3-4 ay önce 420'den aldım gidipte tepe fiyatta bozdurmadım şimdi aldığım fiyatında altına düştü iyimi hergün zarar yazıyor
anlamış değilim nasıl böyle her gün düşüyor bu
Printable View
3-4 ay önce 420'den aldım gidipte tepe fiyatta bozdurmadım şimdi aldığım fiyatında altına düştü iyimi hergün zarar yazıyor
anlamış değilim nasıl böyle her gün düşüyor bu
anlaşılmayacak bişi yok. çıkarması 1000 usd bile olmayan altının onsu 2bin usd yi görmüştü pandemi sebepli. ons olarak zaten düşecek mutlaka. Ancak yazdığım gibi usd ile ölçülüyor altın fiyatı. şuan faizler yüksek ve usd düşüyor. dolayısı ile usd endeksli herşeyin fiyatı düşüyor çünkü tl değer kazanıyor talep görüyor bu kadar yüksek faiz olunca. o yüzden piyasada küçük yatırımcı için bence en önemli takip noktası faizdir. Faiz düşerse döviz altın alınır. faiz artarsa bunlar bozulur faize yatırılır. Yani çok borsa ekonomi filan bilmeye bile gerek yok.
bence herkes faizleri takip etmeli. yakında dedikodusunu yaptıkları super bono çıkarsa daha da düşer. ancak tayyip amca faize karşı, seçmenine yaranmak için yine faizi düşürmek gibi ters yaparsa bu seferde altın dolar uçar. ancak o zamanda ülke iyice batar. iki ucu bklu değnek.
iki ucu bklu değnek çünkü reisi, reis yapan adamların hepsi müteahhit veya galerici. bu faizlerle eskisi gibi satış yapamaz para kazanamazlar. ya ekonomiyi ya dostlarını seçecek. bekleyip göreceğiz ama güven sıfır sıfır sıfır. bu faize rağmen halk dolarını bozmamış. adamlar güvenmiyor.
ben bozmam abi 1 sene 2 sene beklerim yarın ne olacağı belli değil karamsara bağlamıyim hemen ;)