hangi ilde isen oradaki çalışma bakanlığının bölge çalışma müdürlüğüne gidip elindeki evrakların ile birlikte başvuru yapıyorsun, karşı tarafa güzel bir ceza çıkar yaklaşık olarak 1 ay geriye dönük giriş yapılsa asgari ücretin 5-6 katı + ssk primin
fakat elindeki evrakla 3 ay çalıştım, 1 ayını ispatlayabilirim dedin gibi anladım. eğer öyleyse önceki aylarda çalıştığın sürede her hangi bir evrakın üzerinde imzan ya da isminin olması bile işini kolaylaştırır. sadece sende olması gerekmiyor mesela firmanın çalıştığı diğer firmaların evraklarında bile olabilir (firmanıza gelen kargoyu teslim almış olabilirsin, kargo firmasından teslim tutanaklarını çıkarttırabilirsin ya da sevk irsaliyesi,fatura tarzında resmi belgelerde adın olabilir) bir tanıdığım öyle yapmıştı.
eğer maaşını banka üzerinden ödedilerse banka ekstresi ya da makbuzları lehine kullanabilirsin.
sgk ile zaman kaybetme direkt bölge çalışma müdürlüğüne başvuru yap önce iki tarafı da çağırıyorlar uzlaştırmaya çalışıyorlar olmazsa iş mahkemesine gönderiyorlar fakat senin durumunda kayıp istihdam olduğu için çabuk neticelenir.
çalıştığın ekstra 9 gün için bile sgk ya giriş yapıp sigortalı olarak çalıştırmaları gerekirdi aklında olsun.
hepsi bir tarafa çıkış belgeleri dediğin kağıtlarda ne yazıyordu, bunlar önemli; senin aleyhine bir şey varsa da iş müfettişlerine bana çıkabilmek için bunları imzalaman gerekiyor dediler imzaladım dersin doğrusu da budur her halde. iş mahkemelerinde işçi her zaman 1-0 önde başlıyor unutmayın sadece çıkış belgesi ve işe girişte yapılan sözleşmede bağlayıcı hükümler olmasın. bütün sözleşmeler sigortası yapılmış işçi için hazırlanır yeter ki çalıştığınız sürelerde ssk yapılmadığını ispatlayın