|
|
#1 | |||
![]() |
Merhabalar herkese , Bahçeşehir üni. uluslararası lojistik bölümü bitirdim 2 yıllık bu sene. Malum dgs ye girdik çıktık , yarın tercihler başlıyor..Lisans tamamlama için yine aynı bölümü Girne Amerikan üni de okumayı düşünüyorum. Daha önce burdan mezun olmuş olan , hala okuyanların görüşünü almak istiyorum. Okumak zor mudur kıbrısta hayat nasıldır? kısaca tavsiye edilir mi?
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Corsa Sport
|
Benim söyleyeceklerim kendim açısından geçerli. Kıbrısa gidip dönmem yüzünden yaklaşık üni hayatında 2 yıl kaybettim. Ben sevmedim, başaramadım. Şu anda arkama baktıgımda hata yaptıgımı düşünmüyorum şu anda, iyikide burada kalmışım ve burda okumuşum diyorum ama tabı bunlar benım kişisel düşüncelerim. Ben mutlu olamamıştım ama gittimi tatilde bile dönmek istemeyenler oluyor.
Okul konusunda Girne Amerikan'da arkadaşım okumuştu halkla ilişkiler, pekte zor değildi 5 yılda bitirdi ilk yıl kaldı o kadar gerisinde bi sorun yaşamamıştı. Geldi askere gitti şimdi yüksek kovalıyor. Hayırlısı olsun tabi, öncelikle herşeyin hayırlısı yine diyorum benım mesajın basındakiler benım kişisel görüşüm. |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: ,,,
|
Gaü kolej havasında sıcak güzel bir yer.
Okumasıda öyle çok zor değil biraz bakarsan geçersin yani. Adanın en güzel yeri de Girne tavsiye ederim yani |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: d4d & palio n2
|
gaude 4. senem olcak detaylı bilgi verebilirim birçok konuda istersen sorularını sırala istersen pm at özelden konuşalım..
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: 2o7 gT
|
Mersin küçük şehir derler.
Mersinden kıbrısa giden arkadaşlarım mersini mumla arıyorlar ![]() Başka bir bilgim yok hakkında hayırlısı olsun. __________________________________ |H||K||S|
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
ceratoniaorg , hocam pm gönderdim.
Başka tecrübeleri olanlar varsa duymak isterim kıbrıs - girne - gaü hakkında? |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Hayal et
|
bir akrabam Odtünün kıbrıstaki kampüsüne gitti, yalan olması 3 dönem mi durabildi, 4 dönem mi durabildi, kaçarak geldi,
iki arkadaşımda gazimagusadaki okulu kazanmıştı, biri bilgisayar müh., biri inşaat müh. okulun adını şuan hatırlayamıyorum, bilgisayar kazanan uzattı ama halen devam ediyor, kıbrısı çok sevdi, inşaat kazanan 1 yıl durabildi, Oda kaçarak geldi, onlardan aldığım izlenim; kıbrıs çok değişik farklı bir yer, seven tam seviyor, sevmeyende hiç bir şekilde ısınamıyor, hakkınızda hayırlısı olsun
__________________________________ Satlık Fuji S2700HD http://www.techturkey.com/forum/off-...dpilcanta.html |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Daha zamanı var.
|
Boşuna macera arama.
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]() |
1 ay Magosa'da Doğu Akdeniz Üniversitesi'ni gezdim + abim 4 sene boyunca okundu. Bidaha gelmem bu lanet yere dedi. Askerliği gene Magosa'ya çıkmıştı.
kesinlikle tavsiye etmem 55 derecede okula gidilmez arkadaş.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Misafir
|
1 yıl hazırlık 1 yıl intibak ve 2 yıl öğretimle beraber 4 yılını orada geçireceksin. Evde banyodan mutfaktan vs. heryerden deniz suyu gelir biraz arıtılmış gibi olsa da akdenizin yoğun tuzlu suyunun her an kurbanısındır. Ev kiraları,yemek içmek velhasıl hayat PAHALIDIR. Tam bir rezillik ortamı vardır bir öğrenci için. Bunlar olumsuz yönleri..
Olumlularıysa; Denizi mükemmeldir,harikadır... Bir de çok iyi bir ingilizceye sahip olarak mezun olursun. Bunun dışında bence olumlu bir özelliği yok Kıbrıs'ın. He bi de heryerde otellerde,restaurantlarda falan melek,insan gibi muhtelif heykeller görürsün puta tapıo gibi bile hissedebilirsin bazen Yani Türkiye gibi değil daha çok Yunanistan gibi bir yer.Karar senin. Yolun açık olsun arkadaşım.. |
|
|
|
#11 |
![]() |
İntibak tamamen yürürlükten kalktı bütün okullarda ve daha önceden hazırlık okuduğum için hazırlığıda atlayacağım , direk 3-4 okuyup bitiricem. Tabi plan böyle
dediğiniz gibi giden ya çok seviyor ya da nefret ediyor , arası yok bunun anlamadım.
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: VW
|
bu konun acılması çok ıyı olmus takıpteyım
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Misafir
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: Mercedes E-Class, Golf MK6
|
Bundan 19 sene önce 1992 yılında kıbrıs'a Lefkoşa da Yakın Doğu'da üniversiteye sürgün hayatımız başladı. Bizim zamanımızda Gaü kolej kadar küçük bir kampüs idi. Hayat sadece araba ve kumarhane arasında geçen baştan başa 80 km içinde monoton bir şekilde devam etti. 2.sınıfta Pakistanlı öğrencilerin de yardımıyla dersleri sıkı tuttuk, yaz okulu falan derken yatay geçiş yapabildim ve Tr de okulumu bitirdim.
Eğer öğrenci okumak ve öğrenmek istiyorsa heryerde başarılı oluyor malumunuz. Sosyal imkanlar şimdi çok daha fazla olduğu için çalışkan bir öğrenci sıkılmayacaktır diye düşünüyorum. Ancak yoldan çıktığında geri dönmesi çok zor... Tercih edilen bölüm için değecekse Kıbrıs seçilebilir. Ama sırf mezun olmak içinse zamanınızın kıymeti size kalmış. Umarım doğru tercih yapar ve ileri ki hayatında başarılı olmana yardımcı olacak kararlar alırsın. Hayırlısı olsun. |
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: 220 turbo tomcat
|
bol bol modifiyeli pahalı spor araçlar görürsün işte
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Ek9
|
5 yılım geçti gaude bu donem mezun oldum. Amaç kıbrıssa tavsiye ederim.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Uzaklaştırılmış Kullanıcı
![]()
Otomobil: Turbo Besmele.
|
Bir güncel yapayım.
Kiralar ve yaşam hakkında detaylı bilgi verebilecek Kıbrıs'lı bir dostumuz abimiz var mu buralarda?
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]() |
Ne güzel istanbuldasın, polonu da almışsın, daha ne kıbrısı yahu
![]() Şaka bir yana değişik bir tecrübe.. Şahsen ben yapamazdım
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]() |
Gau'deyim bende henüz hazırlık + 1. sınıf 2. senem. Ceratoniaorg gibi yardımcı olabilirim
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |