User Tag List

Sayfa 2/5 İlkİlk 1234 ... SonSon
88 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Kıbrıs'ta okumak ?

blow07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2+1 evler 300-350
    3+1 evler 350-450 sterlin arasında değişmekte. KKTC her ne kadar pahalı gibi gözükse de harcamanı kontrollü sağlarsanız ve gece alemini bağımlı hale getirmezseniz pekte pahalı olduğu söylenemez. Benzin fiyatları bugün itibariyle 95 oktan 2.95 TL 97 oktan 3.00 TL oldu.Merak edilen herşeyi yanıtlayabilirim.

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende Lefkoşa'dayım. Yardımcı olabilirim.

Kakus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahu işte kira dahil, gece hayatı olmadan aylık ne kadar gider oluyor?
    K.

cagri-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyide o kişiden kişiye değişir.

Bir sürü kriter var , alkol kullanırmısın , sigara kullanırmısın , ne yersin , ne içersin, gece hayatı olmasa bile ne tarz yerleri tercih edersin boş vakitlerinde ne yaparsın vs.

Yani aynı ortamda bir kişi 1500 le geçinirken kimisi 1 haftayı çıkaramaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kakus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yahu işte kira dahil, gece hayatı olmadan aylık ne kadar gider oluyor?
    Biz kira olarak 3+1 evde 3 kişi kalıyoruz kişi başı yaklaşık 400 Lira + 600 Lira'da kendi harçlığım ki buna benzin param da dahil fakat sigaram ve alkolum yok . Toplamda 1000 TL gibi bir rakama denk geliyor. Bu benim bütçem. 900-1000 Lira gibi bir rakama geçiniyorum ben kira dahil.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Harcama kişiden kişiye değişiyor. Ben yurtta kaldığım için kira harcamaları için bişey söylemem doğru olmaz. ama aylık benim harcadığım 300 tl felan. not: okul yurdunda kalıyorum, 3öğün okuldan yemek çıkıyor.+ arabam yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MBuğra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Harcama kişiden kişiye değişiyor. Ben yurtta kaldığım için kira harcamaları için bişey söylemem doğru olmaz. ama aylık benim harcadığım 300 tl felan. not: okul yurdunda kalıyorum, 3öğün okuldan yemek çıkıyor.+ arabam yok
    Peki tam burslar okula herhangi bir para ödüyor mu? Ayrıca yurt ücretleri ne kadar?
    K.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Paralı okuyorsunuz galiba.Yada yüzde 50 burslu ? Eğer burslu iseniz çok harika diyebilirim.

Ben 100/100 burslu okuyorum. Dediğim gibi .1000 Lira gibi bir harcamam var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kıbrısta aramızdan kaybetmeyen yada bir tanıdıgı burs kaybetmeden devam eden varmı? Buda benden bir soru. Yani değiştimi ortam bilemiyorumda benım zamanımda burs konusu çok sıkıntlıydı. %100 burs kazanmıstım ben kandık gittik aklıma sıçayım sonra geldık burda özelde okuduk

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki tam burslar okula herhangi bir para ödüyor mu? Ayrıca yurt ücretleri ne kadar?
    Girne Amerikan Universitesi'nde her yıl 562 Euro etkinlik ücreti ödüyoruz 1. ve 2. dönem kayıtlarında 281 Euro olarak 2 taksit. Oda otopark - otobüs kullanma - şenliklerdi vs. onlar için kesiliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cagri-35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kıbrısta aramızdan kaybetmeyen yada bir tanıdıgı burs kaybetmeden devam eden varmı? Buda benden bir soru. Yani değiştimi ortam bilemiyorumda benım zamanımda burs konusu çok sıkıntlıydı. %100 burs kazanmıstım ben kandık gittik aklıma sıçayım sonra geldık burda özelde okuduk
    Hala bursluyum. Sistem aynı bursu almak için ellerinden geleni yapıyorlar . Fakat duyduğuma göre yazın kaldığımız sınavlarda not ortalamalarını aşırı yükseltiyorlarmış.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uluslararası Kıbrıs Üniversitesinde okuyorum. Kıbrıstaki arkadaşlar bilirler, ortalama bir üniversitedir, ne DAÜ kadar büyüktür nede Lefke Avrupa kadar köy.

Tam burslular sadece eğitim ücretinden muaflar. Eğer yurt ve yemek alırlarsa ayrıca öderler. İki tip yurt var.

1-Apart: Apart yurtlarda kendi yemeğini kendin yaparsın, okula yemek ücreti ödemezsin.

2-Otel tipi: Buraya kayıt olursan yemekhaneye kayıt olman zorunlu.

Ücret bakımından: Paket programlar var. okul+yurt+yemek hepsini birlikte verdiğin. Euro üstünden ücretlendirilir. Ben %50 bursluyum. o+y+y=5830 € verdim.

Alıntı blow07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Paralı okuyorsunuz galiba.Yada yüzde 50 burslu ? Eğer burslu iseniz çok harika diyebilirim.

