|
|
#1 | |||
![]() |
Uzun süredir almak istediğim araçlardan biri, belki bir ihtimal arabamı satarsam alabilirim. Ama her şeyden önce o araç hakkında olabildiğince bilgi toplamak istiyorum. Hem kendim için, hem genel olarak bu aracı düşünenler için. Forumda arama yaptım Volvo S40 olarak. Max 20 sayfa sonuç çıkıyor zaten forumumuzun mükemmel arama motoruyla ve evet her sayfasına baktım
![]() Şimcikk Genel olarak gördüğüm kadarıyla alt takım ve bakım için kullanılan motor ve şanzıman parçaları(baskı balata yani) uygun fiyatlı. Ayrıca yan sanayileri de var. Ama elektronik parçaları, iç mekan parçaları ve kaporta parçaları pahalı görünüyor. Gerçi 1-2 kişiden yan sanayi kaporta parçaları olduğunu duydum ama bilmiyorum.Galiba turbo ömrü 150.000 civarı falanmış normal kullanımda. 100.000 bakımında falan neler değişmesi gerektiğini yazmıştı Onur abi(Adana'dan S40 sahibi bir abim), değiştiyse sıkıntı yok diyordu. Performansı ve neler yapılabileceği konusu çok önemli değil aslında zaten 200 hp bana hayli hayli yeter.. Yapacağım tek şey cut out ve filtre kiti olur. Cut out için de galiba katalizörle ilgili soruların cevaplanması gerek. Filtre kiti de zor takılıyormuş diyorlar ama Onur abide bir kit vardı onun replikasını yapabiliriz belki. Şimdi sizden genel olarak, yakıt tüketimi( özellikle LPG ile uyumu ve LPG ile yakıt tüketimi), yedek parça fiyatları, kronik hataları hakkında biraz bilgi istiyorum. Konuyu sohbet e açmış olmak mantıklı gelmedi ama nereye açacağımı bilemedim, yanlış yerde taşınabilir tabi ki. Şimdiden fikirleriniz için teşekkürler, umarım güzel ve kapsamlı bilgiler çıkar |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Volvo S40
|
Merhabalar öncelikle tavsiyem 2001 ve sonrası bir s40 almanız çünkü bariz çok fazla fark var aralarında gerek yakıt gerek perfrormans, tamponlar farklı iç mekanda ufak çaplı güzel değişikler var.
Eğer performans konusu çok önemli değil ise 1.9T4 almak yerine 2.0T 163HP lik olanlardan alırsanız T4 e göre motor ömrü daha uzun olduğu için daha uzun zamanlar sıkıntısız kullanırsınız ki zaten filtre kiti ve cut out da olacak dahada performanslı olacak aracınız. Kronik rahatsızlığı varmı dersen benim sürekli yaşadığım 1 tane var oda heryerde mutlaka birilerinin yanınıza gelip aa volvo bu arabalar çok sağlam çok güzel araçlar vs diye konusmaya başlayıp nerden baksanız 10-15dakikanızı alırlar ![]() Sürüşü konforu çok tatmin edici bir araç lpgde 30kuruşu geçmez yakıtı Yetkili servise girersen öperler özellikle kaportada tamponumda çatlak var yaptırıcam bi gittim çıplak tampona boyasız montaj hariç 1100TL fiyat çektiler o yüzden biraz araştırıp daha ucuza bulunabiliyor.Şuan aracımı satıyorum satmamın tek sebebi sunroof'unun olmaması yoksa satmayı düşünmem bile ama artık sunrooflu bir araba istiyorum
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
1.9 T4 ler daha dayanıklı diye biliyorum ve bulduğum araç 2001 model sunrooflu zaten
Ben şu an Accord kullanıyorum, 20 liralık Lpg ile yaklaşık 90 km falan gidiyor.. LPG değerleri bundan kötü olmamalı diyeyim.. Olursa aile sıkıntı yapar bana
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
|
en güzel seçimi yapmışsınız bana araç babamdan kaldığı için 5 senedir biniyorum bugun başka bi s40 alıcak olsam benimde seçimim kesinlikle 1.9T4 2001 Model sunrooflu olurdu
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: dutch cars , jap bikes
|
doğuş s... et macera arama masraf kapısı olur t4 bence,hondaya bindigin gibi binemezsin amcadan vti var facebooka ekledim fotosunu onu soner almadan al bana duacı ol kardeş
__________________________________ 97' E36 318is - sold 97' 106gti - sold |
|
|
|
|
|
#6 | |
![]()
Otomobil: b5
|
2.eli ne durumda araştırdınızmı? biraz uğraştırıcak bi araç gibi,gerçi dizel olması avantaj
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
Volvolar modifiyeye çok açık bir arabalar değil, modifiye diyorsan sürekli sıkıcam rolling vs vti daha mantıklı tabi ama tunch arkadasımızın yorumuna katılmıyorum masraf kapısı olur demiş ama bir volvo geçmişi varmı? ben ve volvo forumundan arkadaslarımın öyle sanayilerde vs günlerce kaldığını hatırlamam. Klasiktir volvo alırsın gerekli bakımlarını gereken zamanlarda yaptırırsın biner devam edersin. Hondadan daha fazla keyif veren bir araç bana göre...
Not: Bu yorumumu uzun zamanlar honda ve volvo kullanmış birisi olarak söylüyorum.
