|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: benzin israfı 560SEL , c4 hdi
|
kanalistanbul dan çok daha uygulanabilir , çok daha mantıklı ve işe yarar gözüküyor.Siz ne dersiniz?
12 il hızlı trenle birbirine bağlanacak.Çanakkale’de otur, İstanbul’da çalış dönemi! 16 Eylül 2011 Cuma, 16:36:06 Marmara Denizi'nin çevresini dolaşacak hızlı tren Marmara Ring ile İstanbul - Çanakkale arası 40 dakikaya inecek. Bu proje hayata geçirilirse Çanakkale'de boğaza nazır bir evde oturan bir kişi İstanbul'daki işine kısa sürede gidebilecek. TRT Haber'in haberine göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesinde açıkladığı çılgın proje "Kanalistanbul"un heyecanı bitmeden yeni, bir proje daha gündeme geldi. Hızlı trenle Marmara'daki 12 ili birbirine bağlamayı hedefleyen projenin adı; "Marmararing"… Projenin sahibi ise Kanalistanbul projesi için gösterdiği ilgi ve verdiği tekliflerle adı çılgın mimara çıkan Serdar İnan. Çanakkale-İstanbul Arası 40, Bursa-İstanbul Arası 30 dakikaya İnecek Bu projenin hayata geçirilmesi durumunda İstanbul'un ulaşım sorununun kökten çözüleceğini kaydeden Mimar İnan, şunları söyledi: "Çok hızlı bir şekilde bütün Marmara'yı dönebilecek. Marmara'daki en uzak alana, en uzak yere, en uzak durağa 1 saat içinde ulaşabilecek. Çanakkale Boğazı'nda yaşayacaksınız, 40 dakika sonra İstanbul'daki işinize geleceksiniz. Bursa'da yaşayacaksınız 30 dakika sonra İstanbul'a gelebileceksiniz. İstanbul bu anlamda genişleyecek" diye konuştu. AMAÇ ULAŞIMI RAHATLATMAK Projenin hareket noktasını İstanbul'un Tekirdağ ve Kocaeli'ye doğru yatay genişlemesini durdurup, ulaşımı rahatlatmak oluşturuyor. Mimar Serdar İnan, "Şimdi İstanbul lineer biliyorsunuz. Doğu-Batı anlamında lineer yerleşmiş bir şehir. Bir ring mantığına da oturamıyor doğal yapısından dolayı. Bu anlamda da trafik sorunları çözülmüyor, çözülemiyor veya çok büyük maliyetlerle ancak çözülebiliyor. İşte İstanbul'u bütün Marmara'ya taşıyabilirsek, bu anlamda trafiği de rahatlatabiliyoruz" şeklinde konuştu MALİYETİ 3 MİLYAR DOLAR Bu projenin maliyetinin 3 milyar dolar civarında olacağı tahmin ediliyor. İnan, Marmararing'in finansmanı konusunda endişeli değil. Mimar İnan, "Bunun finansmanını da çok da rahat bulabiliriz. Mart ayında bununla ilgili Fransa'da bir fuara gideceğiz. İstanbul projelerine finansman arayışında olacağız. Finansmanı da bulduğumuz zaman devletimizle de bunu paylaşacağız" diye konuştu. Proje Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a sunulmayı bekliyor. İstanbul için yeni bir çılgın proje! - En Son Makro Ekonomi Haberleri - HTEkonomi |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: yok
|
İstanbul bursa yarım saat mi
Eger gercekse muhtesem olur __________________________________ Bazen Diyorum Kendime,Ne Çok Değer Vermişim Değersizlere...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
TechTurkey
|
Nürburgring gibi birşey sandim bende boşa heycan yaptik :P
__________________________________ "If you aren't breaking parts on your car, you aren't going fast enough" "If you can leave two black stripes from the exit of, one corner to the next, you finally have enough horsepower" |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: KALAS
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: MK4GTI212
|
çanakkalede otur istanbulda çalış benim aklıma yatmadı
bu projele istanbula daha çok günübirlikçileri getirir gene çilesi bize kalır daha kalabalık olur |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: volvo s80 2.0t
|
adam hızlı trene gunde 2 defa 50 şer kaat ödese istanbulda ev tutar zaten akbille çalışmıcak o tren.
