Audi A3 ? Yada ikinci el S3 ?
Printable View
Audi A3 ? Yada ikinci el S3 ?
olur a3 tsi olur ama s3 için bişi diyemem kendin fazla gelir 200 lükler diyorsun. kendi kendine çelişiyorsun
corsa, clio, jazz, polo vs tarzı dizel bi araç al kafana göre yap şeklinde olsun şöförlüğü de öğren, doyasıya ekonomik şekilde gez.
bu arada yanlış anlama da baba desteği olmadan yada belli bir miktar olaraktan nasıl o kadar paran oldu ? 5 yaşından beri çalışıyorsun heralde? çünkü 18 doldurmadan baban olmadan loto da tuttursan parayı alamazsın üzerine. yada 49bin baba desteği 1000 tl de birikim olayı şeklinde mi :)
S3'ün teknik özellikerinibilen var mı ? 0-100 falan filan ?
yerinde olsam öncesinde bi clio rs tarzı araç tecrübesi kazanırdım.
donanımhaberde de böyle konular açılıyor devamlı..
"80 bin liraya cabrio ne alabilirim"
"x6 mı alayım range mi alayım" ya da
"yeni arabam m6" şeklinde..
Sonra adamı ara ki bulasın..
Bir ay sonra babamın Megane ına max 150 liraya kadar lastik tavsiyesi diye konu açıyorlar..
Okullar açılsa da şöyle konular açılmasa artık..
ben olsam biriktirdiğim 10 bin ile alırdım arabayı
Eğer öyle bir durum varsa burası donanımhabere benzemez çok felaket yapar adamı ..
Ya şaka mı yapıyorsun ? 10 binlik arabanın uğraşılacak ne gibi bir şeyi olabilir?
İnşallah seni bu durumda görmeyiz.. Selametle..
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._2974315_n.jpg
arkadaşlar abiler nereye çektiniz yaw konuyu.
adamın babası vermiş parayı niye 10 binlik arabaya binsin ki.
tabiiki kendi parasıyla alınan arabanın anlamı daha başka olur daha zevkli olur ama arkadaş bize onu sormamış 50.000 liraya kadar ne araba alayım demiş.tavsiye edeceğimiz model varsa ederiz yoksa adamın parasını sorgulamayalım bence.
ya bu arkadaş gerçekten arabamı alıcak kendinimi tatmin ediyor bilmemde, çocuğun babasının parası var diye yemesinmi? o paralara çok güzel polo falan alınır şimdilik fazlasıyla yeter, hem onunla ne istediğini daha iyi anlar ilerde tercihlerini o doğrultuda yaparsın genç kardeşim...
:icon_tup: bende ciddi ciddi böyle bir şey olduğuna inanmaya başladım, çünkü arkadaş çok maymun iştahlı, önerilen bir sürü araç var, şuna ne dersiniz buna ne dersiniz falan muhabbetlerinde, daldan dala atlıyor :cool:
madem kafanda bazı modeller vardı, bari onları sorsaydın :heyoo:
tayfuna katılıyorm adamın babasının parası var yada yok adama bi 50binlira tahsil edlms siz olsanız yok baba ben bu parayı istemem mi diceksnz :) yapmayın... ama engin abinin dediği gibide bi olay olursa tech bu arkadaşıda unutmaz :)
maymun iştahlılık yazılms araba arama sürecinde insanın bilinci bazen calsmıyor başına gelen bilir :D
edit......
Ben olası durumlardan bahsediyorum..
Öyledir falan demedim ama çok da inanasım gelmedi ne yalan söyleyeyim..
18 yaşında olsam ben, mutlaka kafamda bir şey olur gider onu alırdım körü körüne.. Kafam karışık olmazdı, o yaşlarda biraz kendi bildiğini okuma durumları vardır çünkü..
O yaşlarda her şeyi insanın kendisi bilir çünkü.. Ben dahil herkes yaşamıştır bunu..
(Çok normal bunlar da kişiliğin oturması kendini ispat etme vsvs)
Bir tek benim babam mı öyle bilmiyorum ama 18 yaşında iken şu arabadan alıyorum sana dedi ve onu aldı. Otomobil seçme mevzusu da bu şekilde kapandı.. 93 model sıfır km Lada.. O zamanın DoğanSLX parasının 3 te 1i
İlk araba her zaman belli bir çıtanın altıdır, öyle de olmalıdır aslında.. Bence motor almaya benzer araba almak da aslında.. Motor ehliyeti alır almaz gidip 1000RR alınmaz önce bin bakalım vespa kullan biraz denir.. Yeni ehliyet alan birisine 200hp otomobil tavsiye edilmeyeceği gibi.. Hele ki arkadan itiş..
