|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: opel corsa 1.3cdti-stock si
|
3-4 senedir yatan araba aldıgımızda ne gibi sorunlar karşılaşırız
1-sigorta ve muyane hakkında ne gibi masrafları olur 2-kaportoda dogal olarak çürükler olacak muyane süresi satış sonrası nasıl olur 3-satış aldıktan sonra ruhsat işlemleri için 1 aylık süre geçerse ne olur(muyane olmadan ruhsat alınmıyor ki bu sureyi büyük ihtimal geçicez) lütfen yardım
__________________________________ İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
Bizde yatan bi mk1 almayi düşünüyoruzda maliyet ne olur hangi konuda sıkıntı cekeriz ?
|
|
|
|
|
|
#3 | |
![]()
|
__________________________________ İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL |
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Buraya babamın arabasını mı yazmam gerekiyor? :)
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: -
|
Hadi bakalım konuyu takipteyim
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: ' 93 Doğan SL
|
biz muayaneyi 1 gün geçirdik diye 6 TL ceza ödedik.
inşallah uzun süre geçirenlerde farklı bir uygulama vardır yoksa günlük 6 TL den...
|
|
|
|
|
|
#7 | |
![]()
Otomobil: emekçi mazda 323 ...
|
50 aydır muaynem yok demekki kısmet değilmiş dicez artık
__________________________________ atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
Benim araç akhisarda abi ama tam konumunu bilmiyorum araci yürür halde görüyorum bazen belkide hiçbir sıkıntısı yoktur ama proseduru öğrenmek lazim
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Tempra 2.0 16 V
|
muayene gecikme aylık % 5 arkadaşlar.1 günde geçse 1 aylık faiz işliyor direkt o yuzden günlük 6 tl sanmayın rahat olun
__________________________________ barnak bassam olurmu ? |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Taunus 1.6 GT ( Cosworth project), Taunus 2,0 GTS, Taunus 1.6 GL (Toplanmayı bekleyen)
|
Muayene konusunda şöyle bi bilgi vereyim, bursada bi arkadasımın aracı 8 yıldır muayenesiz, yaptırayım demiş 700 lira masraf cıkmış muayene icin.. Sizinde cıksa cıksa en fazla 400 500 civarı cıkar.. Muayene icin aracın masrafları olucak. Satışını alın önce Toplayın sora aracı daha sonra muayeneye girersiniz.
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: benzin israfı 560SEL , c4 hdi
|
çürük ile ilgili de aracın hamgi şehirde , ne şekilde yattığı , kaç yaşında olduğu ve o modelin kronik çürüklerini bilebilirsek bilgi verbiliriz.
Onun haricinde mekanikte genel hidrolikleri deiştirin , kafa rahat olması açısından trigeri ve diğer kayışları değiştirin , sertleşmiş hortum varsa onları da değiştirin yola devam
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: Mk1 Golf -Pejo Bipper Tepe
|
Mk1 almak isteyenler için benim eski aracım 1.900 tl ye satılık suanda...
-Ben aldıgımda 2 yıllık muayenesı yoktu (Yaptırdım) Muayene Derdı Yok -Ön Takım Komple Yenilendi -Alt Taraf İç Tarafdaki Bütün Çürükler Yapıldı -Fren Sistemi Komple Yenilendi. -Elektrik Sistemi Komple Yenilendi -Aydınlatma(Far vb ) Yenilendi -Sıfır Tüp Taktırıldı -Sadece boyası kalmıştı sıkıştığım için babama satmıştım oda sıfır araba alırken Kocaeli Pejo servisine vermiş ben aradım 1.900 ıstıyorlardı 81 Model kırmızı 4 kapı (2003 veya 2004) Trafıge cıkıslı ısteyen olursa aracla ılgılenen kısının telınıde ozelden verebılırım... __________________________________ Broadway =Gitti E30 =Gitti Clio Sport=Gitti Honda Vti=Gitti Mk1 Golf=Gitti Pejo Bipper Tepe=Duruyor 106 Gti=Gitti Saxo Vts=Gitti Pejo 206 Quik=Gitti Pejo 206 Gti =Gitti |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: 300zx z32 TT, 09 micra dci
|
Benim aklıma ilk gelenler ise benzin deposu, radyatör, motor içi su hortumları gibi parçaları değiştirmen gerekebilir. Dışarıdan iş görür gibi görünseler de aracın yatması sonucu ekonomik ömürlerini doldurmuşlardır.
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: 34 AD 1674 saxo VTS
|
ben 5 yıl yatmıs arabayı aldım.. muaynesı 1500 tl tuttu.. tek marsta sorunsuz halde calsıtırıp ewe geldım...muayneden bi seferde geçtı hemde tuvturk
ama alıcagın araba.. aldıgına değicek mı onu dusun ??? __________________________________ PUGARAGE |
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: b16a2 swap CRX
|
arabam 98 model kiraz kırmızı gtı
araç yaklaşık 2.5 yıldır yatıyodu sahibini zar zor ikna edip bi anda aracın satışını aldım adamı ewde bulamıyorum haftanınn 7 günü yok bodrum kuşadası çeşmee geziyo altında dizel fabia bizim gtı kapıda sağı solu agaç bağlamış yeşermiş neyse aracı aldık daha aracı kaldırmadan lastik şişrme aparatı ile açılışı yaptık tek marşla çalştıı takviye yapmıştık arkadaşın golfden 1. 350 lira sırf vize borcu ödedim vize ücreti hariç makbuzu bile elimde ![]() 2. devirdaim boruları zamanla çürümüş çoğu elden geçti 3. lastikler pert beklemekten taş olmuş 4. boyası solmuş 5 kat pasta cilaa ancaa kendin geldii boya 5. bekleyen trigerden korktum ve kmden dolayı triger devidaim baskı balata yağ flitreler vs vs vsss aklınıza ne geliyosa bakımını yaptırdım bunlar - ler araba orjinal 97 binde aldım dreksiyon ve pedallar ben orjinalım 97 bindeyim diye bağrıyoarabam orjinal kazası belası yok sorunlar çıkarttı ama üstesinden gelincek sorunlardı şimdi memnunum daha geçen hafta 100 bin oldu olmamasını çok isterdim ama yapcak bişe yok temiz yatmış bi araba bulduysanız bnce alınırr
__________________________________ Bak Ne Oldu Şimdi
|
|
|
|
|
|
#16 | |
![]()
Otomobil: im yok ki
|
__________________________________ 35½ KSK 1912-2012
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: Mercedes Capacity
|
Tabana iyi baktırmak gerekir yatan araç alanırken. İçten ve dıştan.
Fitiller muhtemelen işe yaramaz hale gelmiştir. Pilastik hortumlar ve kablolamanın kontrolu gerekecektir. Motor suyu ve yağı değişmeden araç çalıştırılmamalı. Fren hidroliği dahil. Lastikler iş görmez. Sürekli durmaktan formu bozulan V kayışı tirgel kayışı vs... Yani komple bir ağır bakım ister. Umrumda değil deyip binilip uzun km lerde yapılabilir, kapalı kutu mevzusu şans mevzusudur. |
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
|
satış aldıktan sonra muyane geçikirse ne oluyor
|
|
|
|
|
#19 | |
![]() |
|
|
|
|
|