|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: ek9 ctr,1.4 is,x5 3.0d
|
bende dahil
yıl içinde 1 den fazla otomobil satanlara maliye ek vergilendirme uygulamış.kapımıza geleceklermiş..buyrun haberiFinans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber Bu yılın ilk 6 ayındaki bütçe gerçekleşmelerini açıklamak için basın toplantısı düzenleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sürpriz yapıp 661 bin vatandaşa vergi çıkardıklarını söyledi. Takvimîn haberine göre Bu kişilerin çeşitli faaliyetlerinden dolayı kazanç elde ettiği halde bugüne kadar vergi dairelerinin kapısını çalmadığını belirten Bakan Şimşek, "Bugüne kadar kapımızı çalmayan 661 bin kişi tespit ettik. Yıl sonuna kadar biz onların kapısına gideceğiz" dedi. VERİLERE ÇOK YÖNLÜ KONTROL Bugün'ün Maliye Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgilere göre vergi kaçağı 6 farklı faaliyetten oluşuyor. Söz konusu büyük liste bankalar, noterler, tapu ve nüfus idarelerinden Maliye'ye ulaşan elektronik veriler sayesinde oluşturuldu. İşte kapısı çalınacak vatandaşlar: 1- Bir yıl içerisinde birden fazla konut, arsa veya tarla gibi gayrimenkul alıp satan kişiler: Herhangi bir kaydı olmadığı halde konut alıp satanlar ya da kayıtlı emlakçıların Maliye'ye bildirmedikleri faaliyetler bu gruba giriyor. 2- Bir yıl içerisinde birden fazla taşıt alım satımı yapanlar: Türkiye'de çok sayıda vatandaş ek gelir amacıyla otomobil alıp satıyor. Ancak bu yolla elde ettiği geliri bilerek ya da bilmeyerek Maliye'ye beyan etmiyor. Maliye ticari kazanç elde ettiği halde bunun vergisini ödemeyen çok sayıda oto alım satımcısı tespit etti. YENİ KONUTUNU SATANLAR 3- Satın aldığı tek konutu dahi 5 yıl içerisinde satanlar: Bu durumda konutun alımla satım arasındaki gelir farkından enflasyon düşülüyor, geriye kalan net tutar kazanç olarak nitelenip vergiye konu ediliyor. Bu durumu beyan etmeyenlerin kapısı her an çalınabilir. 4- Kira gelirini beyan etmeyenler. 5- Kendisine kalan mirası veraset ve intikal geliri olarak beyan etmeyenler. 6- Bankadan aldığı konut kredisi miktarından daha düşük değerde konut alıp düşük miktarda tapu harcı ödeyenler: Bazı vatandaşların bu şekilde devlete az harç ödediği tespit edildi. |
|||
|
|
|
|
|
#2 | |
![]()
Otomobil: b5
|
emlakçılarla oto galerileri sahiplerinin yürüyüş eylemi yakındır
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Ford
|
Nerden saracaklarını şaşırdılar artık.
__________________________________ Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami --..-.----.-.. |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: SPOON CIVIC
|
bukadar sıkarsan mıllet de artık nerden ne kacırırım peşıne daha cok düşecek
ıkıncı elde sıkıştım sattım zarar ettım fatura yok bıse yok kasko değerıde artmıcağına göre okadar surede sacma olmuş.. |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
bu işi galericiler yaptırıyor zaten.vatandaşın internet üzerinden alım satım yapması adamların zoruna gidiyor.3 kuruş vergi veriyorlar diye milletin arabasını satma hakkını kendilerinde görüyorlar.sen ben dünya para verip araba alıcam buda benim malımın üzerinden para kazanacak.ben kendim bilmiyormuyum satmasını? parazit gibi adamlar....
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: 06 Corsa 1.2 Twinport & 98 Civic vti
|
Donumuzu da alsınlar da rahat edelim bari bu sıcakta, töbe töbe....
__________________________________ PRO STOCK GARAGE - 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın. |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
hacı sen terasa çık sıyır şimdiden
güzel esinti var )
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: ef
|
alımsatım yapıldıgında notere bayıldıgımız paranın bir kısmı vergi işte daha ne olsun şaşırdılar ya
