katılıyorum:icon_tup:
Printable View
Avrupada lpg li aracin kapali otoparka girememesi gibi bir durum yok...
Turkiyedeki yanlis uygulamalar durumu buraya getirdi...
mazot olmuş 3,90 çok fazla bi esprisi kalmadı e34'e 190 liralık gaz alındı şu an 600km yaptık hatta geçti , ışık hala bir yeşil yanıyor şehir içi şehir dışı karışık yaklaşık 30 kuruş km'de
valla trde de kapalı otoparklara giren bir sürü lpg li araçlar var bende sorunsuz giriyorum srtık eskisi gibi takılmıyorlar lpg işine kapalı otoparklar
lpg her zaman tercıhım hem keyıflı hemde performans kaybı yok
benıma focus lpg lı km de sehır ıcı 200 sehır dısı 165 kurus yakıo ne alcam dızel yaaa
lpg candır. :)
arkadasın 2007 3.20 dizel bmw sinin turbosu 85 binde nanay oldu borusan ın verdiği fiyat 2600 euro cuk :)
LPG li aracın otopark'a girememesi kadar saçma bir durum yok.
LPG li araçlari yürüyen bomba diye gösteren TV haberleri saolsun.
LPG Tankı - benzin tankından çok daha dayanıklıdır.
ancak LPG daha yanıcıdır.
eğer yanıcılık oranına bakılacaksa benzinli araçlarda dizellere göre daha tehlikelidir çünkü mazot daha az yanıcıdır .
LPG tankının Dayanıklılığı:
LPG güvenlidir yeterki Kit ve montaj iyi olsun.
valla dizel arabaya binmeye başladığım geçen seneden beri, yüzüm güldü açıkçası. ama burdaki lpg yakıt fiyatlarını görünce bizim arabalarda mı bir gariplik var diye düşünmedim değil :D dizelden sonra bindiğim 1.6 benzinli arabalar bile kağnı gibi geldi. tork mühim vallahi :D dizelde, 265 liraya 1300 km şehir içi-dışı karışık, klima son seviyede full açık ve 4 kişi olarak gezdim. git de benzinli arabaya bin şimdi :D vallahi yüzüne bakasım gelmiyor, garajda yatıyor öyle :D
lpg gaz olduğu için patlama tehlikesi var.. kapalı alana alınmama nedeni; bir sızıntı olduğunda bina havaya uçmasın diye :D
10 ay önce lpg'li fiat coupe'm vardı 30 kuruştan aşağı yakmıyordu aynı zamanda sıralı sistem olduğundan benzin deposununda boş kalmaması gerekiyordu sonuçta ş.içi kullanıyordum herkes km'de ne kadar yaktığını yazmış bu araba çalışırken benzin ile çalışıyor ısınana kadar benzin harcıyor şimdi ise C2 hdi kullanıyorum ve çok memnunum :DForever dıesel :D
Fiat coupe gibi benzin canariyla,c2 dizel gibi yakit cimrisini kiyaslamak olmamis...
Golf 1.6tdi kullaniyorum ama 1M ile kiyaslamiyorum yakitlarini ;)
Yaninda bomba patlasada,gerekli testleri gecmis tanka,birsey olmaz.
Ayrica lpg sizintisi Avrupadadaki kapali garajlardada olabilir ama kisitlama yok.kendimizi sorgulamamiz gerek.yanlis ve standart disi uygulamalar yuzunden boyle oldu...
clio symbol almıştım hesaplayanlardan duyuyordumda ben ilk defa hesapladım araç 1.4 lpg li.
romano marka sıralı sistem var 25 tl lpg ile şehiriçinde 145 km yaptım :17,2 kuruş :D
konuya anket eklenmeli böle sayamicam kim ne dedi :)
ankarada lpg , istda dizel bence
%15 fln fark var lpg fiyatında
Land Cruiser aldım ve LPG ıle rahat ettım,Forza LPG!!
