User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
24 sonuçtan 20 ile 24 arası

Konu: Maaş sorunsalı

hakzer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hangi ilde isen oradaki çalışma bakanlığının bölge çalışma müdürlüğüne gidip elindeki evrakların ile birlikte başvuru yapıyorsun, karşı tarafa güzel bir ceza çıkar yaklaşık olarak 1 ay geriye dönük giriş yapılsa asgari ücretin 5-6 katı + ssk primin

fakat elindeki evrakla 3 ay çalıştım, 1 ayını ispatlayabilirim dedin gibi anladım. eğer öyleyse önceki aylarda çalıştığın sürede her hangi bir evrakın üzerinde imzan ya da isminin olması bile işini kolaylaştırır. sadece sende olması gerekmiyor mesela firmanın çalıştığı diğer firmaların evraklarında bile olabilir (firmanıza gelen kargoyu teslim almış olabilirsin, kargo firmasından teslim tutanaklarını çıkarttırabilirsin ya da sevk irsaliyesi,fatura tarzında resmi belgelerde adın olabilir) bir tanıdığım öyle yapmıştı.
    eğer maaşını banka üzerinden ödedilerse banka ekstresi ya da makbuzları lehine kullanabilirsin.
    sgk ile zaman kaybetme direkt bölge çalışma müdürlüğüne başvuru yap önce iki tarafı da çağırıyorlar uzlaştırmaya çalışıyorlar olmazsa iş mahkemesine gönderiyorlar fakat senin durumunda kayıp istihdam olduğu için çabuk neticelenir.
    çalıştığın ekstra 9 gün için bile sgk ya giriş yapıp sigortalı olarak çalıştırmaları gerekirdi aklında olsun.
    hepsi bir tarafa çıkış belgeleri dediğin kağıtlarda ne yazıyordu, bunlar önemli; senin aleyhine bir şey varsa da iş müfettişlerine bana çıkabilmek için bunları imzalaman gerekiyor dediler imzaladım dersin doğrusu da budur her halde. iş mahkemelerinde işçi her zaman 1-0 önde başlıyor unutmayın sadece çıkış belgesi ve işe girişte yapılan sözleşmede bağlayıcı hükümler olmasın. bütün sözleşmeler sigortası yapılmış işçi için hazırlanır yeter ki çalıştığınız sürelerde ssk yapılmadığını ispatlayın

Günkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok teşekkür ederim abi bilgiler için satın almadaydım orda her gün 2 3 kağıta imzam vardır 2 ay çalışığımı belglerim ay da deneme süresi olarak soktular

yARIN BİR GELSİN abi maaş günü baklım yatmazsa direk bunu yaparım..

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ToNy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğer İstanbulda yaşıyorsan Unkapanında SGK Müfettişleri var,
    Oraya gidip matbu bir form doldurup müracatını yap, En geç 15 güne kadar işyerine yazı gider seninle anlaşmaları için iki tarafıda müdürlüğe çağırırlar...
    Müfettişlerin yardımıyla tüm haklarını alabilirsin...

tony yi dinle bu işleri bilir

birde aynı işyerinde çalışanların şahitliği bile ispatlamana yetebiliyor bazen. kaç tane şahit isterler orasını bilemiyorum
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gnkt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 ay çalışığımı belglerim ay da deneme süresi olarak soktular
    Sigortalı olma konusunda "deneme süresi" diye bişi yoktur. Kanunen işe başladığın günün engeç ertesi günü seni sigortalı yapma zorunluluğu vardır. Hatta sen işe başlamadan 1 gün evvel bile sigortaya başvuru yapmak zorundalar. ( ben bu kişiyi yarın işe alıyorum diye).

İşverenler herkesi böyle kandırıyo. "3 ay deneme süresi sonrasında sigorta" diye. Halbuki SGK konusunda deneme yoktur o anca sizi işyeri için denemeye tabi tutabilir. 3 ay sonunda çıkarsa bile sizin sigortanızı ödemek zorundadır. Herkesedir lafım. kimse sizi böyle kandırmasın.

Sizin duruma gelince herhalukarda alırsınız ve çook ciddi ceza ödetirsiniz. Bi arkadaş daha bahsetmişti. Gidin Unkanı SGK'nın oraya orda bu işlerle uğraşanlar var. Hatta meşhur olanı vardı. Adı Reflex'miydi öyle bişiydi. ( yanlış da biliyor olabilirim.)
    Onlara başvurun onlar bi iş yerinize gözüksün. Ondan sonrasında işyeri size gelecektir. "Vazgeç" diye.

NOT : SGK'nızı Asgariden gösteriyorlarsa bunu da bir kozunuz olarak ekleyin.
    Saygılar,

Günkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilgilendirme için teşekkürler.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)