ne acı... (noktalar devam eder)
Printable View
ne acı... (noktalar devam eder)
Sürmemen hata olmuş :) )tabi bahsettiğin standart açık tekerlek bir araç değilse.
Şaka bir yana zaten volkicar homologe yani onaylanmış bir yarış arabası değil, bahsedilen miktar kendi kupasında yarışmak için. Daha ucuza pistte sezon kovalanabilir ama ulaşım konaklama ve yemek her zaman hesaplanmalı. Zaten herkes schumacher ama siz yine de bu hesaplara ufak tefek darbeleri, sarf malzemelerini ve mekanik hasarları da eklemeyi unutmayın.
Motorsporları ucuz değildir maalesef ama çevremdeki arkadaşlarımdan da biliyorum, yapmak isteyen her türlü imkansızlık içinde yapıyor, üstelik başarılı da oluyor. Yazıdaki yazdığı gibi bu bir tutkudur, araba sevdası ile karıştırmayalım.
motorsporlarına girmek için öncelikle güzel bir geliriniz bir de ya gel bana sponsor ol 15-20 bin ver diyebileceğiniz 5-10 tanıdık ya da çevreniz olması lazım ...
bu kadar kaynak bulup da bu işi rahat rahat kotarabileceğinizi düşünmeyin, daha başka fedakarlıklarınız da olur ....
volkan ışıgın kendı düzenledigi bir ralli gibi algıladım ben rakamalrda herkes farklı demiş içine girmeden çözemeyecegiz anlaşılan :D
Bir yarışta harcanan para özetle şu;
200 lira benzin
6 tane lastik (2 yedek) güzel bir lastikse tanesi 250€
Kayıt ücretleri vs yaklaşık 500
Şehir dışı ise istanbul izmir araç taşıma maliyeti 1500tl civarı
yediğin içtiğin minmum 250
servis vericek birileri lazım
liste uzar gider... :) sadece 800 liraya yarışılan yarış varsa hayatımı o yarışa adarım:)
Bunu benim yaptıgım gibi minimumada indirebilirsiniz. Servis tanıdıktan, ya da kendinden lastik önceki yarıştan kalma vs ama o zaman kazanma şansı düşüyor.:)