Kart aidatsız kartta mevcut vermek istemeyen onları alsın.
Miles&Smiles ocakta öpecek Amexle 250tl :D
Printable View
Kart aidatsız kartta mevcut vermek istemeyen onları alsın.
Miles&Smiles ocakta öpecek Amexle 250tl :D
Bilgin olmadan aylık hiç birşey yapamaz.
Sen yaptığın alışveriş sonrası gelen mesaj ile taksitlendirir isen orada % 2.02 gibi bir faiz uygular.
Ama kartın kesim tarihi 30.12.2015 ise 31.12.2015 te yaptığın bir alışverişi (sonradan taksitlendirmemek kaydıyla)
bir sonraki ödeme tarihin olan 10.02.2016 ta ödersin. Yani adamın parasını 40 gün kullanmış olursun.
Şu da var eskiden gelirden bağımsız şekilde herkese yüksek limitli kartlar verildi, misal adam asgari ücretin az üstünü alıyor.
Cebinde var 30K limitli kart. Yakın zamanda çıkan yasa ile kart üst limiti belgelenebilir gelirin maksimum 3 katı olarak sınırlandırıldı.
Yani cebinde 30K limitli 3 kartı olan adam "yaw iptal edeyim nasıl olsa verirler" demesin. Kart akıllı kullanıldığında iyidir arkadaşlar.
Acil bir şey olur çeker işini görürsün. He ama bizim millet sanki ödemeyecekmiş gibi kullandıkça patlayanlar bitmez.
Olabildiğince az bankayla çalışıp olanlarda otomatik ödeme talimatı verin o zaman kart aidatı almıyor.en mantıklı çözüm bu..
Kart aidatı iadesi için dilekçe ile hakem heyetine gittim, itiraz etme hakkınız var isterseniz talepte bulunabilirsiniz ama kart aidatları artık yasal denildi, sizin talebinize karşılık çalıştığınız banka emsal göstererek sizi mahkemeye verirse avukat masraflarını vs. 2-3000 lira parayı sizden alırlar dedi, biraz araştırdım, otomatik ödeme talimatı gibi bişeyler bağlayınca ücretsiz olabiliyormuş, taksitlendirilmiş borcum bitsin kartı iptal edeceğim en iyisi hiç bulaşmamak.
artık aidatların iadelerini biraz daha zor geri ödüyorlar otomatik ödeme falan bağlayınca yada birikecek puanların karşılığında iadesini yapıyorlar.
Benden hep alıyorlar, arayıp sövüyorum direk iade ediyorlar. Harcamanız yüksek ise zorluk çıkartmıyorlar.
İş bankasının aidatsız kartını kullanıyorum, çok güzel hiç bir şeye para ödemedim.
Bonus kartım için 92 TL aidat gelmiş giyidrmişler
Aradım kart ücreti kesmişsiniz iade edermisiniz dedim.Talebinizi alalım 2 güne döneriz dediler.2 gün sonra sesli mesaj talebinizi olumlu karşılayamıyoruz diye.Tekrar aradım yine aynı işlemi yapalım dediler yine aynı sesli mesaj geldi
3, kere aradım koşulsuz şartsız kartı iade edin dedim.Vay efendim olurmu öyle şey şöyle yapalım böyle yapalım ulan dedim hiç kullanmadığım bir kart olsa tamam ama ordaki harcamaları görüyorsun kartın limitini görüyorsun neyin 92 TL si bu.
Hemen iade ediyorum dedi ve etti
Maalesef yersen yapıyorlar yemeyin arkadaşlar
Şu kredi ve kk para iadesi içinde bir totomu kaldırıp işlem yaptırsam herhalde bi 8-10 bin TL geri alırım eğer belli bir üst limit yoksa
Aidatsız bir kart seçeneği sunmak koşuluyla diğer kartlarından aidat almak yasal şu an. Benim başıma gelen ayrı bir olay oldu Garanti'de, maaş müşterisiyken işten çıktım Amerika'ya gelmeden Amex çıkartayım diye Garanti'ye gittim. Yıllık aidat sordum 80-90 lira gibi bir rakam dediler tamam dedim çıkarttık, 3-4 ay sonra kartla ilk işlemi yaptım ekstre geldi çaat 411 lira aidat daha ilk günden :D Aylardır arıyorum sövüyorum twitterdan şikayetvar'dan vesaire ama hep olumsuz yanıt, bildiğimiz hikayeler.. Benim derdim çalışanınızın yaptığı sahtekarlık diyorum, 80-90 kesin dediğiniz gibi ödeyeceğim diyorum, yok. En son saldım kartı evi mevi arıyorlarmış şerefsizler. Şimdi TR'ye gelince borcu kapatıp mahkemeye vereceğim, bana 411 TL'yi beyan ettiklerini ispatlasınlar, 80-90 rakamı sözlü beyandı bende de kanıt yok onlarda da, sözleşmelerde de herhangi bir rakam geçmiyor. Bu belirsizlik durumunda ben haklı çıkarım diye tahmin ediyorum bakalım.
Garanti Bonus kartımın aidatı için, her sene sonu bankayı arıyorum. 50TL bonus yüklüyolar. Olay tatlıya bağlanıyo. :)
geçmişte bi keresinde, millet gazı verdi verdi bana "git abi banka şubesine aidat borcu gönderdiniz kartı iptal ettirmek istiyorum de, atar yap hemen iptal ediyolla yada bonus yatırıyolla dediler" aldım gazı bangaya gittim müşteri temsilcisine aidat parası istiyonus gartı iptal edecem dedim, adam baa baktı elimden gartı aldı direk delgeçle deldi çekmeceye attı aq. malamat gibi galdım orda. erkekliğe bokta sürmedik, geri çıktım bankadan. başka kartımda yoktu, banga banga gezdik sona kart çıkartacam diye. telefonla arayıp kart istiyonmu diye zorla soran bankaların, kendi isteğinle şubeye gidip kart isteyince g.tü kalkıyor, bide böle bişi var.. :)