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]() |
hayaldi gerçek olamadı
kanalı işi daha inandırıcı
__________________________________ Çok bilmiyecen, Bir bilenede sormuyacan, bileni bulmuşken yaptıracan
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: sedan VTI
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]() |
yav bu bakanlığı sanırım boş vakti cok,canı sıkıldıkca yeni projeler üretiyor.
bozuk yolları onarın once! __________________________________ retro vwmk2 |
|
|
|
|
|
#10 |
![]() |
İkitelli,erenköy arasına bişi koysunlar fayton bile olur yeterki trafik olmasın..
Bir insan işinden evine giderken tırsarmı ben şu anda dükkanda çıkmaktan korkuyorum a.ç arkadaş... Son Düzenleyen EM-RE; 16-09-2011 17:23. |
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: ' DS 6477
|
400-500km hız yapıcak herhalde bu tren.
turkıyede bı dunya yarım kalan iş war ilk once onları tamamlasalar bari.. |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: (Red İes Satıldı) VTİ Aranıyor..
|
basbakana güveniyorum bu adam herseyi yapar
__________________________________ TEKİRDAG-GARAGE |
|
|
|
|
|
#13 |
|
TechTurkey
|
Yapılamayacak şey değil, yapılır..
Ancak herşeyin bir bedeli, mantığı vardır.. 1 tane bilet parasına gelinmeyecek çanakkaleden istanbula.. 30-40 TL para ödenecek en az.. Ki körfezi dolaşmadan eskihisardan feribota binmenin bile maliyeti 50 tl iken 30-40 tl gayet uygun bir meblağ olur.. Hadi biz daha da düşürelim, 25 diyelim... 25 gittim, 25 geldim etti sana günde 50 lira.. 20 iş gününde 1000 tl.. Ha ayrıca bu zımbırtıdan indiğin yerde olmayacak iş yerin. İllaki 2. bir vasıta gerekecekç Salt ulaşıma ayda en az 1000 tl verebilecek varsa buyursun otursun çanakkalede, çalışsın istanbulda.. Bu sebeplerle orda otur burda çalış mantığı tamamen ütopya.. İstanbulu marmaraya yayıp trafiği rahatlatmak ütopya.. Bu anca çanakkaleden veya benzeri marmara illerinden otobüsle istanbula gelen uzun yol yolcusunu rahatlatır, uzun yoldaki otobüslerin çalışanlarını işinden eder o kadar.. |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: 335 coupe
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: benzin israfı 560SEL , c4 hdi
|
İmkanları iyi olan ; helikopterle istanbulun bi ucundan diğer ucundaki fabrikasına , inşaatına giden bi çok zengin var.Hadi o kadar olmasın ; ekonomik durumu iyi olan , marmarada oturup İstanbulda fabrikası-ticareti vss olan veya İstanbulda yatırım yapmak isteyen esnafa , işletmeciye cevap verebilir...ama halkın tamamı için her gün her gün tabiki fantazi ,
Sürekli iş için olmasada günübirlik gezileri dahi çok rahatlatır..Saatlerce süren yolculuk yarım saat bi saate iner. |
|
|
|
|
|
#16 |
![]() |
perşembe günü antalyadan dönerken kütahyadan sakaryaya kadar hızlı tren hattı yapıldığını gördüm tam güzergahı bilmiyorum tabi ama kesinlikle bu hükümetin en iyi yaptığı iş ulaşım konusudur
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: 300zx z32 TT, 09 micra dci
|
Öncelikle İstanbul'daki iç hat tren yollarının, trenlerin istasyonların sil baştan yenilenmesi gerekiyor;
İç hat tren yollarının,trenlerin yenilenmesi projesi Marmararing projesi gibi yakışıklı durmasa da trenler bir miktar hızlandırılırsa iyi iş yapacaktır. İstanbul'da oturup da İstanbul'da çalışanın suçu ne ? |
|
|
|
|
|
#18 | |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: MK-VI JETTA TDI
|
istabul u marmaraya yaymak, pek uygulanabilir gibi görünmüyor,ulaşım ve gelir harcama oranlandıgında.
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |