Ons yükselişte arkadaşlar 1.631 den 1.642.oldu.Dolar bugün iyi düştü yanlız.Dolarda olanlar sanırım altına geçmeye başladı.
Printable View
Ons yükselişte arkadaşlar 1.631 den 1.642.oldu.Dolar bugün iyi düştü yanlız.Dolarda olanlar sanırım altına geçmeye başladı.
14:00da Konut kredileri başvuruları verisi geldi önceki veri %6.9du bu sefer -%3.8 geldi düşük gelmesi olumsuz demektir aslında baya da bir düşük geldi ama piyasayı aşırı etkilediğini söyleyemeyiz.Etkisi düşük veriydi zaten şimdi 15.30daki verileri bekliyoruz :)
15:23 dağhan haber gelince hemen paylaş olurmu kardeşim :)
Tam veri sonuçlarını bilmesemde grafiklerin gösterdiği doların şu an düştüğü.yarım saat kadar önce eur/usd ve gbp/usd almıştım şimdi onlardan ufak tefek karlarla kapadım.Altında verilerin geldiği dakika 130 piplik yukarı hareket yapıp geri çekilme yaşadı şu an veriden evvelki halinden bile altta.
Dayanıklı Tkt.Malları Sip.Çekirdek verisi etkisi fazlaydı önce ki %1.9du şimdi -%1.1 geldi.
Altın 1642den 1643e zıplama yaptıda beklediğim sıçramayı yapamadı.1645leri görür diye düşünüyordum.
http://f1204.hizliresim.com/w/t/4w4qf.png
Veriler bu kadar olumsuz geldiğinde bile altının bu kadar satış yemesi canımı baya sıktı ne oluyor ne bitiyor çözemedim ben bu işi.Aşağıdaki grafik o dakikada hacim..dikey çizgide verilerin geldiği dakika.
92.94 tl yi gördü satış noluyor ya :(
Altın düşer yükselir,piyasa çok karışık veriler beklenmeyen tepkiler doğuruyor.Bunların hepsi bir kenara bu iş psikolojik anlık heyecanla hareket etmemek gerekir.Tek verebileceğim tavsiye budur.Sakinliği korumak gerek bunun haricinde haberler,grafikler bir tavsiye değildir.
Bana düşecek gibi geliyor altın. Hemde sağlam...
biraz yükseldi gibi noldu şimdi;?
günü böyle kurtarsakta bare yarın a allah kerim
ben bozdurdum gitti.zararın neresinden dönersek kardır mantığı para da lazımdı zaten.
ons birden dustu sonra birden zipladi ne is anlamadim.
Fed in açıklamalarından sonra yukarı yönlü bir ivme kazandı ancak yarın nasıl bir seyir izleyeceğiz meçhul..
fed aciklamalar nasildi arkadaslar birden dustu ve birden yukseldi.
Ben bir süredir takip etmiyorum , surekli olarak parça parça alım yaptım ve ortalaması 97 tl imiş, bugün hesapladim. Duruma bakacağım, belki bu düşük fiyattan almaya devam ederim ama elimde çok fazla birikmiş maalesef.
Altına FED desteği
Altın fiyatları dün Fed Başkanı Bernanke'den gelen açıklamalarla yeşilde seyrediyor
Fed Başkanı Ben Bernanke'nin dün yaptığı açıklamada, ihtiyaç duyulduğunda büyümeyi daha fazla desteklemeye hazır olduklarını belirtmesiyle dolar gerilerken altında yukarı yönlü hareket sürüyor.
Spot altının ons fiyatı Singapur'da yüzde 0.3 kadar yükselerek 1,647.82 dolardan işlem gördü. Dün dolar, altı para piriminden oluşan sepet karşısında düşerken altın da yüzde 1 oranında değer yitirmişti.
Fed, dün para politikalarında değişikliğe gitmezken bu yıl için ekonomik görünümü ise yukarı yönlü revize etti. Fed Başkanı Bernanke ek tahvil alım programının hala masada olduğunun altını çizdi. Bu haber akışıyla küresel bazda hise senetlerinde yükseliş görülürken dolar ise kan kaybetti.
Phillip Futures'ta yatırım analisti olan Lynette Tann, Bernanke'nin ABD ekonomisini desteklemeye hazır olduğuna dair söyleminin metali yeniden değerlendirdiğini belirtti.
Comex piyasasında Haziran teslim metal 1,647.10 dolardan işlem gördü.
Bu yılın en iyi performans gösteren değerli metali olan platinin ons fiyatı ufak değişimle 1,556.50 dolar olurken, spot gümüş de 30.73 dolardan işlem gördü. Yılın en kötü performansını kaydeden paladyum ise yüzde 0.3 yükselerek 664.25 dolardan işlem gördü.
Diğer yandan Güney Kore ekonomisinin yılın en hızlı büyümesini kaydetmesiyle MSCI Asya Pasifik Endeksi ikinci günde de yükseldi.
Ons 1650 yi geçti,fakan bu sefer de doların durumundan dolayı Altın Gram fiyatı bir türlü yukarı yönlü hamleyi yapamıyor..
dolardada tırmanış olucak bence 1 saat içinde patlamaya başlaya bilirler :)