|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: opel corsa 1.3cdti-stock si
|
aracın muayenesi ni geç yaptırmanın sakıncası varmı yakalandığımızda ne gibi bir uygulama söz konusu atıyorum 7-8 ay sonra veya 1 sene sonra yaptırsak faiz veya bir ceza ödenirmi
sebep aracım van koltukları müzik tesisatı sökmeye üşenmem ![]()
__________________________________ İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: M.B
|
öncelikle muayenesini yaptırmadığınız her ay için muayene ücretinin %5 ceza faizi eklenecektir. eğer ki aracınız muayenesiz trafikte kullanır ve yakalanırsa ilk olarak 55 tl hatırlıyorum ceza kesiyorlar ve 7 gün içerisinde muayene yaptırmanız için bir kağıt vererek gönderiyorlar 7 gün içerisinde yaptırmaz iseniz sistemden otomatik olarak aracınız trafikten men oluyor ve aracınız ilk uygulamada ilk sorgulamada park halindeyken bile çekiciyle otoparka çekilir ve bağlanır.Bildiklerim bunlardır umarım yardımcı olabilmişimdir ..
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: yok
|
Gecikme bedelini sen hesapla....
TÜVTURK Araç Muayene İstasyonları onun dışında yakalanırsan ilkinde 60 lira ceza yerisn 2.cisinde ruhsatın bir nüsnasını alırlar ve seni muayene sevk kağıdı verirler 1 haftalık onuda geçersne ve yakalanırsan aracın bağlanır... muayene için aracı çıkarıp muayeneyi yaptırmadıp gene yakalanırsan bilmiyorum arıtk deli gibi ceza öderisn |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: GolfPlus
|
aslında yakalanmadığın sürece %5 aylık ceza seni çok etkilemeyecektir.
Şöyle ki; Kamyonet muayene ücreti: 135.70tl 1 yıl geçerlilik süresi olacak. Buna karşın 1yıl muayenesiz binseniz 81.42tl gecikme zammı ödeyeceksiniz. ![]() Yakalanmadığınız sürece 1yıl sonra karınız 54.28tl Gecikme zammı saçma bir uygulama malesef
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Fabia vRS
|
aslında bu muayene işine ben şöyle birşey sorucam;
benim aracım mesela muayene zamanı geldiğinde arızalıydı bir süre böyle bir süre tamirde ve bir sürede parça beklediğinden dolayı yürüyecek durumda değildi 3-4 ay gibi bir süre bunun ile ilgili bir hakkım varmı? mesela muayenesi gelen araç arızalı ise yerinden kalkmıyorsa nasil bir yol izlenir? |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: GolfPlus
|
Böyle durumlarda trafikten çekme belgesi alınabiliyor
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: opel corsa 1.3cdti-stock si
|
cevaplar yetirnce aydınlatıcı tsk ederim
__________________________________ İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL |
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
Otomobil: Honda Civic
|
valla bu kadar teknik ve açıklayıcı bir cevap olmazdı heralde
|
|