User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
24 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Motosiklet Kullanıcılarına Çanta Şoku

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Motosiklet Kullanıcılarına Çanta Şoku

Motosiklet Kullanıcılarına Çanta Şoku
    Bir şirketin başvurusu motorsiklet sürücülerine sıkıntı veren bir kararın çıkmasına neden oldu. Emniyet, motorsikletlerin taşıma kutuları için onaylı ‘tadilat’ projesini şart koştu. Onayı ruhsata işlenmeyenin motosikleti 1 ay süreyle bağlanacak.

Kargocular ile pizzacıların A-2 ehliyetle kullandığı motosikletlerin arka kısmında bulunan "taşıma" kutuları mevzuata takıldı. Şikayet üzerine yapılan yeni düzenleme Türkiye'deki 2 milyon 527 bin 190 motosikletçiyi zora soktu. Trafik denetimlerinde "tadilat" projesi onaysız ve ruhsata işlenmemiş olan motosikletler bir ay parka çekilecek ve sürücülerine 72 TL ceza kesilecek. İstanbul'da uygulanmaya başlayan genelge on binlercemotosikletçinin isyan etmesine neden oldu. Motosiklet tutkunları, "Kargo, pizza ve lokantaların siparişlerde kullandığımotosikletler yüzünden hepimiz cezalandırılmak isteniyoruz" diye tepki gösterdi.

Her şey Anadolu Restoran İşletmeleri (MCdonalds) şirketinin Emniyet Genel Müdürlüğü'ne başvurup ev ve işyerlerine sipariş götüren motosikletlerin arka şasisi üzerindeki taşıma kutularının "tadilat" kapsamında olup olmadığını ve bu hususun ruhsatlara işlenip-işlenmeyeceğini sormasıyla başladı.

TSE'DEN GÖRÜŞÜ SORULDU
    Emniyet konu hakkında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan bilgi istedi. Bakanlık da Araçların İmal, Tadil veMontajıHakkında Yönetmeliğe (AİTM) atıfta bulanarak "Bir araç üzerinde imalatından sonra ve/veya hizmet süresinde, aracın niteliğini değiştirecek şekilde yapılan işlemtadilattır" dedi ve ardından Türk Standartları Enstitüsü'nden (TSE) görüş istedi.

TSE, motosikletlerin arka şasisi üzerinde yer alan taşıma kutularının aracın niteliğini değiştirdiğini savundu. TSE'nin cevabında, "Bu yüzden araçların mevzuata göre tadilat projeleri hazırlanarak onaylanması ve tadilatların tescil belgelerine işlenmesi gerekir" denildi.

72 TL CEZA KESİLECEK
    Emniyet GenelMüdürlüğü, 81 il emniyetine motosikletlerin arka kısmında yer alan taşıma kutuları hakkında bir genelge gönderdi. Genelgede,motosikletlerin arka şasisi üzerine taşıma kutusumontesi yapıldığına dair tadilat projesi ile muayenesinin yaptırılıp yaptırılmadığının kontrol edilmesi istenildi.

Trafik ekiplerine, "Yapılan kontrollerde motosikletler üzerindeki taşıma kutularını belgelerine işlettirmediği tespit edilen sürücüler hakkında Karayolları Trafik Kanunu'nun 32'nci maddesine göre işlem yapın" emri verildi. Buna göre, "tadilat" projesi onaysız ve ruhsata işlenmemiş olan motosikletler bir ay parka çekilecek ve sürücülerine 72 TL ceza kesilecek.

A-2 ehliyetli 1.4 milyon kişi var
    Türkiye'de trafiğe kayıtlı 2 milyon 527 bin 190 motosiklet bulunuyor. Bu motosikletler A-2 ehliyetle kullanılıyor. 1 milyon 435 bin 414 kişi ise A-2 sınıfı sürücü belgesine sahip.

Kazalara neden oluyor
    Yeni düzenlemenin kargo ya da sipariş yetiştirmek isteyen pizza ve lokantalara ait motosikletlerin arka kısmına haricen konulan ve ebadı bir metreyi bulan kutuların trafikte seyreden araçlara "sürtüp" zarar vermesi üzerine yapıldığı öğrenildi.

