şimdi aldım hatta ikisinide aldım tr tuningde selcuk (stp)nin aracı görünce bence o kadarda güzel olmasada cokta kötüde diil
bide bana cok güzel süpriz oldu vız 22 subaruya müzik sistemi yapmıştım ondan sonra satmıştı şimdi gayet güzel olmuş:D
Printable View
şimdi aldım hatta ikisinide aldım tr tuningde selcuk (stp)nin aracı görünce bence o kadarda güzel olmasada cokta kötüde diil
bide bana cok güzel süpriz oldu vız 22 subaruya müzik sistemi yapmıştım ondan sonra satmıştı şimdi gayet güzel olmuş:D
arz talep meselesi bu işler.. katileli araba istemeyenlerin sayısı da daha fazla bence, "benim arabadan çıkmış du bi alalım da bakalım" mantığı..
mesela bizim pastanemiz war, cevizli baklawayı hiç sewmem ama çıkartmak zorundayız. mantık aynı mantık. insanlar fiber manyaa olmuş dergide de yayınlanıo işte yani dergiciler de haklı, fiber görmek isteyenler de, biz de..
Ben derginin kalitesinin düştüğüne inanmıyorum. Sadece Türkiye'deki araçların kalitesi düştü. Bunun da ekonomik sorunla bir ilgisi var. Hep daha iyiye gitmesi gerekirken yerimizde sayıyoruz. Yoksa dergide devamlı olarak yeniliklere yer veriyoruz. Neyse güzel araçlar şu an için yapım aşamasında. Umarım bu ay içinde biter de sizlere sunabiliriz.
Alper o kadar önemli bir noktaya değindi ki... Sizlerin anladığı kadar modifiyeden anlamayanlar da var. Adam sırf kapaktaki fiber dolu araca aşık oluyor ve cebinden para çıkarıp satın alıyor. Siz ekmek yediğiniz yerde hep daha fazla kazanmaya çabalamaz mısınız? Açıkcası ben hep daha fazla satılsın ki bize de dönüşü daha iyi olsun diye düşünüyorum. Fakat bunu yaparken denegelemeyi iyi yapmaya çalışıyoruz. Mesela bir Type-R ve RS karşılaştırması var. Tam 4 günümüzü bu araçların testi için harcıyoruz. Bu karşılaştırma konuşulmuyor da fiber tamponlu megane, 206 konuşuluyor. Biraz yapıcı olalım arkadaşlar lütfen. Hep Ayberk'in başının altından çıkıyor bunlar. :D
onur bey yanlış düşünüyosunuz bence. kalite düşmedi, her geçen günde katlanıyor.. diğer bir konu ayırmış olduğunuz 4gün her 2 araç içinde değiyor, ama insanlar artık bence bi jant bi fiberden ibaret basit şeyleri görmek istemiyor, bunu kabullenin bence, yapıcılık ve kırıcılıkla alakası yok, ama siz koymak zorunda kalırsınız o başka bi konu.
Siz fiberleri koydukca, gören 10 kisi daha fiber yaptırıyor, onu da koyunca bi 100 kisi daha yaptırıyor, gittikce o tarz tiplerin tekeline dogru ilerliyor bu is :)
SC+Turbo yapılmıs, esi benzeri olmayan bir MCS kapak olmuyor, gidip fiber mezarlıgı bir otomobil kapak oluyorsa bu iste bir yanlıslık vardır.
Ben fibere de karsı degilim, en basiti önceki sayıdaki 'bravo'...
Yapım asamasından bitene kadar ilgiyle takip ettigim bir otomobildi ve dergide keyifle okudum, motor modifiyesi varmıydı yoktu...Ama fiber isciligi, secilen aksesuarlar muazzamdı.
Fiber olsun, ama biraz secici olun...
Ticaret tabiki farklı birsey, arz talep meselesi bu isler ama bir dergimiz var keyif aldıgımız, onu da apaci otomobillerin istilasından kurtarın bence...
aylardır dergi almıyorum, çok dikkatimi çeken birşey olursa belki alırım.
fiber meselesinde benim tek şikayetçi olduğum mazda'da aynı tampon, honda'da aynı tampon, ford'da aynı tampon, pug'da aynı tampon, fiat'ad aynı tampon vs.vs.vs. her arabada aynı tampon..
bir ara bütün tamponlu arabalar ferrari f430 akrabasıydı.
neyse size kolay gelsin.zor iş.
dogrusunu koyanlarda var Draggercım :D Yavuzum :D
TR Tuning'in kapaklarını da dökmeyelim simdi buraya :)
Bu ay hakkını yemeyelim ama yakısmıs kapaga STP ;)
stp senin aracın gercekten çok güzel bi araç kapagada yakışmış bu arada :)
sadce stp var içi boş bence
Ben de bugun su tuning turkiyeyi alıyım, fiatturkey bulusması varmıs icinde :)
Selçuk kardeşim önceden de söyledim :) Aracın çok güzel fakat kusura bakma biz koyamazdık kapağa. iyi olmuş trye çıkman ;)
Hah tam ben de bu karşılaştırma hakkında yazacaktım. Derginizi sadece bu karşılaştırma için aldım. Beni body kit modifiyeli arabalar zerre kadar ilgilendirmiyor.
Şimdi gelelim karşılaştırmaya: 4 gününüzü harcamışsınız ama 1 sayfayı bile doldurmayacak şeyler yazmışsınız. Nerde bu araçların 0-100km/h, 0-400m, 0-1000m zamanları? Ortalama yakıt tüketimi, 100-0 km/h fren mesafesi bunlarda olabilirdi. Dyno sonuçlarına da güvenilmeyeceğini bir kez daha görmüş olduk. 193 NM torka sahip Type-R dynoda 179 NM, 215 NM torka sahip Clio RS ise 193.3 NM çıkmış.
Selam. Bahsi geçen araçların sürüş izlenimlerini yaptık. Yolda nasıllar, dyno'da nasıl sonuç verdiler gibi bilgileri aktardık. 0-100, 0-400, 0-1000 metre verilerini heryerde bulabilirsiniz ancak 2 aracı da test etmiş birisinin yorumlarını her zaman okuyamazsınız. Değil mi? Kaldıki bu bahsi geçen 0-100 vs vs vs testler için test cihazı gerekli. Diğer dergilerde bahsedildiği gibi kronometre ile ölçülen 0-100 metre verileri pek doğruyu yansıtmıyor. Dinamometre sonuçlarına da birşey diyemiyorum sonuç ortada :) Suç acaba dyno'da mı yoksa tüm basın tarafından hor kullanılan test araçlarında mı...? Saygılar.