şimdi arkadaşlar ben bu yaz hiç çevrilmedim. Geçen sene 1 kere çevirmede durmayıp basmıştım ama onun dışında vukuatım yok gibi.
bu gün normal çevirme yaptılar bende durdum. polis dediki ben sadece kontrol yapıp bırakıcaktım ama cihaza plakanı girince araç trafikten men edilmiş el koyun gibi bişiler çıktı banada gösterdi.
sonra detaylı bilgilere girdi. 7nci ayın 1inde araç çevirmede ceza yemiş. tehlikeli araç kullanmak ve cam filminden para cezası ve muaneye sevk yazılmış!
şimdi gelelim işin asıl komik kısmına. araç o tarihte yetkili servisteydi ve plakaları söküktü. yani plaka yoktu. hergünde başka bir arkadaşım serviste olduğunu dışarı çıkmadığını hergün gördüler.
yani nasıl oluyorda ben 7nci ayın 1nde çevirmeye girmiş ve ceza yemiş oluyorum? o tarihte arabamı sadece hasretle motorunun forgetlanmasını bekliyordum.
en çok üzüldüğüm noktada bayram üstü böyle bir dalaverenin başıma gelmesi çünkü sanırım bayram tatilinden dolayı işi araştırmayacaklarda ilgilenmeyeceklerde benimle
he birde şu sorun var. bağlayan yer istanbul şube görünüyor görünce poliste şaşırdı merkezden araç bağlamazlar bu nasıl olmuş dedi
motoru bile söküktü ilgili tarihte aracın gelde kafayı yeme
----------------------------------------------------------------------------
05 eylül 2011 EDİTİ:
malesef bu sabah ayağım sakatlandı arkadaşlar.
neyse seke seke tek ayak üstü emniyete gittim. adama dedim abi görüyorsun ayak sakat zaten aracıda kullanamıcam gel sen beni muaneye sevk etme yapacak ne vaktim var ne ayağım var görüyorsun dedim halimi.
poliste tamam kardeşim işini çözücem dedi emniyetteki ve bana birini yolla camlarındaki filmi söktür 2 tane fotoğraf çek film yok diye plaka görünerek dedi kanıt lazım dedi yoksa kendi yetkimle men kaldırırsam hesap sorulur dedi. bende hallettim dediği olayı.
3 tane foto çektim 1.5 tl ye fotocuda bastırdım. filmleri sökmek 2 dkmızı aldı zaten bi kaç arkadaşla. sonra foto çekip emniyete verdik arabayı aldım masraf etmedim.
büyük bi masraftan kurtulduğum için seviniyorum
her şerde bi hayır vardır derler cidden sabah ayağım sakatlanınca çok kötü moralim bozuldu niye üst üste geliyor diye. neyseki sakatlandım diyede polisler biraz acıdılar yürüyemediğimi görünce ve böyle bir şekilde masraf ettirmeden hallettiler.