Eskort polsiler de bile var
    Motosiklet kulüpleri karara tepkili. Kulüpler, "600-1200 cc motorlarda fabrikasyon çıkışlı orijinal iki ya da üç bagaj (çanta) bulunuyor. Motorun faturasında ya da belgelerinde orijinal çantalar yer almıyor. Şimdi trafik polisleri bizi çevirip, 'Bagajınızın tadilat projesi var mı? Ruhsata işlendi mi' diye soruyor. Yüz binlerce motosikletle fabrika çıkışlı bagaj ve çantalar var. Kargo, pizzacı vb. motosikletler ile bizlerin ayrı tutulması gerekir" dediler.

Kulüpler, üretiminde standart olan bagajların Yunus ve Şahin polis ekiplerinde de olduğunu savunarak, "Hatta Başbakan'a eskortluk yapan 1200 cc motorlarda da orijinal bagajlar var. O zaman polis önce kendi motorlarına tadilat projesi hazırlatıp onaylatsın" diye tepki gösterdi.

Kaynak: Bugün Gazetesi

SkY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gün geçmiyor ki saçmalıklar çıkmasın ülkemde..

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyinsizce bir karar. Her motortda var çanta. Şimdi herkes bide tadilat projesimi çizdircek, kimler para kazanacak aceba.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o soruyu soran gerizekalınında, motorumdaki çantanında yanınakoyim. bi o kalmıştı ordanda yerleştirsinler.
    40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tüüüüv den başka kim kazanacak. Gidip muayeneye sokucaksın parasını verip. esas para tüv e gidecek.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı YavuzNaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o soruyu soran gerizekalınında, motorumdaki çantanında yanınakoyim. bi o kalmıştı ordanda yerleştirsinler.
    mc donalds sormuş işte.
    IN BOOST WE TRUST

onat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence yerinde olmuş. Ankarada iple bağlanmış çantalar var motorlarda. emin olunki fabrikasyon ve markalı ürünler hiçbir polisin dikkatini çekmez. bence çok kararında olmuş.
    schumi
    dr.46
    iron tyson
    frank ' the chemist ' zane

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence yerinde olmuş. Ankarada iple bağlanmış çantalar var motorlarda. emin olunki fabrikasyon ve markalı ürünler hiçbir polisin dikkatini çekmez. bence çok kararında olmuş.
    haksız değilsin aslında
    hep böyle kararlar angut insanlar yüzünden çıkıyor

aynı şey xenon farları içinde geçerli
    önüne gelen apaçi merceksiz farlarına ucuz xenon takarsa öyle olur
    önüne gelen angut, motorun arkasına iple çanta takarsa böyle olur işte

benim motorumda givi çanta vardı bilirsiniz işte
    takmalı sökmeli canavar gibi
    ama diğer iple miple salak saçma çanta takanlar yüzünden bizde aynı kefeye koyuluyoruz.

Murat Özcan
    Misafir
    O kadar iş varken bu nerden çıkıyor ya hey allahım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haksız değilsin aslında

benim motorumda givi çanta vardı bilirsiniz işte
    takmalı sökmeli canavar gibi
    ama diğer iple miple salak saçma çanta takanlar yüzünden bizde aynı kefeye koyuluyoruz.
    abi sana yemin ediyorum resim çantası vardır ya hepimizin olmuştur plastik beyaz malzeme içi zigzaglı plastik adam ondan kare kutu yapmış ve kalın iple motora bağlamış. şimdi bu adamın çantası düşse arkadan gelen motor veya araba'nın önüne düşse adam paniklese gitse girse biryere ??

bence karar mantıklı. ayrıca xenon örneği cuk oturmuş.
    schumi
    dr.46
    iron tyson

Jehuty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çantasından önce üstündekinin ehliyetini sorsunlar..

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gayet yerinde bir karar saçma sapan çantalarla gezenler var motordan büyük yada düştü düşecek şekilde gezenler... 3tane tüp taşıyanmı dersin boşta 1 2iple bağlayanımı.... belli bir standart getirilsin artık...
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adam ufacık scooterın arkasına 1e1 ebatlarında 1m^3lük sert plastik kutuyu koymuş, hatta koymamış, direk iple bağlamış, onunla trafikte makas atıyor, aralardan geçiyor, sonra o scooterın kendinden bile büyük ne olduğu belirsiz standart dışı köşeli nesne trafikte şeridinde bekleyen arabaları boydan boya çiziyor, sonra arazi... Sen de kovala ki yakalayacağım diye...

