|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Peugeot BVA...
|
Arkadaşlar ''Karayolları Trafik Yönetmeliği''nde engelli araçlarını ilgilendiren değişiklikler olmuş şu anda öğrendiğim kadarıyla, buna göre;
- Engelli sürücülerin kullandıkları araçlarda bulunması zorunlu kılınan sakat damgalı plaka uygulaması iptal edildi. - Otoparklardan yararlanabilmek için Otopark Kartı düzenlenecek - Özel donanım bulunan aracı sadece araç sahibinin kullanması zorunluluğu ortadan kaldırıldı. - Artık özel donanımlı araçlar ödünç verilebilecek ve kiralanabilecek.
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: pontiac ventura sj v8 , 'U' uNo
|
uygulamaya ne zaman giricek acaba bi bilgi varmı ?
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Olsa Fena Olmaz..
|
oh oh ıyıyı guzel. gene yaradı bırılerıne... vergı vermeden lux tasıtların satısı patlar.
__________________________________ *Çirkin araba yoktur, Pahalı yakıt vardır... |
|
|
|
|
|
#4 | |
![]()
|
Yönetmelik yayınlanmış zaten, uygulamada şu anda düzenleme... |
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Focus Ghia 1.6TDCİ
|
Çok iyi bi proje olmuş helal olsun
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
boş olan kısmını bardağı tutmayı haketmeyenler dolduracak benım kızdıgım nokta o.
__________________________________ *Çirkin araba yoktur, Pahalı yakıt vardır... |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
Haketmeyenler birşeyler değişmden de bir şekilde yapabileceklerini yapıyorlar, yallnız engelli birinin aracını eşi bile kullanamıyordu, artık bu ortadan kalktı, buradan bakmak daha doğru olmaz mı?
|
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
|
ama dıger taraftan bakınca cok sınırıme dokunuyor. hele bırde bu adılıgı yapıp kendıne yedıremeyenler var. plakadakı baskının etrafı mavı olması gerekırken o mavı kısmı sılenler yada baskıdakı sıyahı sılenler.... elıme sprey boya alıp komple boyamak ıstıyorum gorunce.. __________________________________ *Çirkin araba yoktur, Pahalı yakıt vardır... |
|
|
|
|
|
|
#9 | |||
![]()
Otomobil: 1.2 SloWMotion TDI, x16xel
|
bu arada kdv alınıyor, ötv alınmıyor sadece. vergisiz iş olmaz... bencede...
bence kiralanma saçma olmuş. geri kalan olması gerektiği gibi... __________________________________ 205 gti, 207 RC 1.2 SloWMotion TDI eski kullanıcı adım : 207rc emrah |
|||
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Japon-Alman
|
1600cc olayi super olmus
Yoksa bizim insanlarin icinde biraz makatlik var Cikarlari ugruna neler yaparlardi ki yaparlar burda yine gey. Lik |
|
|
|
|
|
#11 | |
![]()
|
benim bu kadar sınır olmamın sebebı engellı olmamasına ragmen engellıymıs gıbı ındırımden yararlananların olması.. plaka konusunda ise bence oyle. yoksa zaten dıkat cekmek ıcın yapılan bı uygulama degılmı?. eger rahatsız oluyorsa plakanın oyle olmasından dıger haklarından da feragat etsın. gercı yenı gelen kanunla bu soyledıgınızde yapılmıs oluyo. neyse uzatmanın manası yok konuyu. hayırlısı olsun. buyukler dusunmustur... __________________________________ *Çirkin araba yoktur, Pahalı yakıt vardır... |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
![]()
|
ötv li - ötv siz arası farkı ver dostum c180 amg paket alacağım ozaman farkı sen vermeyeceğine göre, plaka'da gereksiz gördüğüm o amblem kalkacak. doğrusunu yaptılar zaten senle hem fikiriz.tamamen yanlışsın, başına gelse anlardın. anlamanı da beklemiyordum zaten... araçları ucuza alıyorlar diye bukadar yüklenmen yersiz, verilmiş hak var ortada. ailende hiç varmı? eminim yoktur ![]() herkesin duyarlı olmasını rica ediyorum __________________________________ 205 gti, 207 RC 1.2 SloWMotion TDI eski kullanıcı adım : 207rc emrah |
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
bencede 1600cc olması gereken limit.
__________________________________ 205 gti, 207 RC 1.2 SloWMotion TDI eski kullanıcı adım : 207rc emrah |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
Kullanamayacak durumda olanlar için (%90 ve üstü) yasa 1. derece değil, 3. dereceye kadar akrabalar kullanabiliyor, kapsam sizin belirttiğiniz gibi dar değil, onlar için alternatifler mevcut zaten, kardeş, anne baba, torun damat vs... Ayrıca plaka durumu onlar için de geçerli. Kiralama olanağı sürücü kursları için düşünülmüş olabilir, malum H sınıfı ehliyet veren kurslarda engelli araçları bulunmuyor...
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
Arkadaşım, otomobilde 1600cc, minibüste 2800 cc sınırı zaten 2005'ten beri vardı, yeni birşey değil, ayrıca engelli biri şu kanun çıkana kadar, engelli tertibatını taktırıp, aracı kendi kullanımına uygun hale getirerek, bütün vergilerini ödeyip Bugatti Veyron dahi alsa, o işarete sahip plakayı aracına takmak zorunda idi, yasaların engelliye ''haklarından feragat et normal plaka kullan ya da bütün vergilerini öde aracını herkes kullanabilsin'' demesi gibi bir şey söz konusu değildir. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak gerekir bence...
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Fabia vRS - Octavia 2.0TDI
|
Çok güzel bir düzenleme olmuş bravo
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: Wagoon :)
|
ben kendi acimdan baktigimda engelli plakalarina daha bir saygili davraniyorum yolda. bu ayrim kalkti su anda anladigim kadari ile. yolda birine hot deseniz silah cekmeye hatta o cektigi silahin tetigine basmaya kadar gidebiliyor gunumuzde. engelli birinin yaptigi hatada plaka onemli bir ayracti ve daha fazla alttan aliyordunuz biraz daha hosgoru ile yaklasiyordunuz en azindan ben oyleyim. simdi bu ayrim ortadan kaltigina gore birazda isin sokak kavgasi tarafi var saygisizlar kuralsizlar ve hayvanatlar cemiyeti olarak. calistigim kurumdada var engelli plakasi kullanan arkadaslarimiz buyuklerimiz bence bizden daha cok hak ediyorlar insan gibi ve duzgun yasamayi.
__________________________________ mgnPower since1996 |
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: d16 automatic
|
yurdisindan arac getirmede yas sinirinida kaldirsalardi bi ek9 alsaydik
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: d16 automatic
|
bilgilendirme icin tesekkuler
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 01:03 ::::

05412424032
farkı sen vermeyeceğine göre, plaka'da gereksiz gördüğüm o amblem kalkacak. doğrusunu yaptılar zaten senle hem fikiriz.