Kayıt ol

LinkBack Konu Seçenekleri
Eski 09-08-2011, 21:50   #1

aliyo - ait Avatar

Otomobil: Honda

Askerlik Sorunu Hakkında?

arkadaşlar ben haziran ayında okulu bitirdim ve çıkışı aldım fakat daha askerlik şubesine başvurmadım. aralıkta askere gitmek istiyorum son başvuru tarihi 1kasım diye biliyorum. geçen hafta bi işe başladım gidene kadar çalışıyım diye ve tecilliyim dedim, şimdi benden tecil belgesi istiyorlar ben şubeye gitsem tecil ettirebilirmiyim. diyelimki ettirdim kasımda bozdurup aralıkta askere gidebilirmiyim. gidene kadar boş durmak istemedim parasıda güzel işin. bilen arkadaşların yardımını bekliyorum

http://i398.photobucket.com/albums/p...g?t=1275248760
aliyo isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 09-08-2011, 22:04   #2
TechWorks

senna - ait Avatar

Otomobil: billet

gidersin muayene olup tecil ettirirsin kasımda da tecil bozdurursun şu an ne kadar tecillisin onu bilmiyorum yalnız

eleştiri gizli hayranlıktır.
senna isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 09-08-2011, 23:01   #3

powERS - ait Avatar

Otomobil: Olsa Fena Olmaz..

git muayene ol tecılını yaptır. su anda senın son yoklaman 1 kasıma kadardır 1 kasıma kadar yaptırmalısın muayenenı. ama muayene oldup tecıl ettırınce senı aralık celp ine vermeyebilir.

kısa donemmi gidiceksin uzunmu ?

*Çirkin araba yoktur, Pahalı yakıt vardır...

powERS isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 09-08-2011, 23:19   #4

Ferhat_V - ait Avatar

Otomobil: :)

okul bittikten sonra yaklaşık 1 sene daha okulun verdiği tecil var diye biliyorum ben ama okula sorman lazım onu..
Ferhat_V isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 09-08-2011, 23:19   #5

aliyo - ait Avatar

Otomobil: Honda

kısa dönem gidicem bende ondan korkuyorum tecili bozunca aralıkta almazlarsa bide boşu boşuna zaman kaybı olcak benim için..

http://i398.photobucket.com/albums/p...g?t=1275248760
aliyo isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 09-08-2011, 23:21   #6

.CeM. - ait Avatar

Otomobil: Mini JCW GP & Xsara HDI&05 cooper s

.CeM. - MSN üzerinden Mesaj gönder
bende 3-4 gün içinde başvurucam inş aralıkta alırlar,almama gibi bir durum olabilirmi sizce

JOHN COOPER PLAYS
.CeM. isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 09-08-2011, 23:21   #7

driftboy - ait Avatar

Otomobil: Taunus 1.6 GT ( Cosworth project), Taunus 2,0 GTS, Taunus 1.6 GL (Toplanmayı bekleyen)

Hazır konusu varken bende sorayım, 92 agustos dogumluyum, bu muayene vs için neler yapmam gerekiyo ? Muhtarlıga yoklama geliyomuş galiba, nedir bu işin gidişatı

16EC813´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
maşallah
corsa iyi olmuş
Low-Rider´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
son bir fiyat verem mi
driftboy isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 09-08-2011, 23:25   #8

powERS - ait Avatar

.CeM.´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bende 3-4 gün içinde başvurucam inş aralıkta alırlar,almama gibi bir durum olabilirmi sizce
şube ne göre değişiyo eğer askere ihtiyacı yoksa almayabilir 8 dönemdir gidemeyenler varmış..

driftboy´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Hazır konusu varken bende sorayım, 92 agustos dogumluyum, bu muayene vs için neler yapmam gerekiyo ? Muhtarlıga yoklama geliyomuş galiba, nedir bu işin gidişatı
eğer bir rahatsızlığın yoksa yanina vesikalık al orda 2 tane kullanılıyo da ne olur ne olmaz yanında fazla bulunsun. son bitirdiğin okulun diploma aslı aslı gibidir gecerli degil aslını gorcekler... diplomanın 2 fotokopisi. nufus cuzdanının 2 fotokopisi.

eğer rahatsızlıgın varsa vesikalık cok istiyolar.

