılında hizmete girdi. Bu uçaklar, Ankara merkezli Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAİ) Tesisleri’nde üretilen Güney Koreli KAI şirketinin tasarımı pervaneli KT-1 tipi uçaklarla değiştiriliyor. VALİDEN AÇIKLAMA İzmir Valisi Cahit Kıraç, Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkez Komutanlığı'ndan havalanan T 37 eğitim uçağının, saat 12.10'da Güzelbahçe ilçesi açıklarında denize düştüğünü kaydetti. Kıraç, henüz enkaza ulaşılamadığı için kesin olmamakla birlikte uçakta öğretmen ile öğrencisinin olduğunun tahmin edildiğini söyledi. PİLOTLAR UÇAĞIN BİNALARIN ÜZERİNE DÜŞMESİNİ SON ANDA ÖNLEDİ Askeri T-37 tipi jet eğitim uçağının son anda denize doğru döndüğü ortaya çıktı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, eğitim uçağı, İzmir Körfezi’ni katettikten sonra muhtemel teknik bir arıza nedeniyle kalkış yaptığı Çiğli’ye dönmeye karar verdi. Bu sırada uçak Güzelbahçe üzerinde hızla irtifa kaybetmeye başladı. Pilotlar olası bir facianın önlenmesi için uçağı son anda denize doğru yönlendirdi. T-37 tipi eğitim uçağı, sahilden 30 metre açığa denize vurdu. Bu sırada son ana kadar uçağı yönlendirmeye çalışan pilotlar fırlatma koltuğunu kullanamadı. Bölgeye hemen arama kurtarma helikopteri sevk edilirken, Deniz Polisi ile Sahil Güvenlik de uçağın düştüğü alana geldi. En son 5 Mart 2007 tarihinde aynı tip uçak Manisa’da düşmüş, olayda Teğmen Barış Çakır şehit olmuştu. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: KALAS
|
İnş. sağ sağlim kurtulmuşlardır. Gerisi teferruat.
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
Çiğlide öğlen aralarında T-37lerin eğitimlerini seyrediyorum. İnşallah kurtulmuşlardır.
__________________________________ PSN ID : fleature |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Otomobil:
|
Bilmiyorum ne kadar doğru ama binalara çok yakın geçmiş ve binalara çarpmamak için denize düşürmüşler uçağı.Çoktan bulunmuş olmaları lazım ama inşallah sağ sağlim bulunurlar.
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Out Tramway: İn
|
Umarım can kaybı olmamıştır,
Muhtemelen Refize edilirler, Yazık olmuş... __________________________________ ![]() ...::: Game For Life :::... Hayat Kızgın Boğa, Ben Kırmızı Pelerin... " İçimdeki Şeytanın Ensesindeyim "
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
pilotlara ulaşılamadığını vali kendi açıkladı arama çalışmaları devam ediyormuş gende allahtan ümit kesilmez inşallah son anda atlamışlardır yoksa 2 tane şehidimiz daha olacak
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]() |
Az önce telefon ile sorduk Güzelbahçede oturan bir arkadaşın açıklaması evlere teğet geçmiş İnsanlara zarar gelmesin diye son ana kadar uçağı çevirmek için uğraşmış sanırım çünkü düştüğü yer çok yakınmış sahile ve hala pilota ulaşamamışlar ..
__________________________________ PSN ID : fleature |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Vosvos
|
Allah acil şifalar versin
__________________________________ Oğuzhan ÖKSÜZ "Feel like a SuperStar" MaxiWos,
![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: R Laguna 2.0
|
koca ucağa denizin içinde ulaşmak bu kadar zormu yoksa biz bu kadar eksikmiyiz... ve okuduguma göre güvenilk için fırlatma olayı varmıs ucakda bunuda kullanamamıslar.
__________________________________ ''Neye İnanırsan Bir Gün Onu Yaşarsın'' Eşşeğe gereğinden fazla değer verirsen,
Kendini yarış AT'ı sanarmış. |
|
|
|
|
|
#10 |
![]() |
eğer deniz çok dalgalı ve bulanıksa ulaşmaları zaman alıcaktır
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: (Red İes Satıldı) VTİ Aranıyor..
|
allah kolaylık versin pilotlarımıza insallah kurtulurlar
__________________________________ TEKİRDAG-GARAGE |
|
|
|
|
|
#12 | |
![]()
Otomobil: b5
|
kötü olmuş allah ailelerine sabır versin
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: rs13
|
trt fmde denk geldm az once şehit dediler 2si içinde.umarim yanliştir.şehit oldularsada allah rahmet eglesin.cok üzücü.
|
|
|
|
|
|
#14 | |
![]() |
alllah rahmet eylesin
__________________________________ ![]() ![]() psn: onursumer 135 ├┼┼╕ 246R |
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: ford focus 2 st [diesel edition]
|
allah rahmet eylesin
__________________________________ fordfocus2st-diesel edition- |
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: B18c Swap EK (4dr) - Fd2 TypeR - e60m5 :) Mesela yani
|
1964 yılında hizmete girdi Tobe estafurrullah Mekanları cennet olsun.
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: Ae86 Levin 4a - Ae86 Levin Sedan 4age
|
Mekanları cennet olsun üzücü.
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: CİVİC / EJ9
|
öğrencım canlı gormus facebookta soyluyrdu
__________________________________ www.ilovemyek.com __________________ Ek hatchback Bir insan, başkalarını övme hastalığına yakalanmışsa, bunun sonu gelmez. Bu kimse, menfaati gereği fasık ve zâlimleri de övebilir. |
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: Ep3 Type-R,K20 Eg
|
ALLAH rahmet eylesin mekanları cennet olsun.çok üzücü
__________________________________ http://www.facebook.com/pages/PPR-Mo...92074424163952 ![]() ![]() http://www.pprmotorsport.com/ |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|