yazdığım değer ş.içi
sakin-gazlayarak vs karışık kullanımda yer yer klima açık 22kuruş yakıyor aracım
şöyle söyliyim , ya fulluyorum yada 20tl lik alıyorum arada
20tl gaz 8-9lt arası birşey yapıyor 90-100km arası gidiyorum
fulleyince de 23-24lt arası birşey alıyor 240-250km arası yapıyor
uzun yol 1kere izmite gittim ama dipgaz gidip dipgaz döndüğümüz için hesaplamadım
19kuruş yakma muhabbetimde şöyle oldu , aracımda arıza ışığı yanıyor şuanda(lpg den alakasız tamamen) arıza ışığı yüzünden gaza sonuna kadar bassamda gitmiyor , dede spec kullanıyorum mecburen.yavaş devirlenip 3binde vites değiştiriyorum vs.
sıkılmasam hep böyle kullansam 19kuruş yakacak demek ki
kullandığım lpg lovato marka
valla yaklasık 4senedır evde kullanılan en az 1 arac dızel,ben hıc fazla bakım masrafı falan gormedım..laguna 2.2dci de klasık bakımdan 280TL cıktım.Peugeot 407 ilede aynısına cıktım(hatta baskı balata degıstı ıvırı zıvırı) daha bıle uyguna cıktım.
Normalde 40binde bir mazot fıltresı degıstırılıyo ben tum araclarımızda 8bınde(genel bakımında) normalde 10K 20K 'da bır yapılan bakımı benzınlı arac mantıgıyla yapıyorum.Mazot fıltresı en son peugeot servısınde yalan olmasın 15yada 25lırayamı ne aldım..Kaldı ki parça fıyatından bakımdan bahsedılırken yakıttan edılen tasarrufu kımse neden dusunmuyo ? Dızel+chıp ıkılısını LPG'nin yakalaması cok zor.Normal dizeli belki yakalar ama tork var birkere+lpgli bir araç satımı TR'de ne kadar hızlı bılmıyorum ama dizel araç bu devırde herkesın ıhtıyacı.
- K -
________
Dr.Ecu
dizel ve benzine lpg den hızlı zam geliyor lpg her zaman ucuz kalacak(vergi indiriminden dolayı) eğer uygun motorda misal vw grubu atmo 102 lik çok oldukça ekonomik ve sıkıntısız kullanılıyor
abiler 19-20 kuruş yaksam bahçeye tuvalet yaptırır arabayla gider gelirim50 kuruş yakıyorum
Bence eğer elinin altında sorunsuz benzinli bi araç varsa lpg takılıp devam edilmeli ama sıfır km alınacaksa dizel olmalı yazılımla keyifli ve tutumlu gezilir
60 liralik gazla uzun yolda net 390-400 km yapiyorum.sehir icinde 330-350 arasi degisiyor..km hesabi yaparsak 150-170 kurus yakiyorum.mazotlu 307 de ise lpg ye gore 10-15 kurus fazla yakiyorum ama 1ay sonra mazot 4 lirayi gectiginde lpg cok cok karli olacak.
Şimdiki fiyatlarla klima açmadan ara ara gazlayarak Ankara şehiriçi 20 kuruş yakıyorum. Dizel aracımız da var, onda da 25-28 kuruş arası. Çok değil 6 -7 ay önce aynı yakıyorlardı iki araçtaBir 6 ay sonra dizele bile binilmez. 2 yıla kadar Lpg-dizel farketmez hiçbir şeye binilmez. Ama bize bol bol binilir vergilerle.
''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK
sesi dışında tabiki dizel.bu ses te yeni araçlarda gittikçe azaltılıyor galiba.geçen 2011 doblo ya bindim dizel ses yok gibiydi nerdeyse.
dizelde zamlanıyo ne anladım bu işten.. abi eniyisi gaz ver gazı ver gazı bedava 1.1 uno gazlı oh bedava
bu konu cok tartisilir ben otto son susturucumla 43 kurus yakmaya devam ediyorum sorun degil somurun . . .
eskiden lpg ye ayar olurdum ne o arabayi hadım ediyonuz derdim onun yerine dizelin sesi bile cekilir derdim ancak artik lpg ye hoş gozle bakiuorum :S
clio sybmol 1.4 romano marka sıralı lpg ile uzun yolda 16 krş ş.içi :20-22 krş miss![]()
barnak bassam olurmu ?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)