__________________________________ "Bazen ulastigin cevaplar daha fazla soruya yol acabiliyor." |
|
|
|
|
|
#9 |
![]() |
Uuuu kötü olmuş yav ben hiç karlı satmadım ama nolcak şimdi
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: CİVİC / EJ9
|
araba fıyatları duser sımdı
__________________________________ www.ilovemyek.com __________________ Ek hatchback Bir insan, başkalarını övme hastalığına yakalanmışsa, bunun sonu gelmez. Bu kimse, menfaati gereği fasık ve zâlimleri de övebilir. |
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: albea 1.4
|
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek e bizde bi süpriz yapıp çeşitli ebatlarda vites kollarını mı çıkarıp hediye etsek..
__________________________________ hayallerine ulaşmak istiyorsan reddettiklerimin takipçisi ol
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: Abiye 458 İTALİA - Freelander II - W124 500 arıyorum
|
Heee gel gel gel gir gel gir alırlar ama oleyi
__________________________________ İşsizliğin çok olduğu ülkemizde işçi bulamıyoruz. İşsizlik yoktur şükürsüzlük vardır. |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: Japon-Alman
|
Bu isi ticari amacla yapan sahistan vergi alinmasi sacmami yani ?
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: Abiye 458 İTALİA - Freelander II - W124 500 arıyorum
|
Ben yılda 20 araba değiştiriyorum ticari amaçla değil nasıl olucak o is
__________________________________ İşsizliğin çok olduğu ülkemizde işçi bulamıyoruz. İşsizlik yoktur şükürsüzlük vardır. |
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
ticari amaçla yapmıyorumki ben.farzedelimki rahatsızım senede 2-3 değişik arabaya binmek istiyorum.benden vergi alması doğrumu.ayrıca otomobil konusunda şunu söyliyim.otomobilden çıkışta alınan ötv ve kdv vergileri zaten aracın fiyatıyla eş değer.senden baştan aracın ekonomik ömrü kadar vergiyi alıyor.ayrıca motorlu taşıtlar vergisinide düzenli olarak alıyor.ayrıca alım satımda harç ta alıyor.daha ne alacakki? gelsin arabanın anahtarlarınıda alsın? |
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Peugeot 106 GTI
|
Mesela benim isim devamli otomobille.Marka-model farketmeksizin kullaniyorum.Isimi gormedikce bu otomobili degistiriyorum.Para veriyorum aliyorum.Alicisini buluyorum ki satiyorum.Nasil olacak bu is?
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
ya bunlar iyice sapıttılar arkdaş yok artık yaw isyan edicem yakında arabaya fln binmicem ben ya ne bu arkadaş zaten hertarafımızdan vergi alıyon yakında osurduğumuz zaman da vergi alacaksın
akp ye oy veren zihniyetin eseri bunlar offf oofff sölicek çok şey varda ban yemekten korkuyorum |
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: Japon-Alman
|
Tamam 2kisisiniz bende ticari amacla yapan 18 kisi taniyorum
%10 sizsiniz %90da kârcilar. Ben iyi yapmis dogru yapmis demiyorum Ama kendice hakli gorulecek bi karar Heyseyden once insan insan olsa bunlarin hic biri yasanmazda. İtten adam olurda bizim insanimiz adam olmaz... |
|
|
|
|
|
#19 | |
![]()
Otomobil: Hayal et
|
![]() ![]() bu çok iyi bi fikir abi ![]() eee devlete sıcak para lazım,vergiden başkada geliri olmadığına göre,bu tür saçmalıklar yapması normal,çok takılmayın böyle şeyler'e,biz Türkiyeyiz çok düşünmemeliyiz bunları ![]() ikinci el araçların satışından vergi almak hayaldi gerçek olacak __________________________________ Satlık Fuji S2700HD http://www.techturkey.com/forum/off-...dpilcanta.html |
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 04:02 ::::

yıl içinde 1 den fazla otomobil satanlara maliye ek vergilendirme uygulamış.kapımıza geleceklermiş..buyrun haberi

güzel esinti var 

05412424032