Arkadaşlar başıma gelen bir olayı sizlerle paylaşaym sizde düşmeyin bu tuzağa. Geçen haftalarda bir firma aradı şirketi dediki Google'da üst sıralarda yer almak istermisiniz Google'ın yetkili firmasıyız v.s. Bende o aralar bu işle ilgileniyordum tam denk geldi ancak yoğunluk dolayısıyla detaylara dikkat edemedim.
Dedilerki 10 kriter seçeceksiniz google'da aramada ilk sıralarda yer alacaksınız 1 yıllık ücreti 285 tl.
Arayan kişinin adı CANSU ŞEKERburdan şüphelenmeliydim aslında ama yoğunluktan sadece kısa kısa ilgilenebildim olaya tam konsantre olamadım.
Birkaç gün aradılar tamam dedim ne yapacağız ? Size evraklar göndereceğiz sonra ödeme yapacaksınız ve işlem tamam dediler. Bende önce fatura istedim ödeme yapabilmek için ve direk faturayı gönderdiler. Fatura gelincede insanın aklına birşey gelmiyor. Ödemeyi yaptırdık ve birka. gün sonra bir cd geldi içinde müzikli bir klip şeklinde tanıtım var , adamlarada ulaşmak mümkün değil.
Aslında çok ipucu vardı , Arayan Cansu Şeker , internet siteleri berbat ki bu işi yapan bir firmanın sitesi nasıl böyle olur , iletişim bilgileri yok sadece mail var . Ama insanın bazen basireti bağlanıyor işte , buda bize bir ders oldu şimdi ...
Firma Ulusal Basın - Web Tasarım, Google Optimizasyon , Firma Rehberi firma sahibinin adı soyadı var TC kimliği var onada baktırdım 1943 doğumlu bir kadın belki kimliğini kullanıyorlar ve sahte fatura kesiyorlar. Bu arada 3-4 farklı kişi arıyor muhasebe v.s. v.s. adamlar tam organize.