Dizel tercih edilebilir, karlı olsaydı taksiler LPG yerine mazot kullanırdı.
Printable View
Dizel tercih edilebilir, karlı olsaydı taksiler LPG yerine mazot kullanırdı.
dizel 2006 clio hb kullandım bir süre ve tövbe ettim dizel araç kullanmaya 55 lt mazotla 750-800 km zorla yapıyor ve gitmiyordu.. uzun süre civic 1.4 is ve 1.6 ies kullanıyorum son 1 senedir LPG'li biniyorum hem az yakıyorum hemde istediğim zaman istediğim gibi yürüyorum devir çevirmek bana göre müthiş bir haz.. dizelin torku o zevki yaşatmıyor bana.. minibüs gibi sürekli vites değiştiriyordum clio ile, devir bandı kısa üst devirler bomboş ne bilim imkanlarım doğrultusunda benim binebileceğim dizel bir araba yok maddi anlamda..
makina dizel olacaksa 2.0 lt olması lazım bence..
LPG olarak şu anda 22-27 krş arası yakıyorum otomatik 1.6 ies ile lovata marka kitim taktırdığımdan beri ayar bile yapılmadı 2-3 ay içinde 3000 km rahat yaptığım halde maşallahı var saat gibi çalışıyor.. sabahları filan bi problemi yok ve bastın mı gidiyor araba %10 civarında bi performanstan çalıyor onu da birden benzine alınca farkediyorum..
Dizel diyorum..LPG iyide olsa sonuçta aracn çalışma sistemini bozuyorsunuz birton zımbırtı takıyorsunuz araca...Zaten herkez dizel almanın peşinde,kimse benzinli alim lpg aratım demiyor.Bayii'ler full dizel getirir oldu:) 130 ps dizel aracımla 188 kuruş yakıyorum, torkumla yük varken benzinli dizel araçlara by by yapıyorum..Yani dizel candır
lpg'den dizele geçtim:
fiat tipo 1,6 sx karb. normal tip lpg
şehir içi 13litre/100km lpg tüketiyordu.
kapalı otoparka giremiyordum
torku düşüktü, istanbul-ankara otoyolunda rampalarda mecburi benzine geçiyordum
tankım küçüktü menzilim 220 km idi
fiat idea 1,3 multijete geçtim
şehiriçi 5litre/100km eurodiesel tüketiyorum.
kapalı otoparka girebiliyorum
torku tatminkar istanbul-ankara otoyolunda 140 km ortalama hızda gidiyor, en dik bolu rampasını 110-120 km/h ile çıkabiliyor
şehiriçi menzil 850km şehirdışı 1000+ km
Not: 80.000km'de aldım 110.000 km'ye geldim, bakımlarında benzinli araçtan farklı olacak masrafım olmadı...
kendi örneğimden yola çıkarak anti-lpg'ciyim
Not2:benim araç karbüratör lpg idi... yeni nesil sıralı lpg'lilerin performansının iyi olduğu söyleniyor..
Performanstan yana bir şikayetim yok lpg ile çünkü neredeyse hiç değişiklik yok sıralıda,eski sistemlerde kaldı performans kaybı.Bazen sanki daha iyi gibi gidiyormuşta geldi ama psikolojik heraklde
hahaha hakkaten bundan sonra ne araba alırsan al motorunun aynısı olan başka modelini bulup alıcam...
pahalı bişe alma ama :)
lpg de kafadan bikere otoparklara bilene adamdan sayıp almıyorlar:) danger:) dizelim var huzurm var...
düşük devirlerde araba lpgyle daha iyi ivmeleniyor yüksek devirlerde benzinle daha iyi ivmeleniyor megane 2 brc kit 1.200e taktırmıştık servisinde gayet mutlu huzurluyuz 60 milyona doluyor 400 km full klima acık + babamın sürüş sitiliyle dip gaz fren dip gaz fren :D ben 20 milyona 120 km yaptım geçen gün + tabi ankarada gazın fiyatının 2.15 2.20 olmasıda büyük ajantaj ankarada yaşayanlar için
2,15 iyimiş burda en düşük 2.30 sanırım
17li 1.3 90 hp multijet aracım benim tapagaz sürmeme rağmen hep 7 litre yakıyor uzun yolda 3.9laraq kadar düşüyor anlık tüketim ama ortalamam genelde 7litre üstüne zor çıkar.. bir daha ekonomik araba alıcak olsam yine dizel alırım...
dizel
2,0 lagunaya tüp taksam ş.içi 12 litreden aşağı tük yakmayacak. 0,27 tl
1,9 dizel laguna kullanıyorum ş.içi 6 lt yi geçmiyor 0,23 tl
ş.dışını yazmaya gerek bile yok sanırım.varsın okadar gitmesin.
lpg nin kıymetini kullanan bılır aldıgım aracımın uzerındeydıde kullanma fırsatı buldum yoksa ne para verırdım ne taktırırdım sıralılar çook başaralı istediğin devirde benzıne otomatık gecıyor,ilk çalışma benzın belırlı sıcaklıga kadar vs. vs. zaten benzın fıyatları böyle gıderse mıllet lpg de rolle cıkar demedı demeyın :D
Sıralı sistem LPG iyidir... Aracınız bakımlıysa doğru düzgün de montajı olduysa kitin sorunsuz sıkıntısız kullanılır.
benim yegane sıkıntım hacimden kaynaklanan alt devirlerin ölü olması.. Allah para verir güzel bi hacimli dizele geçersem başka bişe istemem :)
lpg nin muaynesi bile zor arkadaş. dizel toyota kullanıyorum şehir içi ani dip gazlarla bile 6 litreyi geçmiyor hiç. genelde turbo olmalarıda cabası