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Laguna dTi
|
forumda satılık bir s70 t5 var.o benim bayaa hoşuma gitti.
modlayacaksan makyajsız 1,9t4 lere makyajlı 2,0ların turbosunu takıyor değiştirenler.hardcore yüklemeyip sadece yazılımla devam ediyorlar. otomatik alma.150,000de otomatik volvo+turbo diken üstünde gezdirir. doğru bilgi edinmişsin.mekanik parçalar ucuz ama hele serviste elektrik+kaporta+konsol parçaları çok pahalı.4 flaşör tuşu 70 yada 90 liramıydı neydi plastik bi tuş altı üstü.yoltutuş fren 200 hp arabada olması gerektiği gibi olmasada kötü değil.euroncapte ilk 4 yıldız alan araba. volvoda performans turboyla başlar
__________________________________ otomobiline atla, basabildiğin kadar bas, buralardan uzaklaş biraz |
|
|
|
|
|
#9 | ||
![]() |
ben alacak olmamdan çok meraktan açtım konuyu ![]()
13 tane 4 yıldız alan aile arabasından biri.. ve yan darbe testinde gözlerim açık kaldı.. yandan bir şey çarpsa burnun kanamıyor neredeyse
|
||
|
|
|
|
|
#10 |
|
TechTurkey
Otomobil: Corsa C
|
Volvo s40 t4-2.0T hakkında
şöyle bir konu açmıştım zamanında doğuş ne diyeyim sana , sen devamlı dert arıyorsun başına alsan temizini bulması dert , satmaya kalksan o daha bir dert özelden konuştuklarımızı duvara anlatsaydım şimdi bniiyordu duvar bile bir arabaya
__________________________________ ... |
|
|
|
|
|
#11 | |
![]() |
Bu seçeneklerden birisi sadece.. Kia Rio bakıyorum bir yandan İlk sahibinden buldum beyaz sunrooflu 110000 de falanmış , tek parça arka çamurlukta boyası var.. ona da çöp kamyonunun bir tarafı takılmş yırtmış çamurluğu.. birmotta tüm servis kaydı var arabanın.. yani böyle bir şey olmasa bakmam.. fiyatı da bana uygun.. MKT'nin komşusu zaten adam ben gerçekten aklımdaki sorular için açtım konuyu.. arabayı almasam bile güzel bir bilgi kaynağı olabilir konu |
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: S40 T4.5 - 850 T5
|
2 yıldır biniyorum mermi gibi araba maşallah...
her arabada çıkabilecek arızalar dışında abartı bişiy çıkmadı... bobinim değişti turbom 170k da revize oldu o kadar... alcaksan manuelini al... gideri konusunda emin ol bi aile arabası görünümünde ama görünümünün aksine aşırı hızlı bi araba... şu an hks mantar,cut aut,76 dp var yazılımım standart olmasına ramen çok güzel ivmeleniyor... bi ara üşenmezsen ufak bi ibre vidyosu koyayım fikir verir... cut aut kapalıyken ise bildiğin aile arabası... şunu söyleyim benim bundan önceki arabamda s40 dı oda buda maşallah aşırı sorunsuz arabalar... ben yağına çok önem veriyorum gereginden erken değiştiriyorum o kadar yaptıgım ekstra bişi de yok yani ![]() bence öyle denildiği gibi dertli tasalı araba değil aksine dertsiz tasasız ve gerçek anlamda hızlı bir araba... tabi bu dediklerim diri güzel bakılmış bi t4 için geçerli... kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: opel corsa 1.3cdti-stock si
|
tüple yürütemezsin bende vardı sorunlu arabalar yedek parça olarak accord sonra hiç tavsiye etmem oturur ağlarsın
accord tüple nasıl o kadar gidiyor onuda anlamadım ya model kaç __________________________________ İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
güzel montajla brc veya prince de çok memnunn olanlar var..
|
|
|
|
|
|
#15 | |
![]() |
zavoli varmış üstünde.. benim amacım tüpte basmak değil yani, tüpte şehir içi takılayım bir yerlere gideyim falan.. ben zaten her yere 50 yle giden bir adamım şehir içinde.. accord'da da öyle sürüyorum.. ama derseniz ki lpg her türlü bu arabaların kimyasını bozuyor, lpg de kullanıp benzine alınca eskisi gibi performanslı olmuyor, zaten almam
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Laguna dTi
|
volvoya tüp takacaksan kesinlikle prins takacaksın paraya kıyıp
__________________________________ otomobiline atla, basabildiğin kadar bas, buralardan uzaklaş biraz |
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
yok ya öyle kimyasını bozma fln.benim arabamda zaten 4bin dd den sonra benzine geçiyor.
dediğin gibi lpg ekonomi amaçlı... |
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: clio 3
|
accordla 20 tl ye 90 km gidiyosun ve çok diyosun araç 2000 motor olması lazım ağırlığı neydi?bence aracın gayet ekonomik
|
|
|
|
|
|
#19 | |
![]() |
üstünde takılı zavoli var yani ben bir şeye kıyamam
zaten zavolinin tüpü de turboya göre falan değilse hiç almam yani90 çok zorlarsam.. genelde 80 gidiyor.. 1850cc ,lpg ile beraber 1400 kg falan.. aslında benzinde 10 litre falan yakıyordur şehiriçi, lpg de 1-2 litre fazla yakar.. hesaplayınca normal gibi görünüyor.. |
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 03:00 ::::

Genel olarak gördüğüm kadarıyla alt takım ve bakım için kullanılan motor ve şanzıman parçaları(baskı balata yani) uygun fiyatlı. Ayrıca yan sanayileri de var. Ama elektronik parçaları, iç mekan parçaları ve kaporta parçaları pahalı görünüyor. Gerçi 1-2 kişiden yan sanayi kaporta parçaları olduğunu duydum ama bilmiyorum.