ılla ozelmı olmak zorunda... izmirde yasamak ıstıyosan celal bayarı yaz izmirde yasa servısle gıt gel.. yada manısada yasa ızmır zaten 15-20 dakka ben ole yapıyorum...;)
busene ızmırdeydım gt gel yaptım...;) yanı paran cebındekalır
Printable View
ılla ozelmı olmak zorunda... izmirde yasamak ıstıyosan celal bayarı yaz izmirde yasa servısle gıt gel.. yada manısada yasa ızmır zaten 15-20 dakka ben ole yapıyorum...;)
busene ızmırdeydım gt gel yaptım...;) yanı paran cebındekalır
ekonomide okuyan biri olarak söylüyorum sakın gelme. Her şey paraya döndü okulda. Yakında attığımız adımdan para alcaklar. Bazı hocalar bariz bırakmak için uğraşıyor. Çünkü yaz okulunda dersin saati en son 300 dolardı. Öğrenci belgesi istiyorsun para diyorlar. Diplomaya bu sene 200 lira alıyorlar seneye 300 olur. Çok iyi hocalar var aldığın hak ettiğin notu veren geçmen için her faydalı şeyi yapan, fakat onlarda sözde bol not veriyorlar diye yukardan emir geliyor onlara bol not veriyorsun yapma diye. Ayrıca eğitim dili İngilizce ama sözde İngilizce. Çoğu hoca Türkçe işliyor.
izmirde yaz okulu paralı olmayan,cokta ogrencileri zorlamayan,herseyi para olmayan okul hangisi?
rdmmm
simdiki aklın olsa izmirde nereye giderdin özel olarak?
ben yaz okulunun paralı olmasına bir şey demiyorum. Okul zorda değil fakat zorlaştıran hocalar var. Başıma geldiği için biliyorum. İlk senemde 3 dersten kaldım danışmanıma bu durumu anlatınca ilk sene normal bırakır hocalar dedi. diğer sene 3 derside AA ile farklı hocalardan geçtim. Ekonomide her şey paraya döndü kampüs olarak artık çok yetersiz. Daha çok para gelsin diye yeni bina yaptılar bir tane daha yapcaklar. Hep aktivite yapılcak dinlenilecek alanları yok ediyorlar. Benim yaşadığımı yaşayan çok öğrenci var. Hocaların çoğu kitapların slaytlarını kullanıp ders anlatıyor. Senelerdirde hep aynı hiç kendileri bir şey katma çabasında olmuyor. Ekonomide durumun farkında olan hocaların ve öğrencilerin söylediği bir laf var burda öğrencilere yürüyen dolarlar muamelesi yapıyorlar diyor hepsi. Şimdiki aklım olsa Yaşar'a giderdim orda okuyan arkadaşlarım çok memnun öğrenciye değer veriyorlar kampüsleride çok güzel süreklide bir gelişim var. Son yaşadığımız bir olayıda anlatıyım. Yabancı diller final sınavında bir arkadaşımın apandistinde ağır bir ağrı vardı. Acıdan kıvrandığı halde herkese söylediği halde kendisini o halde sınava aldılar rapor getirsende kabul etmeyiz dediler. Niye çünkü girmediği zaman yaz okuluna kalıp okula para kazandırcaktı.
ekonomi 12 civarıydı 2 taksit yapıyorlar. parayı 1 gün bile geciktirirsen ders seçemiyorsun. Sözel için en iyi bölüm bana göre halkla ilişkiler ve reklamcılık. Türkiye'nin sayılı reklamcılarından ders alıyoruz çoğuda uygulamalı. Ama ilk sene hep ortak dersler alınıyor.
ekonomide yarim puanla hatta kusuratla bile kalan arkadaslarim var hoca istese kanaat falan ekler geçirir hazirlik atladiğim sene gecer not 64 bucuktu yarım puanla bile sirf hazirlik okusunlar para gelsin diye çok kişiyi bıraktılar. Okulun çok öğrenci bırakıyor yeni kontejyan açmıyor diye çok uyarısı ve cezası var.
ayrıca vize haftası diye bir şey yok. cuma akşam 7 de sinava girip cumartesi sabah 9 da sınava girdiğim çok oldu. Hatta pazar gününe sabahın 8 , 9 una bile sınav koyma gibi bir adetleri var
Yaşar'da okudum , kuzenım ekoda. Yaşar bence daha iyi şu an için konusmak gerekırse arkadasta soylemıs gercekten ekonun kampusu yetersız. Rakamlara gelınce valla yasar ya 16300-16400 lere çıktı diye biliyorum. Ekonomı 8000 küsür dolardı en son. Rakamlar belkı tam degıl ama yaklasık yani.
gediz üniversitesi hakkında bilgisi olan varmı acaba