şehir içi 15 kuruş yakabilen lpg'li araba var mı? ;)
konuyla alakalı oldugunu düşünüyorum bır sorum olacak
dün ankaradaydım ve lpg nın bursada 2.45 olmasına karşın ankarada benzınlık tabelalarında 2,25-2,31 gibi fiyatlar gördüm sebebi nakliyemıdır ?? yoksa başka bır nedenımı var??
V8 ve 2400 kılo aracla 350 kurus yakmak bedava benım ıcın....
Bazen bendede oluyor o piskiloji :D :D :D
Honda city var LPG'li uzun yolda 17 krş'a kadar indirebiliyorum
Şehir içindede tam ölçmedim ama karışık yüksek devirli felan kullanıyorum genelde 20 lira ile 100 km yapıyorum 8-9 lt felan denk geliyor... Atiker marka olması lazım lpg'nin.
Şimdilik memnunum çok gidiyo az yakıyo :D :D
karşılaştırma biraz yanlış olmuş sanki cunku gazda bırı dıyo ben daha az yakıyorum dizelde 1.3 ler diyor ben daha az yakıyorum.şu şekilde olsa daha iyi olur sanırım örnek vereyim 2.0 passatmı 2.0 dizelmi diye.ben dizel derim gazla mazla uğraşmamak için hemde rampalarda bas git:) ayrıca kit taktırması var vs vs çok kucuk bi az yakma farkı olsa bile gazın değermi diye dusunmek lazım.ben yılda 10 bin yaptığım için dizel bana mantıklı geliyor mesela
arkadaşlar 2000model 105.000de passat lpg de nasıl olur?
ben dizel kullaniyorum su an icin. shell gtl aliyorum hep. benzinle kullaniyormus gibi bir his yaratiyor bende :) 4.10 yada biraz daha fazla litresi. her gun zam geliyor. benzinde indirim oluyor gtl zam yiyor biktim desem yeridir. bazen lpgli gunlerimi ozluyorum :)
2 seneye Dızel ,Benzını gecıcek,belkı daha kısa surede...
dizelin ekonomisi benzinlinin sesi LPG forever
arkadaşlar 1.8 passat 2000model 105.000kmde benzinli. almayı düşünüyoruz fakat LPG uyumu nasıldır? lpgde ne yakar yardımcı olursanız sevinirim.
onların çoğu lpg li zaten 1.8t var arkadaşımda gazlı chipli hemde sorun yok dıyor
ankarada şehir içinde lpg li mazda2 ile 17 kuruş yakıyorum. ne rölantimde bir sorun var ne de herhangi bir şikayetim. bedavadan az pahalıya gidiyorum bu lpg-benzin-dizel fiyatlarına göre.
dizel araç için hem alırken hemde her bakımda fazladan para veriliyor.
düzgün sistem ve düzgün montajla lpg ideal. tek sorun soğuk kış günlerinde kısa mesafe kullanırsanız benzinde gidiyorsunuz bir süre.buda fazla benzin tüketimine neden oluyor. uzun mesafade zaten sorun yok.
en son bakimda bayaa harcadim dizelde. yapilan islemler tum akiskanlar degisti neredeyse. orjinal olmak kosulu ile antifriz, cvt sanzuman yagi, motor yagi, fren hidroligi ,on fren balatalari, triger seti ,devirdaim ,v kayisi, mazot filtresi ,yag filtresi, polen filtresi, hava filtresi, kizdirma bujileri, rulmanlar ,gergi bilyasi, klima gazi, klima radyatoru tamiri ve temizligi, karter tapasi yalama oldugundan torna isciligi ve contasi, ayrica arka tampondaki sag ve sol iki tane kedi gozude degisti orjinali ile. tum iscilikler ve malzeme dahil 1550 lira cokmu sizce bu kadar islem icin. benzinli yada lpgli araclarda ne tutar acaba bu islemler.