Eski 09-08-2011, 23:33   #9

WarmongeR - ait Avatar

Otomobil: GC8

aliyo´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
kısa dönem gidicem bende ondan korkuyorum tecili bozunca aralıkta almazlarsa bide boşu boşuna zaman kaybı olcak benim için..
1 sene okuldan tecil veriyorlar, istediğinde tecil bozdurabilirsin ancak yorucu bir iş. tabii her devlet kurumunda olduğu gibi keyfiyet faktörü var, tecili bozdurmak için çok uğraşan arkadaşımda oldu, hemen halledip askere gidende. iş güzelse uzat tecilini askerlik kaçmıyor zaten (:
WarmongeR isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 09-08-2011, 23:35   #10

powERS - ait Avatar

aliyo´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
tecıllı olunca ılk celp icin kaybolabılır hakkın. zaten basvuruları yapıp ankaraya gonderıyolar ankara ne derse o. dedıgım gıbı asker gondermeyen subeler var.

Eski 09-08-2011, 23:49   #11

cess - ait Avatar

Otomobil: Protege

Mezuniyet tarihinden itibaren 3 ay içerisinde tecil ettirmeniz gerekiyor,aksi taktirde asker kaçağı durumuna düşüyormuşuz..(yada aralık celbine otomatik gidiyoruz sanıyorum)

Şöyle birşeyde var; ben 2 yıl tecil ettirmek istiyordum..eğer Ağustostan önce tecil ettirirsem Mart 2013 celbine, Ağustostan sonra ettirirsem Aralık 2013 celbine kalınıyormuş..O yüzden eylülün ilk haftasını bekliyorum..

Ankara Cebeci askerlik şubesinden bizzat öğrendim

EATSLEEPSHIFT

Son Düzenleyen cess; 09-08-2011 23:52.
cess isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 09-08-2011, 23:59   #12
brv

Otomobil: Vw 9n

kısa dönemler için gidememe gibi bi durum olmuyo bildiğim.

yaptığın şey bana çok saçma geldi,adamlar sen askare gitmiceksin die seni almışlar sen 3 ay sonra eivallah ben gidiyorum diceksin.ben işverenin olsam çok sağlam söverdim sana.adamları boşu boşuna oyalıcaksın.

Ömerve'isimli üyeden Alıntı
hangimiz hayvan şimdi
brv isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 10-08-2011, 00:05   #13

burak_skry - ait Avatar

Otomobil: astra 1.3

ben geçen sene kasım celbinde gitmek için tecil bozdurdum normalde şubat celbinde gidicektim ekim ayında gittim dilekçe var hazır onu doldurup evraklarla birlikte veriyorsun çok büyük ihtimal istediğin dönemde seni yolluyorlar geçen sene aralık celbine büyük yığılma olduğu halde ben gitmeyi başardım askere
burak_skry isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 10-08-2011, 00:34   #14

driftboy - ait Avatar

Otomobil: Taunus 1.6 GT ( Cosworth project), Taunus 2,0 GTS, Taunus 1.6 GL (Toplanmayı bekleyen)

powERS´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

eğer bir rahatsızlığın yoksa yanina vesikalık al orda 2 tane kullanılıyo da ne olur ne olmaz yanında fazla bulunsun. son bitirdiğin okulun diploma aslı aslı gibidir gecerli degil aslını gorcekler... diplomanın 2 fotokopisi. nufus cuzdanının 2 fotokopisi.

eğer rahatsızlıgın varsa vesikalık cok istiyolar.
Askerlik şubesine gidicem yani bu muhtarlıga gelen kagıdı aldıkdan sonra demi ? ve benim diplomam üniversitede, okuyorum ben. Bikaç kişide sen ugrasmayacaksın okul hallediyo demişdi :S

16EC813´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
maşallah
corsa iyi olmuş
Low-Rider´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
son bir fiyat verem mi
driftboy isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 10-08-2011, 03:19   #15