Ben 100/100 burslu okuyorum. Dediğim gibi .1000 Lira gibi bir harcamam var.
    Yüzde 50 bursluyum.

Ben 4. yarıyılıma giriyorum. Şükür daha bursumu kaybetmedim, inşallah kaybetmem de.

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sınıfımdan 3 kişi mevcudumuz 15 kişiydi
    okuldan tanıdıgım 10larca kişi var mezun oldular iş buldular çalışıolar.kıbrısta 6 senem gectı .kıbrıs omrumden cok çaldı ama pişman deilim .kıbrısta okumasaydımda istanbulda okusaydım olanaklar farklı olurdu ama ordaki edindiğim tecrübeyide burda edinemezdim oda ayrı bi yanı.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel valla arkadaşlar cidden iyi çalışın sıkı sarılın derslere benım dönemımdede aynıydı su andada pek degısmemıs galiba.

Herkesin hakkında hayırlısı bakalım Allah herkesin gönlüne göre versin.

@ Rudvaan başka bir şehirde okumak kendi başına birşeyleri başarmak mücadele etmek insana kesinlikle çok şey katıyor buna eminim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla herhalde bu başlık altında bitek ben memnun kaldıgımı söyliycem, kıbrısta okumaktan cok memnunum. Niyemi hayatım boyunca farklı geçirecegim 5 senem burda geçti diyebilrim. Ankarada ömrümü geçiricem inşallah öyle gözüküyo iş hayatı açısından. Ama burda geçirdigim ögrencilik yıllarımı mumla ararım. Kişiden kişiye insanın cevre fakötürde büyük tabi.

Benim bölüm mimarlık 1 sene hazirlık okudum hiç ders bırakmadan 4senede bölüm sürdü bu sene haziranda mezunum kısmetse son 4 dersimi aldım. Bana etrafımdakiler sordugunda şiddetle tavsiye ederim kıbrısı çünkü ben memnunum. Her dksı ayrı heycanlı Rıdvanda bilir magosa güzel şehirdir ögrenci acısından.

Ha gece hayatı olayı burda aile faktörü ortadan kalktıgı için ipin ucunu kacırıp okul hayatını mahveden arkadaşlarım oldu geri gidenler oldu. Herkez kendinden sorumlu zaten kıbrısta bunun sınavına giriyosunu hayat sınavı bi nevi onu gecenler burda okul bitiriyo benim gözümde belki burda mezun olup hayatı boyunca kıbrısa gelmiycek insanlar bile var aramızda bana cok farklı geliyo bu açıdan kıbrıs. 5 farklı sene için kıbrıs degermi bence deger.
    " Kontrolsuz güç gerçek güçtür. "

https://www.instagram.com/alpataktv/

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alp1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla herhalde bu başlık altında bitek ben memnun kaldıgımı söyliycem, kıbrısta okumaktan cok memnunum. Niyemi hayatım boyunca farklı geçirecegim 5 senem burda geçti diyebilrim. Ankarada ömrümü geçiricem inşallah öyle gözüküyo iş hayatı açısından. Ama burda geçirdigim ögrencilik yıllarımı mumla ararım. Kişiden kişiye insanın cevre fakötürde büyük tabi.

Benim bölüm mimarlık 1 sene hazirlık okudum hiç ders bırakmadan 4senede bölüm sürdü bu sene haziranda mezunum kısmetse son 4 dersimi aldım. Bana etrafımdakiler sordugunda şiddetle tavsiye ederim kıbrısı çünkü ben memnunum. Her dksı ayrı heycanlı Rıdvanda bilir magosa güzel şehirdir ögrenci acısından.

Ha gece hayatı olayı burda aile faktörü ortadan kalktıgı için ipin ucunu kacırıp okul hayatını mahveden arkadaşlarım oldu geri gidenler oldu. Herkez kendinden sorumlu zaten kıbrısta bunun sınavına giriyosunu hayat sınavı bi nevi onu gecenler burda okul bitiriyo benim gözümde belki burda mezun olup hayatı boyunca kıbrısa gelmiycek insanlar bile var aramızda bana cok farklı geliyo bu açıdan kıbrıs. 5 farklı sene için kıbrıs degermi bence deger.
    alp bi tek sen kaldın orda tanıdığım sende mezun olunca kıbrısa kimi görmeye gidicez ulan cok ozledım be.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu her yıl ödenen ücret sıkıntı yaratabilir. Sonuçta ülkeiçindeki tam burslarda ve devlet üniversitelerinde öyle bir durum söz konusu değil. Fakat bunun haricinde aylık 1000tl ile geçinebilmek uygunumuş.
    K.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bülent başkannnn ne olcak bu magosanın hali gece gece ne gülmüştük bee
    " Kontrolsuz güç gerçek güçtür. "

https://www.instagram.com/alpataktv/

vodkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5 sene daü okudum o zamanlar felaket çöldü şuanki haline göre ben önermiyorum keşke türkiyede okusaydım dedim cok olmuştur.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)