arabayı sattım gircektim girmedim şimdi alsam geçmi kalmış olurmuyum acaba?
Printable View
arabayı sattım gircektim girmedim şimdi alsam geçmi kalmış olurmuyum acaba?
Abi şimdi alsan ileride daha çıkarmı onu bilemiyoruz belki kırar 1600 lere kadar iner zarar edersin ben 94.70 den aldıydım 2 ay kadar önce bi kırsa 95 i gördüğünde bozacam 91 e düşdüğünde tekrar alcam stres yaptım :)
Benim kararıma göre şimdi alma derim bekle biraz ..Yatırım tavsiyesi değildir :)
Abi bende korkuyorum beklemekden sıkıldım keşke yüksekden almasaydım dedim ama geçdi sende o hataya düşme bide aldığım miktarda çok yüksek karındada değilim satıp düşmesini bekleyecem...
Abi 97 çok yüksek rakam ben o riske hiç giremezdim...Alıntı:
ben 97 den aldım aralık ayında.. bekliyorum 100 e gelsin diye.. sen 94den almaya çekinme bence..
97de 94'tte büyük rakamlar.O kadar grafik ekliyoruz yorum yapıyoruz bir dikkate alın abi :D Sonuna yatırım tavsiyesi değildir yazdığımıza göre şuradan alın buradan alın diyemeyiz.Kısa vadeli alacaksanız yani strese girecekseniz hiç almayın.
Ben olsam 1520.88-1547.92 aralığına düşmeden almam he düşer mi bilmem buralara gelmeden 1700-1800leri görür mü onu da bilmem bilsem köşeyi dönmüş olurdum zaten :)
büyük müyük aldık bi kere, seve seve yükselmesini bekleyeceğim ben... :D
Bu rakamlardan şuan almak bencede anlamsız...
Bu rakamlar 91 den felan alanlar için çok güzel rakamlar ben olsam bozardım...
1619 ları gördük hadii bakalım
arkadaşlar biz her nekadar konunun uzmanı olmasakda,typh10 nickli arkadaşımızın melsleği bu ve her yazısında dikkatinizi çekerse uzun vadeli düşünen arkadaşların,kenara koyup unutabilecekleri paraları varsa yatırım amaçlı dusunebilirler diyor ve alım fırsatları geldiğin de bizi bilgilendiriyor.Kısa vade de kendinizi strese so0kmayın,ben illa alacam diyosanızda hayırlı olsun : )
Abi zaten takip ediyorum :) Ama yüksekden aldım bozup düşükden almak daha mantıklı uzun vadeye bıraktıydım fikrim değişdi
Gram altının şuan 97-98 TL olabilmesi için ons 1620 lerde sabit olup dolarında 1.91 TL olması lazım yada dolar tl bu haldeyken ons birden 1.850 lere gelmesi lazım.Gram tl artması için doların türkiyede çok değer kaybetmemesi gerekiyor.
Abi 97 de istemiyorum 96 felan olsun bozacam düşmesini bekleyeceğim
Bir sonraki düşüşü beklemek üzere arkadaşlar.. ;)
91.5'ten almıştım bugün satış verdim..
şu bir gerçek arkadaşlar altın illaki yükselicek.hep böle olmuş.nedeni belli dünyaki altın rezerleri tükenmiş durumda.kağıt para adı üstünde bitmeye yakın yine basılır ama altın ? onun için altın illaki yükselir.
Mantıklı abi ama altınında stresi öldürüyor bekleyeceğiz çaremiz yok
okan bayülgenin eski bir programında yatırımla ilgili konu işleniyordu.ordaki yatırım uzmanı kadın şunu söyledi türkiyedeki ve avrupadaki yatırımcı ile arasındaki en büyük fark türk yatırımcı 21 gün sonra değer kazandımı diye sorar avrupalı ise 270 gün sonra sorar demişti.
Yani bundan da anlaşılacağı üzerine altın her zaman çıkar ama 27 gün ama 270 gün
Altında dün ki grafikte belirttiğim 1609.11 bugün 1607.83e tekabül ediyor aynı yerde de 20 günlük ortalama destek oluşturuyor bunu deniyoruz beklediğim geri çekilme yavaş yavaş gerçekleşiyor.1615.85 fiboda son saatlerde güzel çalıştı o da 7 günlük ortalama ile çakışıyor.Bu destek ya dirençten biri kırılırsa kapanışa kadar yönü bulmak daha kolay olur.Ancak 1607.83ün altına inersek sert bir aşağı hareket gelebilir.
Altın harici 16 tane pariteye bakıyorum gün içinde eğer ilgilenen varsa onlara da yardımcı olurum seve seve.
Yatırım tavsiyesi değildir.
son bikaç sayfayı okudum da bayagı eglenceli görünüyor :)
biraz bişi öğrenmek için küçük bi parayla başlayım diyorum ?
nerden başlamak iyi olur? öncesinde şunları oku falan diyecek bişey varmı ?
coolvtec, typh10 bu abilerim demo hesap açın önce biraz işi öğrendikden sonra gerçek hesap açarak devam edin felan diyordu konuda var tam bilgiler
ilk sayfadan yardıralım o zaman ?
Nasıl isterseniz sonlara yakındı isterseniz sondan gidin ...
bu al sat stresi sizin şeyinizi bitirir kardeşlerim,benden tavsiye uzak durun.15 yıllık tecrübe konuştu ona göre :)
önce bi demo hesap açın forexten
sonra en az 3 hafta ki bu bile az ama oynayın
ilk hafta yaptığınız hataları daha sonra yapmıyorsanız bu sizin için iyi bi haberdir
piyasayı gelicek açıklamaları ve açıklamaların etkisini iyi araştırın beklentiye göre alın satın
hazır olduğunuzda gerçek hesap açın ben haftaya gerçek hesaba geçicem
şu an için öğrendiğim en önemli şey sabır :)
deneme hesabı önemli abi. ama kaldıraçlı işlemleri iyi kavramak gerekiyo.. kaldıraçla yaklaşık 20 günde 900$ a yakın kar yaptım. güzel olduğu kadar tehlikelide.
demo hesapta sonra önerilen oanda vb gibi brokerlardan 100$ lık micro hesap açtırıp 0.01 lot micro işlemler yapmaktır. neden mi? çünkü %90 olasılık ilk 2-3 hesabınız batacak.
arıca bu işte başarılı olmanın 4-5 evresi var. anca 3. evrede zarar etmez, 4. evrenin başlarınında da ufak ufak kar eder hala geliyorunuz.
4 ün sonları ve 5. evrede ise -ki bu evreye başlayanların sadece %95 i ulaşıyor,, pro bir yatırımcı oluyorsunuz. herşey oturuyor ve hiç kasmadan, strese girmede hayalinizdeki herseyi alabilir hale geliyorsunuz.
http://b1207.hizliresim.com/z/v/b47kz.jpg
öğrenci bütçesiyle küçük paralarla günlük/haftalık al-satlar hocam.
öyle çok bişey kazanmak falan değil amaç bata çıka biraz bişeyler öğrenip ilerde iş güç sahibi olunca kendi çapımda devam etmek..
aynen bu şekilde yapmayı düşünüyorum becerebilirsem
demo hesapla başladım abi, gece kurcalarken 2 3 kere demoyu batırdım :D sonradan hesabı sıfırlayıp küçük alımlar yaptım şuan karda görünüyorum ehehehe. öğreniyomuyum ne
izmirde olsam coolvtec abimizin peşinden ayrılmazdım ders almaya giderdim :)