Eylul 12 de Tr'deyim gorusruz tabiki :)
Printable View
Eylul 12 de Tr'deyim gorusruz tabiki :)
Tamam abi mutlaka haberleşelim :)
selamlar aynen honour35 gıbı 2005 ten berı sektordeyım,duz lıse mezunu ve vakıf unıversıtesınde turızm otel ısletmecılıgı bıtırdım,ılk etapta banada zevklı ıs turıstler makara gırgır samata olsun dıye yazmıs oldugum bır bolum olarak bakmaktaydım ıse kulaga da cok hos gelıyordu acıkcası ılk stajımı 2005 te cesme sheraton da bellboy olarak yaptım honour35le bırlıkte calısıyorduk benım sefımdı kendısı hatta :) kazandıgım paranın matamatıksel olarak hesabını yapamadım o kadar fazlaydı ama geldıgı gıbı gıdıyordu 1 gecede 400tl sadece taksı parası verdıgımı hatırlarım 2005 senesınde,iş zevklı parasıda ıyı kendımızıde sevdırdık okuldan mezun oldugum gunun ertesı gunune kadrolu maaslı olarak cesme sheratonda calısmaya basladım doorman olarak , ben hırslıydım resepsıyona gecmek ıcın gunde 2 shıft calıstıgımı bılırım ısı ogrenmek ıcın ısı ogrendım kendımı gosterdım ve resepsıyona gectım nıght audıt oldum,takım elbıse gıymek karızmaydı tabı el ayak ıslerıne kosturmuyordum sevınmıstım rahatlamıstım ,orda yaklasık 2 sene calıstıktan sonra genel mudurumuzle bırlıkte sehır otelıne gecıs yapalım dedık ızmırde kaya ızmır termal otel acılıyordu buraya geldık basladık calısmaya resepsıyonıst olarak 2010 agustos ayında basladık subat ayında otel ıs yapmıyor dedıler 70 kısıyle bırlıkte bende ıssız kaldım ıste orda turızm okumanın ve 5 yıldızlı otellerde calısmanın faydasını gordum bu ıssızlıkte kıs ayında 10 gun sonra ıs buldum ve tekrar calısmaya basladım gene cesmeye donmustum cok klas bır otel dı ama ben yogunluga alıstıgım ıcın bunca sene durgun otelde yapamadım 2 ay sonra tekrardan kaya ızmır termal otelden cagırdılar geldık calısıyoruz calısmaya devam edıyoruz,yanı turızm okursan ne zengın olursun ne ac kalırsın ama herkezın dedıgı gıbı sosyal hayatı bayramı seyranı yılbasını tatılı unut !!! Turkıyede yapılabılecek ıssız kalmıyacagın tek ıs kolu bence turızm tabıkı ıs sende bıtıyor bıraz yırtıksan agızın laf yapıyorsa ac kalmazsın suan honour35 le gece shıftınde calısıyoruz mutluyuz,makara yumak devam :))
Turizm zevklidir;insanlara tahammül edebildiğin sürece.
Ben hem meslek hem üni mezunuyum.Kendi işimi yapıyorum turızm üzerine.
İlk başta bu işi yapmak istiyorsan oku.Gerçi günümüz Türkiyesinde turızm okuyup kendı mesleğini yapmayan çok arkadaşlarım var.
Kazandıgın zaman ıyı para kazanırsın.Tek departman olarak değil bir bütün olarak bakmalısın.
Yabancı dil olayı özellıkle çok önemlı en az 1 dil antalya bölgesınde çalışacaksan da çok iyi bir rusça şart.
Eğer maddi olarak da imkanın var ise turızmde kendı işini yapabilirsin.Ama şunu da unutma herkesin tatil yaptıgı zamanlarda sen hep çalışmak zorunda kalacaksın.
Turizm İşletmeciliği mi okuyacaksin yoksa turizm ve otelcilik mi? Bu 2 kavrami anlayamadim fakat Turizm İşletmeciliği çok daha başka bir bölümdür aklinda olsun. Bu arada Ben İstanbul Ticaret Üni. de onu okuyorum şu an 3.sınıf evet yazilanlar çizilenler ilk bakişta turizm sektoru için doğru ama işin derinine inersen değil. Turizmin farkli kollarida olduğunu ve buna bağli olarak dağildiğini ve eğer İşletmecilik kısmında okuyacaksan herşeyin daha farkli gelişeceğini bilmeni isterim :)
antalya otelcilik turizm meslek lisesi mezunuyum gazi üni seyehat işletmeciliği ve turist rehberliği öğretmenliği okuyorum 11 yıllık turizmciyim içi bizi dışı seni yakar kısacası hiç girme hatta kulağıma bi laf geldi ne kadar doğrudur bilmem ama 10 yıllık turizmcilerin mahkemede şahitlikleri sayılmıyormuş tabi söylenti ama işi anlatmak açısından kısa özet gibi :D
tolga adına ben cevap vereyim balgat imkb mezunu :hehe:
gazi gölbaşında mısın?
ben dil mezunuyum ve bu gazi turizm rehberliği 2. okulum gayet severek gidip geliyorum memnunum. Doğukan sende gelebiliosan gel gölbaşına kafa rahat bizim :D
turizm mezunu adam attığını vurur tuttuğunu koparır ofis işlerinin hepsini bilir işsiz kalmaz hayatta tabi bir kaç sağlam şirket cv de çok işe yarar
yazın çalış kışın yat hesabı genelde ağustos böceği hesabı :D gaziye gel beklerim sorun sıkıntı yaşamassın =)
sorun çıkmaz gel ben tek kalıodum ama seni eve alcam bak :D no maddi sıkıntı :D only makara
turizmci uyumaz turizmci nefes almaz.bende liseyi anadolu otelcilik turizm ve meslek lisesinde okudum.üniversitede seyahat işletmeciliği okudum.7 senedir turizmle ilgili verebildiğim tek karar.aklın varsa sivil havacılık oku ve sonra turizm olayına gir
izmir ekonomi universitesinden mezunum,hıc sıkıntı yapma kesınlıkle ac kalmazsın her turlu her sektorde ıs bulursun askerlıgını yap gel represant olabılırsın,satıs temsılcısı olabılırsın bılımum ısletmelerde yonetıcı olarak iş bulabılırsın,host olabilirsin secenk cok,suan calıstıgım otelde turk hava yolları ekıbı konaklıyor,her gun 80 odaları fıx sureklı host ve hostes lere gırıs cıkıs yapıyoruz %80 i turizim cıkıslı bunların %50 sı de resepsıyon kökenli söylediklerine göre onların mesleğıne gecıs yapmak ıstersem bır gun cok rahatlıkla secılebılırmısım ;) ayda 3000 ila 4000 tl maasları var ve dunyayı bedavaya gezıyorsun ;) yanı turizm in seceneği bol ac kalmak istemiyosan e muhendislik okucak kadar çalışkan değilsen kesinlikle turizm i gözün kapalı yaz pişman olmazsın ama çok küfür dersin ben hergün ediyorum :D