ben polis memuruna sorduğumda öyle demişti demek sallamış. ama bana ruhsatta 3-4 kişinin adı yazıyor en fazla bunlar kullanıyor sadece demişti. budamı yanlış?
Printable View
Şu anda benim abim Zihinsel engelli ve otomobil süremeyeceğini ailecek herkes biliyor. Ve Şu an Heyet Raporlarında %65-70 arası engelli olarak gözüküyor. Ancak %90'dan sonra olan engelliler için alınacak araçta engelli ehliyeti istenmiyor. Şimdi bu olay kalktı mı? Yoksa heyete tekrar çıkıp raporun derecesini yükselttirmek mi gerekiyor? Öyle ha denilincede yükseltilmez ama Burası Türkiye olur mu olur. Amacımız sahtekarlık yapmak değil. Hem ailedekilerin işi görülsün, hemde engelli olan abimin. (Hastane gidiş-geliş, Rehabilitasyon Merkezi gidiş, geliş.)
dostum bildiğim kadarı ile durumumuz aynı, araç almak ile ilgili rapor alacaksınız bence. heyet raporunun alma nedeni araç için olmalı diye biliyorum. devlet hastanesinden heyet raporu ile ilgili bilgi alabilirsiniz. rahat ol dostum kimse yanlış anlamaz. olması gerekeni yapıyorsun
[QUOTE=207rc;2595456]lüx araç almak için geçerli değil bu, en fazla 1600cc ye kadar alıyorsunuz. en iyi 316 mercedes a150 falan alınır... devlet engellilere hak tanımışsa 1600cc ferrari olsun sorun yok...
bu arada kdv alınıyor, ötv alınmıyor sadece. vergisiz iş olmaz...
Kdv 'nin geri ödenmesi üzerine birisi dava açmış ve kazanmış,bilginiz olsun. nette vardı evrakların suretleri.
bazı(!) engellilerin arabalarında zaten hiç engelli işaret olmadı ki
http://img10.imageshack.us/img10/686...6327573739.jpg
1.6cc ust sınır var ama
zaten vw falan 1.4tsi ile passat bile satarken lüks araçta artık alınabilir :D
%90 olayı zaten çok saçma bi uygulama.engelli kendisi kullanacak ise %40-50 bile yeterli ama yakını kullanacak ise %90 ve üzeri olmalı diyor kanun.kızımın raporu %86 olduğu halde yinede olmadı bence düşmesi gerekir bu oranın.
Şuanda yeni kanunda aracı 1. derece akrabanın kullanabilmesi için (anne baba çocuk) % kaç engel raporu olması gerekiyor?
Ben zaten app ile sakat isaretini kaldirmistim isabet oldu
Engelli plakalı bir aracım olsa bile Engelli'lerin park edeceği yere park etmem. Çok yanlış bir şey.