En mantıklısı....
Ben de bir şey alacakken yurtdışına çıkanları gözler oldum...
Printable View
e peki yurtdışından bavul neyse de bir sandık dolusu parçayı ülkeye sokmak sorun olmuyor mu?
@chatin
aslında olur ama havaalanındaki gümrük müşavirleri insaflı insanlar ise ki değişenler insaflıydı,şimdi detaylı bir şekilde ürünleri cıkartıp inceliyorlar.hatta netten fiyatlarına baktıklarını bile gördüm.
AYNEN BU ISLER ANKARADA OLUYOR orda bı kac tane kadınla bır mudur war .. ınsanı cıleden cıkarıyorlar
hatta rusvette yıyorlar aracıma stop getırttım kız arkadasımın adına ...vermedıler kız arkadasımın adına bmw yok dıye sonra gumrukculer kımlıksız evraksız rusvetle geırdıler bana ... buyurun yorumu sız yapın
abi o calışan memurlar başka bolgelere atanmıyormu hiç?
istanbulda nerdeyse 6 ayda 1 rotasyon oluyor.siz o hatunlar cok cekiyorsunuz üzüldüm valla.
stop u almana sevindim.
Valizinle getir kimse bisey demez..
araç kimin adına ise gelen parça da onun adına gelmiş olacak. ruhsatın aslını istiyorlar fotokopi kabul edilmiyor malesef. şu ptt deki hatun baya ünlü herkesin kulaklarını bol bol çınlattığı hatun bu arada. köroğlu misali kapatmış köprünün geçişini yarıp geçebilene aşk olsun :)
Aranızda globalshop.net i kullanan var mı ?
bu arada duymuşsunuzdur yeni gümrük mevzuatınca parfumeri ürünlerinin yabancı sitelerden yurtiçine kargo ile girişi yasaklandı ... strawberrynet firması da sipariş alımını Türkiye'ye kapattı.
benim kullandığım parfüm burda 130TL, yurtdışından alınca ise kargo dahil 22 pound... ya herro ya merro deyip şansımı denedim 3 ağustosta, sonuçta enayi gibi burda 130 tl para kaptırmaktansa yurtdışına 50 tl kaptırırım dedim ...
bugun parfüm elime ulaştı :) bugun bi tane daha sipariş vericem, takılana kadar denerim...
bilgilerinize yani bazen aradan kaçabiliyor demekki ;)
Sağlam bir hort yapalım.
Bildiğim kadarı ile geçen senelerde yurtdışı alışverişlerinde gümrük limiti 75€ idi.
Peki günümüzde €3.1x'lerde geziyor $'da 2.3x'lerde. Bu durumda;
75€ düz hesap 230TL, 100$'da 230TL yapıyor. Sormak istediğim şey bu sınır Euro'da da Dolar'da da 75'mi yoksa kura göre oynama imkanı var mı ?
Doları baz alarak kargo dahil max. kaç dolarlık alışveriş yapabiliriz?
75 euro kaç dolara tekabül ediyorsa dolar limiti odur.. yani tl değerinde dolardada eurodada aynıdır limit..
kargo hariç 75 euro'luk limitiniz var. kargo parasını faturaya ayrı olarak yazdırırsanız gümrükte ona göre işlem yapıyorlar. ama kargo fiyatı ayrı yazılmazsa, toplam fiyat olarak tek rakam yazarsa kargo fiyatı dahil işlem yapıyorlar.
kargo hariç ama aldığın yer price ın yani ürünün ana tutarının içine shippingi dahil ederse o zaman kargo dahil gümrüğü ödemek zorunda kalırsın ama kargoyu ayrı ana parayı ayrı alırsa sadece ana para üstünden vergi verirsin..
vergi derken limiti aşarsan ..
Teşekkür ederim, siparişi ona göre düzenleyeyim.