Umarım yanılıyorumdur, yanıldığımı ya da yanılmadığımı zaman gösterecek..
Kasım ayına kadar susma ve sessizce izleme hakkımı kullanıyorum :)
emre :) bütçen 10 liraysa alıncak araba belli gibidir kafanda ama 50 olunca alternatide coğalabilir ve fikri olmayan insanların ve ilk aracı olacaklarında karar vermesi zor olabilir ondan ona geçmesi olabilir. buralara takılmamak lazım bilen yazar önerir. zamanında böyle konular açıp ciddiye alınmayanlarda oldugunu gördük bu arkadaş biraz kısmetli iyi kötü bu kadar kişi fikir veriyor :)
berkay gerçekten böyle diyorsunda kaçtane araç aldın yada aradın güzel kardeşim?
Benim kafamda zaten belli başlı araçlar vardı ve zaten onlarıda konuyu açarken belirttim. Daha sonra burdaki abilerim bana bu araçların fazla geleceğini, başka şeyler düşünmem gerektiğini söylediler. Bi abimiz polo dedi, diğer abimiz leon, vb. Bende yeni arayışlar içine girip aklıma gelen, beğendim arabaları sordum. Gereken cevapları aldım. Sonucta babamın dediği laf sana sadece 40lira bütçe ayırırım dedi. Quantum abimin dediği gibi benim kafamdaki körü körüne tutulduğum tek araç 3.20ci. Ben bunu baştada belirttim zaten. Ancak abilerim olmayacığını fazla geleceğini söyledi. İnşallah bi aksilik çıkmazda alırım kasım ayında. Ben bugun gidip alcam demedim ki sizlere. Tavsiye dedim. Kafamda belli şeyler olsa tavsiye istemez, artılarını eksilerini sorardım. Bu şekilde davranmanız sebep olan nedir anlamış değilim..
Abi dediler araba alalaım ehliyet alınca senin olur Kafamda 1 kriter vardı hemen civic 1.4 is olsun dedim gerisi geldi burdan bakabilirsin abi : http://www.techturkey.com/forum/sohb...-bilgiler.html
:D abi haklısın, 10bine bellidir, ama benim için 50bin'ede bellidir, WRX STI :D
illa ki herkesin gönlünde yatan aslanlar vardır, fiyat aralıklarına göre, Skyline GTR R34 hayalimdir mesela, Ferrari hayalimdir mesela, 10binli rakamlar için SFI Vectra GT'dir kafama yatan tek araç, babam istemediği için alamıyorum Oda ayrı bi konu tabi :D
arkadaş hızlı olmasın dedi, VW Scirocco dedim, bana göre şuan alınabilecek en güzel araçlardan bir tanesi :)
ya aslında uzatmakda istemiyorm ama yazıyım cevap vermemiş olmamak adına,
açmıssın konuyu berkay sonra kafan 1.7 corsaya doğru gitmiş yanlısmıyım? bu arkadaşda kafasındaki kriteri yazmıs imzasındada oldugu gibi bu işi bilen abilerimden öğrenmeye geldim diyede belirtms. herkes öneri yapmıs v.s. sonra kafası o arabaya bu arabaya gitmiş... bendede kriter belirliydi... cepteki parada belirliydi... beyaz 1.6ies sedan sonra piyasa bi şaşırdı bn ararken 4 lira fiyatı arttı aracın :) sonrasında gittik laguna aldık...
bu iş hayal kurarken böyledir ama icraata gelince işler değişi fikirler değişir oluyor yani bi cok kişidede gördük....
emre şuan wrx sti idir ama iş ciddiye binince bi araştırrsn x kişi der şuarası sorunlu y kişi der yakıtı bu a kişiside gelir derki sana evo alalım kafan karışır illaki. o yüzden arkadaşı cokda bunaltmamak lazım saygısınıda bozmadan yazıyor...
bu arada rocoo güzel arac :D
abi bende aslında buna benzer şeyler söyledim, WRX STI olmazda dediğin gibi EVO olur, aynı segmentin araçları sonuçta :)
dediğin gibi abi saygılı yazıyor, düzgün bir aileden yetiştiği belli :icon_tup:
neyse arkadaşa kolay gelsin, allah cümlemizin gönlüne göre versin :icon_tup:
Oldu tabiki abi. Mat kirmizi, 3.20ci benim hayalimin arabasi. e36si olur, e46si olur, e92si olur. Her kasa tipi olur. Konuyu acarken yazdim zaten bunuda ama arka cekis araba deneyimim cok az oldugu icin abilerim olmaz bu riskli dediler bende simdilik vazgectm. Daha farkli arayislar icersine girdim. Hepsi bu :) Fakat siz sanirim beni yanlis anladiniz, konuyu farkli noktalara cektiniz..