WarmongeR - ait Avatar

Otomobil: GC8

Askerlik şubesine gidicem yani bu muhtarlıga gelen kagıdı aldıkdan sonra demi ? ve benim diplomam üniversitede, okuyorum ben. Bikaç kişide sen ugrasmayacaksın okul hallediyo demişdi :S
bazen okul halletmeyip askerlik şubesine gittiğinde benim gibi 2000 küsur gün kaçak olduğun ortaya çıkabiliyor. dilekçe verip halletmiştim. kendi ayağımla gittiğim için bakaya durumu olmamıştı. ancak askerliği yarıladığımda eve yoklama kağıdı gelmişti, bu da ancak Türkiye'de yaşanabilecek olaylardan olsa gerek.
WarmongeR isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 10-08-2011, 05:19   #16
sMh

Otomobil: .

cess´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Mezuniyet tarihinden itibaren 3 ay içerisinde tecil ettirmeniz gerekiyor,aksi taktirde asker kaçağı durumuna düşüyormuşuz..(yada aralık celbine otomatik gidiyoruz sanıyorum)

Şöyle birşeyde var; ben 2 yıl tecil ettirmek istiyordum..eğer Ağustostan önce tecil ettirirsem Mart 2013 celbine, Ağustostan sonra ettirirsem Aralık 2013 celbine kalınıyormuş..O yüzden eylülün ilk haftasını bekliyorum..

Ankara Cebeci askerlik şubesinden bizzat öğrendim
şubeye göre değişebiliyor demekki, ben temmuzda 2yıl tecil ettirdim, 2013 agustos dönemi oldu

birde tecil ettirip aralıkta gidebilirsin, mezun oldugumda bütün arkadaslarım bu sekilde gitmislerdi.
sMh isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 10-08-2011, 06:37   #17

powERS - ait Avatar

dostum senın yasın geldiyse sen git subeye muhtarı bekleme. bana ne kendı donemımde ne daha sonra hıc gelmedı muhtardan kagıt.

ayrıca 1 yıl degıl okuldan cıktıktan sonra arkadaslar. ben mart cıkıslıyım 1 kasım da yoklama bıtıyo.

WarmongeR´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bazen okul halletmeyip askerlik şubesine gittiğinde benim gibi 2000 küsur gün kaçak olduğun ortaya çıkabiliyor. dilekçe verip halletmiştim. kendi ayağımla gittiğim için bakaya durumu olmamıştı. ancak askerliği yarıladığımda eve yoklama kağıdı gelmişti, bu da ancak Türkiye'de yaşanabilecek olaylardan olsa gerek.
aynen oyle Türkiye... hamidowic nickli arkadas gorur yazar başına geleni. sen gene şanslısın dilekçeyle hallolmuş. hamit e 900 lira ceza kesildi yanliş hatirlamiyorsam. askerden geldıkten sonra kacak kagıdı geldı..

Eski 10-08-2011, 11:13   #18

Sercan Keklik - ait Avatar

Otomobil: Triportör

Sercan Keklik - MSN üzerinden Mesaj gönder
eylül sonu tecilin bitiyo, ama su an gıdıp yaptırırsan zaten aralıktan önce almadıkları ıcın ( 4 yıllık mezunu ısen) işlemlerini cok kısa sürede yaptırabılıyosun ben 5 dk da yaptırdım mesela, kasıma kadar tecıllı oluyosun. kasımdada zaten askere gıtmek ıcın tekrar subeye gıdıcegın ıcın problem olmuyor.

Cenderma´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Karşıkı Dagları Koruyan Birim Benim
Sercan Keklik isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 10-08-2011, 11:30   #19

nitrO_Oxide - ait Avatar

Otomobil: yok

Sercan Keklik´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
eylül sonu tecilin bitiyo, ama su an gıdıp yaptırırsan zaten aralıktan önce almadıkları ıcın ( 4 yıllık mezunu ısen) işlemlerini cok kısa sürede yaptırabılıyosun ben 5 dk da yaptırdım mesela, kasıma kadar tecıllı oluyosun. kasımdada zaten askere gıtmek ıcın tekrar subeye gıdıcegın ıcın problem olmuyor.
Peki hiç tecil ettirmeden eylül ayı içersinde askerlik subesine basvursam ne olur ?

kime sorduysam aralık doneminde keisn gidersin dedi şimdi burayı okudum içime kurt düştü
nitrO_Oxide isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 02:53 ::::