Ama tabi yine kurunun yanında yaş da yanıyor. Kask çantaları, motorun dengesini bozmayacak şekilde dizayn edilen oem ekipman çantaları taşıyanlara bu zorunluluğu getirmenin ne anlamı var? Hangisinin tehlike kaynağı olduğu, hangisinin orjinal olduğu aşikar. Koskoca TSE koyamıyor mu bir ebat veya dizayn sınırı? Sanki ben 1e1lik 1m^3 kutuyu götürsem ruhsata işlemeyecekler mi? O kutu ruhsata işlenince artık tehlikesiz mi olacak? Herkes işi üstünden atma çabasında. Kimse çözüm derdinde değil.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

ToNy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haksız değilsin aslında

+1907

Kesinlikle çok doğru bir yorum...

Savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye, zaman ki sana hasta oldu. İncelikli haytasın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kim motorun arkasına portakal kasası bağlıyorsa, kim 2 çubuk profil kaynatıp 2 vidayla çanta bağlıyorsa, kim ehliyetsiz kasksız geziyorsa onun elinden alsınlar motoru hiç acımam, benim sucum ne şimdi çantasına bağlantı ayaklarına 450 lira para vermişim sadece bir kask koyabilmek için, yanlış anlamayın motorum sadece 3bin lira

b.ustaoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence de yerinde bir karar. artık abartılmaya başlamıştı çanta mevzusu. sağlam güvenli olmayan bagajlar kesinlikle cezalandırılsın.

ayrıca enduro tarzı motorlarda ki ekstra bagajlar son derece güvenli ve projeye ihtiyaç yok. o biraz saçma olmuş. zaten fabrikasyon takılabilen bişey ve direkt motorun şasesine bağlanıyor vidalarıyla. son derece güvenli. onun sıkıntı olacağını sanmıyorum.

ancak pizza ve kargo şirketlerinin bagajları da bence belli bir std.ta olsa iyi olur kanısındayım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı YavuzNaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kim motorun arkasına portakal kasası bağlıyorsa, kim 2 çubuk profil kaynatıp 2 vidayla çanta bağlıyorsa, kim ehliyetsiz kasksız geziyorsa onun elinden alsınlar motoru hiç acımam, benim sucum ne şimdi çantasına bağlantı ayaklarına 450 lira para vermişim sadece bir kask koyabilmek için, yanlış anlamayın motorum sadece 3bin lira
    ya emin ol polis, senin gibi motoru olan ve orjinal görünümde olan bir makineyi durdurmaz.

bizde vfr varken çıkabilir yan çantalarıda vardı. geziye giderken takıyordu babam, ben çıkarıyordum kolay pratik birşey. mesela bu kanun o zaman çıkış olsa en ufak bi endişem olmazdı. sende etme. onların derdi senle benle değil.
    schumi
    dr.46
    iron tyson

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya emin ol polis, senin gibi motoru olan ve orjinal görünümde olan bir makineyi durdurmaz.

bizde vfr varken çıkabilir yan çantalarıda vardı. geziye giderken takıyordu babam, ben çıkarıyordum kolay pratik birşey. mesela bu kanun o zaman çıkış olsa en ufak bi endişem olmazdı. sende etme. onların derdi senle benle değil.
    umarım öyledir yarın beni çeviripte çantanı ruhsata işletmemişsin motoru alıyorum işte buda 70lira ceza makbuzun demezler inşallah, kızdığım nokta sorumsuz insanlar yüzünden neden hepimiz aynı kefeye konuyoruz, onları ayıklamayı denesinler abi, bu iş yaptırıma dönüşürse projesi ruhsatı gittisi geldisi 200-250 lira yazık değilmi.?

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    muhalefet olmak istemem ama motorların o kuryeler için demiyorum pizzacıların bazı kalitesiz metaldan kutuları var ve motordan bazen geniş oluyor kenarları paslı araçların arasında geçerken yan aynalara çarpma olayları oluyor.bu arada bu ayna olayı başımıza geldi...
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)