|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Honda Civic ES7
|
Arkadaşlar fikirlerinize danışmak istedim başlıktaki belirttiğim husus hakkında.Aracımda mercekli far ve ledli stop var.Aslında ikisini de büyük hevesle almıştım.Ancak şu sıralar gözüme güzel gelmemeye başladı.Sanki arabayı güzelleştireyim derken(bilhassa ledli stoplardan sonra) iyice bozuyormuşum gibi hissettim.
Farların aydınlatmasından gayet memnunum aslında.Kısalarda 6000K xenon var aydınlatması aynı 4300K'lar gibi günışığına yakın renk veriyor.Beyaz değil yani.O yüzden bu araba için en başta istediğim şey olan "mercekli xenon" olayı gerçekleşmiş oldu. Sonrasında çokça ledli stop aradım.Nihayet 2 ay önce bulabildim.Led istememin sebebi de yine frenlemede filan ledin tepkisinin normal ampule göre daha çabuk olması ve daha net ışık vermesiydi.Ancak aldığım stoplar "smoke" denilen cam türündendi ve bir türlü farlarla uyum sağlamadı.Gittim üzerine kırmızı folyo çektirdim;renk "ehh işte" oldu.İşte bu andan sonra keşke almasa mıydım demeye başladım.Ardından farları da mı söktürsem oldu iş. Açıkçası son zamanlarda bir JDM akımı var.Elimde cam vizörleri filan da var.Sis siparişi verildi onlar gelecek.Kısacası orijinal far-stop ve diğer parçaları da taktığımda JDMsi bir görünüm olabilir ama istediğim şey JDM olması da değil. Ne yapayım sizce?Bu far-stopla yola devam mı edeyim?Yoksa orj-far stobu mu takayım?Ya da orj far-ledli stop mu yoksa ikinci fotodaki gibi orj stop-mercekli far mı devam edeyim? İstediğim şey güzel bir aydınlatma-arka görünüm sağlamaktı ışık performansı olarak ve bu oldu.Ama görünüm olmamış gibi sanki? Mercekli hâli: ![]() Ledli hâli: ![]() Orijinal stoplu hâli:
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
orj-far stobu takın bence..
__________________________________ BG GARAGE |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: ford focus 2 st [diesel edition]
|
bencede orjinalleri takın...
__________________________________ fordfocus2st-diesel edition- |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Kangoo-Clio
|
Orjinal daima güzeldir bence
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: -
|
orjinal far-stonu takın.ve stobun alt kısımlarındaki boya/film neyse artık onu sökün çok daha iyi olucaktır.
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
Tamam;dediğiniz gibi orijinal daha güzel görünüyor ama işte bu sefer de şu anki sahip olduğum ışık performansı olmayacak.
Orijinal farlara xenon taktırasım yok;zira merceksiz xenonu sevmiyorum.. |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
Güncel.Hâlâ kararsızım.
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Pure White
|
stop kalsın farlarda durabılır ama modası gectı orjınallere donup sarı ışık kullan xenon suz.
__________________________________ Hareli köyün polisajcısı !!! ![]() 88 coming soon...
|
|
|
|
|
|
#9 | |
![]()
|
Fakat işte bir moda olayı var ya;çoğunluk sök diyor.. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
Ek olarak bu stopların içindeki ledleri orijinal stoplara aktarabilir miyim?Yani ledliyi sökmek kolay;gerekirse kırarım da orijinal stobun camlarını nasıl ayıracağım?Daha doğrusu ayrılır mı?
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: Corsa Dti
|
Modası geçti + güzel durmuyor bencede orjinale geçin
__________________________________ .
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
|
o arabanın rengiyle alakalı beyazda bnm hoşuma kırmızı beyaz stop olayı hoş gelio ama bi gride lacivertte bnde smoketan yana kullanırım tercihimi farlarında güzel aslında goruntuden cok amaca yonelık ama değişiklik iyidir sen orjinal far tak bnce stoplar elleme.
__________________________________ Hareli köyün polisajcısı !!! ![]() 88 coming soon...
|
|
|
|
|
|
#13 | |
![]()
|
Arkada da frenleme tepkisi filan daha çabuk olsun diye led aldık. Ama işte arabanın üstünde yanarken iyi de;gündüz görenler "sökmelisini" yapıştırıyor hemen.. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
hmm gunduz nası duruo bılmem ben stoplarımı 2 ay aradım yoksa gırla smoke kristal stop vardı.
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
Yukarıdaki fotolarda belli işte orijinal stopla ledlinin gündüz nasıl durduğu.Ledli olan smoke olduğundan üzeri kırmızı da olsa hafif bulanık bir rengi var orijinale göre..
Aklıma asıl takılan şey orijinal stobun açılıp açılmayacağı.Şayet o stobun açılma ihtimali varsa ledlinin komple tesisatını ona aktarmayı düşünüyorum.Ama olur mu işte? |
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Corsa Dti
|
Keşke kırmızı tabanlı alsaydınız
__________________________________ .
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
İşte sorun orada başladı zaten.Satıcının eline kırmızı tabanlısı var diye gittim.Adamlar bunları kendileri ürettirmişler.Bir daha da yapılmayacakmış ve elinde en son kalan da smoke camlısıymış.Ben de aldım o anlık hevesle ama sonradan o puslu cam bütün hevesimi yok etti.Yoksa işlevi gayet güzel stopların.
İşte o yüzden orijinal stobu açabilir miyim diye düşünmeye başladım şimdi.Şayet öyle bir imkan olursa direk ledlileri filan ayırıp ondan ona aktarmak daha iyi olur görünüm olarak.. Ama far konusunda herkes hemfikir sanırım.Orijinal? |
|
|
|
|
|
#18 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
Camı kırmadan nasıl açabilirim peki?